Etusivu / Löydä apua / Therapeia-säätiö

Therapeia-säätiö

Therapeia-säätiö on perustettu vuonna 1958. Säätiön tarkoituksena on kehittää psykoterapiaa psykoanalyyttisen teorian ja hoidon sovellusalueilla huomioiden vuorovaikutuksellisia, sosiaalisia sekä ruumiin ja mielen yhteyksiä. Huom. Yhteydenotot ja varaukset suoraan psykoterapeuteille.
Palvelumme

Therapeia-säätiö on kouluttanut psykoterapeutteja, lastenpsykoterapeutteja, psykoanalyytikoita ja paripsykoterapeutteja vuodesta 1959 lähtien. Koulutusohjelmiin sisältyy työnohjaus ja oma pitkäkestoinen psykoterapia. Valmistuneet psykoterapeutit voivat hakea psykoterapeuttinimikkeen käyttöoikeutta Valvirasta ja he saavat Kela-pätevyyden.

Therapeia-säätiö ei vastaa psykoterapeuttien välitystoiminnasta, ja psykoterapeutit vastaavat itse omasta toiminnastaan.

Osaamisemme

Psykoanalyyttinen psykoterapia on mielenterveysongelmien sekä elämään kuuluvien kriisien hoitamista keskustelun avulla psykoterapeuttisessa yhteistyösuhteessa.

Tavallisimpia syitä terapiaan hakeutumiselle ovat ahdistus, masennus, pelot sekä ongelmat ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa. Hoitoon voi hakeutua myös äkillisissä elämänmuutoksissa, kriisitilanteissa tai ruumiillisen sairastumisen yhteydessä.

Psykoterapian kesto vaihtelee muutamasta käynnistä useampaan vuoteen. Kestosta asiakas ja terapeutti sopivat keskenään.

Psykoanalyysi on psykoterapian tiiviimpi ja pitkäkestoisempi muoto. Se perustuu teoriaan ihmisen mielen rakenteesta ja kehityksestä sekä kliiniseen tutkimustietoon. Turvallisessa vuorovaikutussuhteessa havainnoidaan oman mielen tapahtumia. Tavoitteena on itseymmärryksen ja sisäisen eheyden lisääntyminen.

Terapeuttimme
Psykoterapeutti, Psykoanalyyttinen, Teologian maisteri
Helsinki, Etelä-Haaga
Näytä lisää

Psykoterapian hienous on se, että terapiahuoneessa on kaksi ihmistä. Ei tarvitse yksin kantaa sitä kaikkea, mitä mielessä on. Tarjoan psykoanalyyttista psykoterapiaa Huopalahden aseman kupeessa. Tällä hetkellä vapaina ovat ajat: maanantai kello 13.45 sekä torstai kello 12.00.

Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Psykoterapeutti, Psykodynaaminen, Psykologi
Tampere, Keskusta
Näytä lisää

Olen Helsingistä Tampereelle muuttanut psykologian maisteri ja psykoterapeutti. Psykoterapeuttinen vastaanottotyö on käynnistynyt 2003. Kelan palvelutuottajana minulla on Kela-pätevyys - terapiaan tullessasi maksat vain omavastuuosuuden, mikäli olet saanut myönteisen psykoterapiapäätöksen Kelalta.

Työskentelytapa
Keskustelupainotteinen Lapsuutta huomioiva Tunteita painottava Aktiivinen Asiakkaan mukaan muokkautuva
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Psykoterapeutti, Psykoanalyyttinen, Valtiotieteiden maisteri
Helsinki, Meilahti
Näytä lisää

Paikka PSYKOANALYYSIIN. Ei aikoja psykoterapiaan. Tarjoan psykoanalyyttista (psykodynaamista) psykoterapiaa sekä psykoanalyysia hyvien kulkuyhteyksien varrella Mannerheimintiellä. Olen Valviran hyväksymä erityistason psykoanalyyttinen aikuisten yksilöpsykoterapeutti ja Kelan palveluntuottaja.

Työskentelytapa
Tutkiva Terapiasuhdetta tarkasteleva Tiedostamatonta huomioiva Tunteita painottava Asiakkaan mukaan muokkautuva
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Pitkäkestoinen
Kouluttajapsykoterapeutti, Psykoanalyyttinen, Psykiatri
Helsinki, Lauttasaari
Näytä lisää

Olen koulutukseltani psykiatri, psykoanalyytikko ja psykoterapeutti,pitkä kokemus psykoanalyyttisestä yksilöpsykoterapiasta ja psykoanalyysistä.Työskentelen Lauttasaaressa yks.vastaanotollani. Ei lääkehoitoja.

Työskentelytapa
Keskustelupainotteinen Terapiasuhdetta tarkasteleva Tiedostamatonta huomioiva Sis. tulkintoja Sis. unien tutkimista
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen