Näin Minduu toimii

  1. Etsi sopiva psykoterapeutti "Löydä apua" - hakutoiminnon avulla

  2. Tutustu terapeuttien profiileihin

  3. Lähetä yhteydenottopyyntö terapeutille tai varaa aika

    • Huomioithan viestin sisällössä, että yhteydenottopyyntö välitetään terapeutin sähköpostiin.

  4. Terapeutti on sinuun yhteydessä ja sovitte terapian aloittamisesta. Jos olet varannut ajan netistä, saat erikseen varausvahvistuksen sähköpostiisi.

 

Lue myös:

 


Usein kysyttyä Minduu - palvelusta


Mikä Minduu on?

Minduu on yritys ja palvelu, jonka tehtävänä on tarjota apua mielenterveysongelmista kärsivien tilanteeseen ja vähentää niistä Suomelle syntyviä haittoja ja kustannuksia.

Yrityksen ydin on haku- ja ajanvarausjärjestelmä, jonka kautta psykoterapian tarpeessa olevat tai terapiaa harkitsevat saavat helposti tietoa eri alueilla työskentelevistä terapeuteista, heidän taustoistaan ja työskentelymenetelmistään. Sekä yhteydenotto terapeuttiin että ajan varaaminen onnistuu yhtä helposti kuin missä tahansa ajanvaraussivustossa.

Tämän lisäksi Minduu tarjoaa tietoa mielenterveysongelmista ja psykoterapiasta niiden hoitomuotona. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden videovälitteiseen terapiaan, jolloin potilaan ja terapeutin välinen fyysinen etäisyys ei ole yhtä merkittävä tekijä kuin aiemmin.

Pitääkö palveluun rekisteröityä?
Aikojen varaaminen tai yhteydenottopyyntöjen lähettäminen ei vaadi rekisteröitymistä palveluun.

Voiko palvelun kautta ottaa yhteyttä terapeuttiin?
Voit jättää yhteydenottopyynnön terapeutille. Kerro lyhyesti asiasi ja miten haluat, että terapeutti on sinuun yhteydessä. Kaikki psykoterapeutit eivät tarjoa vapaita aikoja suoraan palveluun, joten voit tiedustella niitä tämän toiminnon avulla. Huomioithan, että viesti välitetään terapeutin sähköpostiin.

Onko ajanvaraus ilmaista?
Kyllä, ajanvaraus on ilmaista. Maksat vain psykoterapiasta.

Miten maksan terapiastani?
Psykoterapeuttisi veloittaa sinua erikseen, yleensä laskulla jälkikäteen. Terapeuttisi kertoo sinulle tarkemmat tiedot ensimmäisen tapaamisen yhteydessä.

Miten peruutan netistä varatun ajan?
Saat varausvahvistuksen yhteydessä linkin, jonka kautta voit perua ajan.

Miten tarkastatte psykoterapeuttien pätevyyden?
Palvelussa listatut psykoterapeutit ovat Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto Valviran rekisteröimiä ja nimikesuojattuja ammattilaisia. Tarkastamme psykoterapeuttien pätevyyden Terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä (Terhikki) sekä Kelan palveluntuottajien haun kautta.

Palvelussa on myös joitain vielä psykoterapeuttikoulutuksessa olevia ammatinharjoittajia. Vaadimme myös heiltä terveydenhuollon pohjakoulutusta ja tarkastamme tiedot suoritettavasta koulutuksesta.

En pysty perumaan aikaa saamastani linkistä. Saan ilmoituksen: Varausta ei voi peruuttaa. Varausta ei voi enää perua, koska peruuttaminen pitää tehdä 24 tuntia ennen ajanvarausta. Miten voin peruuttaa ajan?
Alle 24 tuntia ennen sovittua tapaamista aikaa ei voi enää peruuttaa järjestelmämme kautta.
Lähetä viesti Minduu - asiakaspalveluun tuki(at)minduu.fi . Me perumme ajan puolestasi.

Mitkä ovat peruutusehtonne?
Palvelussa listatut psykoterapeutit pidättävät oikeuden laskuttaa peruuttamattomista ja alle 24 tuntia ennen varattua aikaa peruutetuista ajoista.