Etusivu / Löydä apua / Essi Hämäläinen

Essi Hämäläinen

Psykoterapeutti, Sosionomi, Psykodynaaminen
Järvenpää, keskusta
Helsinki, Malmi
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v
Terapian kesto
Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Tarjoan apua erilaisiin elämän haasteisiin, esimerkiksi ihmissuhdeongelmiin, mielialahäiriöihin, masennukseen, ahdistuneisuuteen ja riippuvuuksiin. Voit ottaa yhteyttä myös kriisitilanteissa. Olen kuunteleva, rauhallinen ja aktiivinen terapeutti.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykodynaaminen
  • Psykoanalyyttinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen kuunteleva, rauhallinen, myös aktiivinen psykoterapeutti. Kunnioitan asiakkaan yksilöllisyyttä ja itsemäärämisoikeutta. Pyrin luomaan luottamuksellisen ja turvallisen ilmapiiriin, jotta vaikeimmatkin asiat, ajatukset ja tunteet voisivat tulla yhteiseen käsittelyyn. Työskentelytapani on asiakaslähtöinen. Tarvittaessa olen myös jämäkkä ja huolehdin rajoista.

Mitä istunnoillani tehdään

Tutustumiskäynnillä selvitetään yhteistyön mahdollisuuksia, kuten tuntuuko vuorovaikutus luontevalta molemmin puolin ja mihin ongelmiin sekä asioihin asiakas toivoo apua. Alussa mietitään yhdessä terapian tavoitteita sekä sovitaan käytännön asioista.
Psykoanalyyttinen eli psykodynaaminen psykoterapia sopii hyvin oman mielen tutkimisesta ja ymmärtämisestä kiinnostuneille. Työskentelyn pääpaino on nykyhetkessä, tutkimme myös kuinka menneisyyden kokemukset elävät ja vaikuttavat tämän päivän toiminnassa, tunteissa ja ihmissuhteissa. Tätä kautta pyrimme löytämään asiakkaan oireiden alkuperää ja taustalla olevia tiedostamattomiakin syitä. Terapiassa edetään asiakkaalle sopivaan tahtiin. Asiakkaan itsehavainnointi on keskeistä ja terapiassa pyrimme siihen, että asiakas voisi mahdollisimman vapaasti puhuen ja itseään ilmaisten tuoda aineistoa terapiaan. Istunnoillani voidaan tutkia myös unia sekä vuorovaikutusta terapeutin ja asiakkaan välillä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt 15 vuotta ihmissuhdetyössä sosiaalialalla, missä olen tukenut asiakkaita monenlaisissa elämän ongelmissa muun muassa mielenterveys- ja päihdeongelmissa. Olen työskennellyt päihdepalveluissa ja rikosseuraamusalalla, tehnyt myös elämäntilanteen kartoituksia, ohjannut asiakkaita eri palveluihin sekä ohjannut ryhmiä muun muassa päihdekuntoutujille. Erityisosaamista minulla on päihde- ja mielenterveyongelmaisten läheisten kanssa työskentelystä, olen työskennellyt myös päivystysluonteisella mielenterveys- ja päihdepalvelupisteellä. Olen kouluttautunut psykoterapeutiksi Therapeia-säätiön koulutuskeskuksessa, opinnoissa perehdyin erityisesti varhaiseen traumatisoitumiseen ja persoonallisuushäiriöihin.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 18- vuotiaiden nuorten aikuisten kanssa.

Tutustumiskäynnin hinta

45,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Käynnin kesto 45min., tutustumiskäynnin veloitus käteisellä.