Henri Valvanne ja Helena Service | Minduu

Tarinamme

Minduu-palvelu lähti liikkeelle perustaja Henri Valvanteen omakohtaisista vaikeuksista psykoterapeutin etsimisessä. Opintojen taitekohdassa hän huomasi tarvitsevansa apua. Hengitys kiivastui ja kädet alkoivat hikoilemaan tilanteissa, joissa oli paljon ihmisiä. Kavereita oli vaikea saada ja ajatus uusien opintojen aloittamisesta juhlineen ja esitelmänpitotilanteineen tuntui mahdottomalta. Hänelle suositeltiin psykoterapiaa sosiaaliseen ahdistuneisuuteen ja hän huomasi lyövänsä päätään pitkiin puhelinluettelomaisiin listoihin psykoterapeuteista vailla oleellista tietoa terapeuteista tai siitä, ottavatko he uusia asiakkaita. Lopulta Henri pääsi avun äärelle, mutta hän päätti, että ongelmalle oli tehtävä jotain. Valmistuttuaan kauppatieteen opinnoista Ruotsissa hän perusti Minduu-palvelun tuottavan AtCare-yhtiön ja keräsi ympärilleen tiimin ammattilaisia.


”Unelmoin yhteiskunnasta ja maailmasta, jossa avun hakemista ei nähdä heikkoutena vaan vahvuutena."
Henri Valvanne, perustaja


Nykyisin Minduu-tiimi koostuu psykoterapian erikoispsykologeista, psykoterapeuteista sekä tietotekniikan ja kaupallisen alan ammattilaisista. Lisäksi tiimiämme täydentää uutterat harjoittelijamme. Joukossamme yhdistyy vankka asiantuntijaosaaminen ja ammattilaisnäkökulma sekä henkilökohtaiset kokemukset psykoterapiaan pääsemisen työläydestä. Palvelun ydintoiminnasta vastaa Minduun perustanut Henri Valvanne yhdessä koodin parissa ahkeroivan Erno Palonheimon ja psykoterapian erikoispsykologi Helena Servicen kanssa.

Helena on ollut mukana monissa kehittämistehtävissä työskennellessään julkisessa erikoissairaanhoidossa. Alunperin opiskellessaan psykoterapian erikoispsykologiksi hän liittyi Minduu-palvelun kehitysversioon yksityisvastaanottoa pitävänä psykologina ja psykoterapeuttiopiskelijana. Uransa aikana Helena oli alkanut turhautua siihen, että asiakkaan tarpeet ja käytännölliset ratkaisut tulivat liian usein terveydenhuollossa sivuutetuiksi järjestelmän kankeuden vuoksi. Helena oli Minduu-tiimin päämääristä ja kyvyistä siinä määrin vaikuttunut, että hakeutui siihen mukaan. Nyt tavoitteena on asteittain laajeneva kokonaisvaltainen mielenterveyspalvelu, jossa asiakkaan tarpeet ja hyvä hoito ovat keskiössä.


Minduu 10 vuotta - 2024 juhlavuosi

Minduu täyttää 10 vuotta keväällä 2024.

LUE LISÄÄ: Yhteiskunnallinen ongelma ja ratkaisu siihen – Minduun tarina pähkinänkuoressa


Yhteiskunnallinen yritys - Teemme hyvää

Minduu (AtCare Oy) on yhteiskunnallinen yritys, jonka tarkoitus on etsiä uusia ratkaisuja mielenterveysongelmien ehkäisyyn ja hoitoon. Pyrimme parantamaan mielenterveyspalveluiden saatavuutta kehittämällä uusia web-pohjaisia palveluita.

Minduu on harkitusti perustettu yritysmuotoisena. Taloudellisesti kannattavana yrityksenä pystymme kaikista tehokkaimmin edistämään tavoitteitamme, laajentamaan toimintaamme ja auttamaan mahdollisimman monia. Yrityksenä emme ole riippuvaisia mielenterveystyötä rahoittavien toimijoiden rahoituspäätöksistä tai byrokratiasta ja pystymme tehokkaimin kehittämään palvelusta yhä parempaa.

Yhtiömme on perustettu yhteiskunnallisen yrittäjyyden periaatteille ja sille on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys - merkki. Lisäksi kuulumme yhteiskunnallisten yritysten Arvo - liittoon.

Sääntöjemme mukaan 51 % voittovaroistamme on käytettävä uusien mielenterveyspalveluiden kehittämiseen ja/tai mielenterveystyön tukemiseen. Yhtiön pääasiallinen tavoite on ehkäistä ja parantaa mielenterveysongelmia.

Kehitämme palveluitamme yhteistyössä mielenterveysalan toimijoiden kanssa. Mukana yhteistyössä mm. Mielenterveyden Keskusliitto ja Therapeia-säätiö.

Ota yhteyttä

Henri Valvanne
Toimitusjohtaja, perustaja
henri(at)minduu.fi
040 169 0916


      Arvo - liiton jäsenyritys       Yhteiskunnallinen yritys - merkki