Etusivu / Löydä apua / Sonja Alanko

Sonja Alanko

Koulutuksessa Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Kallio
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Voit tulla pienen tai jo pitempään vaivanneen huolen tai mielialaoireen kanssa. Kuulen huolesi ja yhdessä etsimme uusia näkökulmia tähän hetkeen ja toivoa tulevaan. Yksittäiset käynnit voivat auttaa, myös sovitut terapiat. Nuoret, aikuiset, parit ja perheet tervetuloa. Etätapaamiset.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Pariterapia
Millainen terapeutti olen

Lähtökohtanani terapeuttina on asiakkaan yksilöllinen kohtaaminen kiireettömässä ja tilaa antavassa ilmapiirissä. Tarjoan omia huomioitani asiakkaan tarkasteltavaksi, mutta keskiössä on asiakas itse ja hänen tarpeensa sekä oma näkemyksensä tilanteestaan. Ratkaisukeskeinen psykoterapeuttikoulutus tuo työskentelyyni aktiivista otetta, kannustaa asioiden tutkimiseen uteliaasti ja houkuttelee uuteen. Minulla on pitkä ja laaja kokemus työskentelystä eri ikäisten parissa erikoissairaanhoidossa, ja voin auttaa myös taustani tuoman osaamisen ja kokemuksen mukaan. Työtavassani korostuu keskustelevuus ja tavoitteellisuus.

Mitä istunnoillani tehdään

Lähdemme liikkeelle asiakkaan tämän hetken huolesta ja tutkimme asiaa yhdessä sekä asetamme tavoittet. Etsimme erilaisia näkökulmia ja tarvittaessa pohdimme mahdollista aikaisempien kokemusten vaikutusta. Ratkaisukeskeisessä terapiassa suuntaudutaan kuitenkin menneisyyden sijasta tähän hetkeen sekä tulevaan. Saatan tilanteen mukaan ohjata harjoitteita sekä antaa kotitehtäviä. Terapian kesto ja käyntien tiheys määritellään yhdessä asiakkaan tilanteesta käsin huomioiden terapialle asetetut tavoitteet. Joskus jo muutama kerta riittää, mutta usein myös jatketaan pitempään ja sovitaan säännöllisistä käynneistä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön
Asiakaskuntani

Otan vastaan aikuisia, pareja ja perheitä. Erityisesti mielialaongelmat, elämänkriisit ja ihmissuhteisiin liittyvät kysymykset ovat omaa osaamisaluettani.

Lisätiedot

Olen valmistunut ratkaisukeskeisestä psykoterapeuttikoulutuksesta, ja odotan psykoterapeuttinimikkeen (Kela-pätevyys) hyväksymistä, hakemus on Valviran käsittelyssä..

Tutustumiskäynnin hinta

100,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilöterapiakäynti 60 min, 100 e.
Pariterapiakäynti 90 min, 140 e.