Etusivu / Löydä apua / Riikka Hedman-Viitala

Riikka Hedman-Viitala

Koulutuksessa Kasvatustieteen maisteri, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Espoo, Leppävaara
Etäyhteydellä koko Suomi,
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Lapset alle 13v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Opiskelen kognitiivista käyttäytymisterapiaa ja valmistun psykoterapeutiksi vuonna 2024. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus eri kouluilla työskentelystä sekä laaja-alaisena erityisopettajana että erityisluokanopettajana. Haluan auttaa Sinua elämäsi myrskyissä ja tukea kohti parempia aikoja.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina empaattinen ja ymmärtäväinen. Pyrin aktiivisesti auttamaan ja tukemaan asiakasta elämän eteen tuomissa vaikeuksissa ja kriiseissä. Osaan kuunnella ja koen sen tärkeäksi taidoksi psykoterapeutin ammatissa. Silti kaiken A ja O on se, että yhdessä laadimme terapiakäynneillemme myös tavoitteet, joita kohti käynneillä matkaamme. Tehtäväni on kulkea hetki asiakkaan rinnalla ja tukea häntä kohti parempaa ja toimivampaa arkea ja elämää. Neuvoni ovat usein konkreettisia ja olen käytännönläheinen ihmisenä muutenkin. Työotteeni on asiakasta arvostava ja myötätuntoinen, mutta kuitenkin yhdessä laadittuja tavoitteita kohti kulkeva. Vahvuuteni on selkeys. Haluan, että asiakkaalla ja itselläni on yhteinen näkemys siitä, mitä kohti olemme kulkemassa ja millä tavalla ja mitä työvälineitä käyttäen sen teemme.

Huom! Kaikki yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Mitä istunnoillani tehdään

Aluksi haluan tutustua asiakkaaseen ja hänen taustaansa. Haluan tietää, mihin asiakas haluaa apuani vastaanotolla. Täytämme yhdessä Elämänkerta-kyselyä tai laadimme asiakkaan elämänjanan mahdollisesti luovia keinojakin käyttäen. Tämän jälkeen laadimme tavoitteet terapiakäynneille. Tavoitteiden pohjalta etsin ja mietin menetelmiä, joiden avulla pyrimme asettamiimme tavoitteisiin. Erilaisia käyttämiäni menetelmiä ovat muun muassa arvotyöskentely, altistushoito, hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT), erilaiset rentoutumiskeinot ja mindfulness.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Neuropsykiatriset potilaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Kehitysvammaiset
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on kahdenkymmenen vuoden työkokemus eri kouluilla työskentelystä niin avustajan, laaja-alaisen erityisopettajan kuin erityisluokanopettajankin näkövinkkelistä. Olen työskennellyt viimeiset reilu kymmenen vuotta koulussa, jossa on paljon psyykkisistä vaikeuksista kärsiviä oppilaita. Lisäksi olen opettanut usean vuoden luokkia, joissa on neuropsykiatrisia haasteita omaavia oppilaita. Luokassani on myös kehitysvammaisia oppilaita. Opiskeluaikoinani työskentelin useamman vuoden autismiyksikössä sekä lastensuojelulaitoksessa. Olen toiminut kaksi vuotta koulutyön ohella Laku-kuntoutuksessa ja pitänyt muun muassa luentoja koulun tuesta nepsy-lasten vanhemmille.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja kaiken ikäisten lasten kanssa.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

50,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.