Etusivu / Löydä apua / Marja Louhi
Psykoterapeutti, Psykologi, Ryhmäpsykoterapia
Vantaa, Tikkurila
Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tikkurilassa kokoontuu täydentyvä psykoanalyyttinen psykoterapiaryhmä tiistaisin klo 18-19.30. Ryhmässä on vapaita paikkoja. Kelan tukea hakiessa tarvitset psykiatrin B-lausunnon ryhmäpsykoterapiaan. Ryhmään voi osallistua myös itsemaksavana. Yksilöpsykoterapiaa en valitettavasti tee.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ryhmäpsykoterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Psykoanalyyttisen suuntauksen terapeuttina olen tilaa ja aikaa antava, tutkiva ja pohtiva. Tehtäväni terapeuttina on tukea ryhmän työskentelyä. Työskentely tapahtuu tässä ja nyt hetken kautta. Tarvittaessa olen aktiivinen huolehtiessani ryhmän hyvinvoinnista ja toimivuudesta. Olen luontaisesti huumorintajuinen ja sosiaaliset ryhmätilanteet aktivoivat luovaa mielikuvitustani.

Mitä istunnoillani tehdään

Keskustelu etenee ryhmäpsykotepiassa vapaasti virraten. Työskentelyn perussuositus on, että puhutaan mahdollisimman vapaasti kaikkea, mitä tulee mieleen ja tuntuu tärkeältä. Terapeutti ja ryhmä tekevät yhteistyötä havainnoiden ja keskustellen tunteista ja ajatuksista. Psykoanalyyttisen työskentelyn luonteeseen kuuluu oleellisesti tilan antaminen myös piilotajuisille mielen alueille, tarkastelun kohteena voivat olla unet ja mielikuvat. Ryhmäpsykoterapiakokemus on ainutlaatuinen ryhmän jäsenten kesken ja suhteessa terapeuttiin. Ryhmän kokoamisvaiheessa terapeutti pyrkii rakentamaan mielekkään ryhmäkokonaisuuden ryhmään hakeutuvista henkilöistä.

Tarjoan apua
Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Valmistuin 2012 ryhmäpsykoanalyytikoksi vaativan erityistasonpsykoterapeutiksi (VET). Toimin sivutoimisena ammatinharjoittana psykoanalyyttisiä psykoterapiaryhmiä pitäen.

Peruskoulutukseltani olen psykologi ja toiminut 1996 lähtien eri tehtävissä päätoimisesti. Terveyspsykologian erikoispsykologiksi ja psykologian lisensiaatiksi valmistuin 2019.

Psykologina kokemusta on aikuisten, lasten, nuorten ja perheiden parissa työskentelystä. Aiemmin työskentelin pitkään kuntoutuspsykologina ja viime vuodet monikulttuurisissa mielenterveyspalveluissa psykologina. Tarkempaa tietoa työhistoriastani ja osaamisestani löytyy LinkedIn -sivustolta nimelläni.

Asiakaskuntani

Tarjoan ryhmäpsykoterapiaa aikuisille. Ryhmään hakeutumisen syynä voi olla ahdistus, masennus, jännittäminen, paniikkioireet, sosiaaliset pelot, ihmissuhdevaikeudet, yksinäisyys, itsetunto- ja identiteettiongelmat, työuupumus, työpaikan ristiriidat tai psykosomaattinen oireilu. Ryhmään ei voi ottaa selkeästi itsetuhoisia, akuutissa psykoosissa olevia, vaikeista persoonallisuushäiriöistä kärsiviä tai päihdeongelmaisia.

Ryhmäpsykoterapia soveltuu lähes kaikille, joille voidaan suositella psykoterapiaa. Ryhmäpsykoterapia lähestymistapana perustuu näkemykseen, että psyykkiset ongelmat ja ristiriidat syntyvät ihmisten välisissä suhteissa ja näin ollen niitä voidaan myös tutkia ja pyrkiä korjaamaan vuorovaikutuksen keinoin.

Ryhmään tulijalla tulee olla valmiutta keskustella itsestään ja ihmissuhteistaan luottamuksellisessa ilmapiirissä, kyettävä kuunnella ryhmän muita jäseniä ja tarkastella omaa vuorovaikutustapaansa.

Lisätiedot

Ryhmäpsykoterapia on tarkoitettu pitkäkestoiseksi hoitomuodoksi. Tulijalla tulee olla valmius sitoutua hoitoon ainakin vuodeksi. Mikäli elämäntilanteessa on odotettavissa muutoksia, jotka tekevät mahdottomaksi säännöllisen osallistumisen ilta-aikaan pidettävään ryhmään, kannattaa hoitoon hakeutuminen siirtää suotuisampaan ajankohtaan.

Ryhmäistuntoja on vuosittain noin 40. Ryhmässä voi olla maksimissaan 8 jäsentä. Ryhmän aikataulu taukoineen ilmoitetaan hyvissä ajoin 1/2 - 1 vuotta aiemmin.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

55,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Psykoterapiaistunnon hinta on 55 € itsemaksaville. Hinta tarkistetaan seuraavan kerran vuoden 2022 lopulla. KELAlta voi hakea tukea, jolloin tarvitaan psykiatrin kirjoittama B-lausunto ja kolme kuukautta kestänyt edeltävä hoitosuhde psykiatrin kanssa. Tukea saaville itsemaksuosuus on 10,90 € istunnolta. Mikäli osallistuu säännöllisesti istuntoihin, riittää Kelan tuki 2,5 vuodeksi.

Soveltuvuus ryhmään selvitetään kahdenkeskisissä haastatteluissa, jotka maksavat yhteensä 100 € sisältäen yleensä 2-3 tapaamista. Ensimmäinen haastattelukerta voidaan myös toteuttaa tutustumiskäyntinä, joka maksaa 50 €. Haastattelut toteutetaan viikonloppuisin.