Etusivu / Löydä apua / Marja Louhi
Psykoterapeutti, Psykologi, Ryhmäpsykoterapia
Vantaa, Tikkurila
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ryhmät
Terapian kesto
Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Haluatko oppia ymmärtämään itseäsi, omia reaktioitasi ja kehittyä taitavammaksi ihmissuhteissa? 2 paikkaa vapaana täydentyvässä psykoterapiaryhmässä Tikkurilassa. Ryhmä sopii henkilöille, joilla pitkäaikaisia psyykkisiä haasteita ja jonkin verran kokemusta psykoterapiasta.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ryhmäpsykoterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Psykoanalyyttisen suuntauksen terapeuttina olen tilaa ja aikaa antava, tutkiva ja pohtiva. Tehtäväni terapeuttina on tukea ryhmän työskentelyä. Työskentely tapahtuu tässä ja nyt hetken vuorovaikutuksen kautta. Tarvittaessa olen aktiivinen huolehtiessani ryhmän hyvinvoinnista ja toimivuudesta. Olen luontaisesti huumorintajuinen ja sosiaaliset ryhmätilanteet aktivoivat luovaa mielikuvitustani.

Mitä istunnoillani tehdään

Keskustelu etenee ryhmäpsykotepiassa vapaasti virraten. Työskentelyn perussuositus on, että puhutaan mahdollisimman vapaasti kaikkea, mitä tulee mieleen ja tuntuu tärkeältä. Terapeutti ja ryhmä tekevät yhteistyötä havainnoiden ja keskustellen tunteista, ajatuksista ja käyttäytymisestä. Psykoanalyyttisen työskentelyn luonteeseen kuuluu oleellisesti tilan antaminen myös piilotajuisille mielen alueille, tarkastelun kohteena voivat olla unet ja mielikuvat. Ryhmäpsykoterapiakokemus on ainutlaatuinen ryhmän jäsenten kesken ja suhteessa terapeuttiin. Ryhmän kokoamisvaiheessa terapeutti pyrkii rakentamaan mielekkään ryhmäkokonaisuuden ryhmään hakeutuvista henkilöistä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Tarjoan hoitomuotona ryhmäpsykoterapiaa. Valmistuin ryhmäpsykoanalyytikoksi, vaativan erityistasonterapeutiksi (VET), psykoterapeutiksi 2012.

Peruskoulutukseltani olen psykologi ja toiminut 1996 lähtien eri tehtävissä. Työkokemusta on aikuisten, lasten, nuorten ja perheiden parissa. Psykologin työssä olen pitänyt paljon ryhmiä, etenkin kuntoutuspsykologin työssä ammatillisessa ja lääkinnällisessä kuntoutuksessa. Tällä hetkellä työskentelen monikulttuurisissa mielenterveyspalveluissa psykologina. Olen juuri valmistunut terveyspsykologian erikoispsykologiksi ja psykologian lisensiaatiksi. Tarkempaa tietoa työhistoriastani löytyy LinkedIn -sivustolta nimelläni.

Asiakaskuntani

Tarjoan ryhmäpsykoterapiaa aikuisille. Ryhmään hakeutumisen syynä voi olla ahdistus, masennus, jännittäminen, paniikkioireet, sosiaaliset pelot, ihmissuhdevaikeudet, yksinäisyys, itsetunto- ja identiteettiongelmat, työuupumus, työpaikan ristiriidat tai psykosomaattinen oireilu. Ryhmään ei voi ottaa selkeästi itsetuhoisia, akuutissa psykoosissa olevia, vaikeista persoonallisuushäiriöistä kärsiviä tai päihdeongelmaisia.

Ryhmäpsykoterapia soveltuu lähes kaikille, joille voidaan suositella psykoterapiaa. Ryhmäpsykoterapia lähestymistapana perustuu näkemykseen, että psyykkiset ongelmat ja ristiriidat syntyvät ihmisten välisissä suhteissa ja näin ollen niitä voidaan myös tutkia ja pyrkiä korjaamaan vuorovaikutuksen keinoin.

Lisätiedot

Psykoterapiaryhmä kokoontuu tiistaisin klo 18-19.30 osoitteessa Vernissakatu 1. Ryhmään voi päästä haastattelujen kautta. Ryhmäistuntoja on vuosittain noin 40. Ryhmässä voi olla maksimissaan 8 jäsentä. Ryhmään otetaan uusia jäseniä, kun vapaita paikkoja on.

EN TARJOA YKSILÖPSYKOTERAPIAPALVELUJA.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

55,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Psykoterapiaistunnon hinta on 55 € itsemaksaville. Hinta tarkistetaan seuraavan kerran vuoden 2022 lopulla. KELAlta voi hakea tukea, jolloin tarvitaan psykiatrin kirjoittama B-lausunto ja kolme kuukautta kestänyt edeltävä hoitosuhde psykiatrin kanssa. Tukea saaville itsemaksuosuus on 10,90 € istunnolta.

Soveltuvuus ryhmään selvitetään kahdenkeskisissä haastatteluissa, jotka maksavat yhteensä 100 € sisältäen yleensä 2-3 tapaamista. Ensimmäinen haastattelukerta voidaan myös toteuttaa tutustumiskäyntinä, joka maksaa 50 €. Haastattelut toteutetaan viikonloppuisin.