Etusivu / Löydä apua / Marja Louhi
Kouluttajapsykoterapeutti, Psykologian lisensiaatti, Ryhmäpsykoterapia
Vantaa, Tikkurila
Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Täydentyviä pitkäkestoisia psykoterapiaryhmiä Tikkurilassa. Ryhmiin otetaan seuraavan kerran uusia jäseniä elokuussa 2023. Ota yhteyttä haastatteluajan varaamiseksi! Voit hakea Kelan tukea kuntoutuspsykoterapiaan tai saada erikoissairaanhoidosta palvelusetelin. EI YKSILÖPSYKOTERAPIAA.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ryhmäpsykoterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Psykoanalyyttisen suuntauksen terapeuttina olen tilaa ja aikaa antava, tutkiva, osallistuva ja pohtiva. Tehtäväni terapeuttina on tukea ryhmää työskentelyssä ja poistaa esteitä vuorovaikutuksen tieltä. Työskentely tapahtuu tässä ja nyt hetken kautta mukaan ottaen elämän aikaisemmat kokemukset. Olen huumorintajuinen ja sosiaaliset ryhmätilanteet aktivoivat luovaa mielikuvitustani.

Mitä istunnoillani tehdään

Keskustelu etenee ryhmäpsykoterapiassa vapaasti virraten. Työskentelyn perussuositus on, että puhutaan mahdollisimman vapaasti kaikkea, mitä tulee mieleen ja tuntuu tärkeältä. Psykoanalyyttisen työskentelyn luonteeseen kuuluu oleellisesti tilan antaminen myös piilotajuisille mielen alueille, tarkastelun kohteena voivat olla unet ja mielikuvat.

Terapeutti ja ryhmä tekevät yhteistyötä havainnoiden, keskustellen tunteista, ajatuksista ja ryhmän suhteista. Terapeuttina teen istunnon aikana yhteenvetoja ryhmän keskusteluista.

Katso video mitä istunnoilla tapahtuu:
https://minduu.fi/fi/psykoterapian-abc/psykoterapiasuuntaukset/ryhmapsykoterapia/

Tarjoan apua
Univaikeuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Valmistuin 2012 ryhmäpsykoanalyytikoksi vaativan erityistasonpsykoterapeutiksi (VET) ja ryhmäpsykoterapeuttikouluttajaksi. Toimin sivutoimisena ammatinharjoittajana psykoanalyyttisiä psykoterapiaryhmiä pitäen.

Peruskoulutukseltani olen psykologi ja toiminut 1996 lähtien eri tehtävissä päätoimisesti. Terveyspsykologian erikoispsykologiksi ja psykologian lisensiaatiksi valmistuin 2019. Psykologina kokemusta on aikuisten, lasten, nuorten ja perheiden parissa työskentelystä. Aiemmin työskentelin pitkään kuntoutuspsykologina ja viime vuodet monikulttuurisissa mielenterveyspalveluissa psykologina.

Tarkempaa tietoa työhistoriastani ja osaamisestani löytyy LinkedIn -sivustolta nimelläni.

Asiakaskuntani

Tarjoan ryhmäpsykoterapiaa aikuisille. Ryhmään hakeutumisen syynä voi olla ahdistus, masennus, jännittäminen, paniikkioireet, sosiaaliset pelot, ihmissuhdevaikeudet, yksinäisyys, itsetunto- ja identiteettiongelmat, työuupumus, työpaikan ristiriidat tai psykosomaattinen oireilu.

Ryhmään ei voi ottaa selkeästi itsetuhoisia, akuutissa psykoosissa olevia, vaikeista persoonallisuushäiriöistä kärsiviä tai päihdeongelmaisia.

Katso video kenelle ryhmäpsykoterapia sopii:
https://www.youtube.com/watch?v=UFjUkMw7UkE&t=51s

Katso video milloin yksilöpsykoterapia on suositeltavampaa:
https://www.youtube.com/watch?v=FfSNrB_sRdQ&t=10s

Lisätiedot

Ryhmäpsykoterapiaistunnot pidetään Tikkurilan terapian tiloissa. Ryhmään voi osallistua poikkeustilanteissa etänä zoom -sovelluksen kautta.

Ryhmäpsykoterapia on tarkoitettu pitkäkestoiseksi hoitomuodoksi. Tulijalla tulee olla valmius sitoutua hoitoon ainakin vuodeksi.

Mikäli elämäntilanteessa on odotettavissa muutoksia, jotka tekevät mahdottomaksi säännöllisen osallistumisen ilta-aikaan pidettävään ryhmään, kannattaa hoitoon hakeutuminen siirtää suotuisampaan ajankohtaan.

Lisätietoja:
http://www.tikkurilanterapia.fi/Copied-Psykiatrit.php

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Kelan tukea voit hakea, kun sinulla on 3 kk kestänyt edeltävä hoitosuhde psykiatrin kanssa ja psykiatrin kirjoittama B-lausunto ryhmäpsykoterapiaan.

Kelan tukea saavalle omavastuuosuus on 10,90 € ryhmäpsykoterapiaistunnolta.

Soveltuvuus ryhmään selvitetään kahdenkeskisissä haastatteluissa, jotka maksavat yhteensä 100 € sisältäen yleensä 2-3 tapaamista.

Erikoissairaanhoidon kautta voi päästä ryhmään HUS-palvelusetelillä. Ryhmässä käynnit ovat tällöin maksuttomia.
Lisätietoa: https://www.mielenterveystalo.fi/fi/terapia/husin-palvelusetelipsykoterapia

Ryhmiin voi tulla myös itsemaksavana. Istunnon hinta on 60€.