Kopsy ry / Etsi / Kirsti Nordin

Kirsti Nordin

Kouluttajapsykoterapeutti / VET-taso, Psykologi
Helsinki , Katajanokka
Olen psykologi, VTM ja vaativan erityistason kognitiivinen yksilöpsykoterapeutti (VET). Toimin myös yksilö- ja ryhmätyönohjaajana. Pyrin räätälöimään terapiat asiakkaitteni tarpeiden ja tilanteen mukaan, joten jokainen psykoterapiaprosessi on erilainen "terapiamatka".
Psykoterapiasuuntaus
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Terapiatyössäni pyrin siihen, että asiakas voisi kokea kanssani olonsa turvalliseksi, ja siten olemaan psykoterapiassa mahdollisimman avoin ja oma itsensä sekä tuomaan terapiaistunnoille häntä todella askarruttavia teemoja. Annan työssäni paljon arvoa terapiasuhteelle ja sen rauhalliselle rakentamiselle. Vuorovaikutuksessa haluan virittäytyä kunkin potilaani mukaan ja olla tarpeen vaatiessa tilaa-antava tai sitten tarvittaessa taas melko aktiivinen. Psykoterapiatyössä tärkeää on mielestäni olla salliva ja myötätuntoinen ehkä sellaisella motolla, että "mikään inhimillinen ei terapiassa saa olla vierasta". Lähden siitä, että potilassuhde on tutkiva yhteistyösuhde, jossa yhdessä asiakkaan kanssa pohditaan potilaan tilannetta kahden tasavertaisen aikuisen kesken aina potilasta kunnioittaen.

Mitä istunnoillani tehdään

Jokainen tapaaminen on erilainen kohtaaminen, koska terapiatyö toteutuu aina kahden ihmisen välillä tässä ja nyt. Samankin potilaan kanssa yksittäiset terapiakerrat saattavat siis olla hyvinkin erilaisia. Terapiassa keskustellaan usein asiakkaan nykyisyyteen, menneisyyteen tai tulevaisuuteen liittyvistä ajatuksista, tilanteista tai tunteista. Pulmallisia merkityksenantoja ja tulkintoja yritetään usein ymmärtää uudenlaisesta näkökulmasta tai kyseenalaistaa. Hyvin usein käy niin, että arjen pienestä tilanteesta avautuukin suurempia ja syvempiä maisemia tai muistoja. Terapiatunnilla saatetaan siis tavallaan samaan aikaan liikkua useammalla aikatasolla. Terapiatunneilla asiakkaat voivat työskennellä eri tavoin. Potilaiden hoidossa voidaan käyttää skeematerapiaa, perinteisempiä kognitiivisia "kotitehtäviä", valokuvia, mielikuvatyöskentelyä tai väliin myös kirjoittamista. Menetelmät määräytyvät hoidon mukaan.

Tarjoan apua
Erityiskohderyhmät
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut Helsingin yliopistossa sekä eri kesäyliopistoissa koulutustehtävissä sekä jonkin aikaa toimittajana. Virkatyössä olen ollut koulupsykologina ja lastenpsykiatrian poliklinikalla psykologina. Kun valmistuin YET-terapeutiksi sain valmiudet myös lapsiterapeuttina työskentelyyn, ja teinkin lasten kanssa psykoterapioita melko paljon. Myöhemmin VET-koulutuksessa ollessani kiinnostukseni alkoi suuntautua yhä enemmän aikuisten parissa työskentelemiseen. Olen ollut täystoimisena yksityisenä ammatinharjoittajana vuodesta 2011, ja työskennellyt sen jälkeen yksinomaan aikuispotilaiden kanssa omalla vastaanotollani. Kognitiivisessa psykoterapiassa minua kiinnostaa alan koko kenttä, ja pyrin seuraamaan alan kehitystä kokonaisvaltaisesti. En ole erikoistunut mihinkään tiettyyn potilasryhmään, vaan hoidan kaikenlaisia potilaita, koska se on minusta mielenkiintoista. Olen toiminut myös ryhmätyönohjaajana, sekä tehnyt yksittäisiä työnohjauksia vastaanotollani.

Tutustumiskäynnin hinta

0,00

Vakiokäynnin hinta

0,00

Lisätiedot hinnoittelusta