Aina on toivoa! Aina on tie eteenpäin vyyhdin keskeltä!
Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa ongelmista pyritään tavoitteisiin, menneisyyttä tutkitaan keinojen löytämiseksi ja tulevaisuutta käytetään avaamaan ovia, joilla haastavasta tilanteesta tai vangitsevista tunteista päästään liikkeelle.
Psykoterapiasuuntaus
Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys
Kelan kuntoutuspsykoterapia
Lisäkoulutukset
Taideterapia
Millainen terapeutti olen
Olen helposti lähestyttävä, lämmin ja keskusteleva. Huomio on kuitenkin aina Sinussa, asiakkaassa. Huumori on hyvä jäänsärkijä, mutta käytän sitä harkiten ja kuunnellen.
Pyrin siihen, että jokaisella kerralla ensimmäisestä viimeiseen asiakas kokee hyötyvänsä keskustelusta, tästä syystä tutustumiskäynnitkin ovat ihan normaali käyntejä. Minulle on tärkeää, että asiakkaalla säilyy omistajuus elämästään ja samalla kiitos edistymisestä ja muutoksesta menee oikeaan osoitteeseen. Oma tehtäväni on kulkea rinnalla ja auttaa matkalla, sekä pitää punaista lankaa näkyvillä.
Pitkissä terapioissa työskentelytapani on integratiivinen, ratkaisukeskeisyys kulkee mukana toivon ylläpitämisessä ja siinä, että katse on muutoksessa ja paremmassa tulevaisuudessa.
Tykkään käyttää mielikuvia tai hyödyntää välitehtäviä tai luovia metodeja, mutta niiden käyttäminen on aina asiakkaasta kiinni.
Mitä istunnoillani tehdään
Käymme alussa tilannekatsauksen siitä, mitä ajankohtaista on mielenpäällä tai mikä asia on se, jonka käsittely toisi juuri nyt suurimman hyödyn. Usein määrittelemme (asiakas), mikä olisi hyvä tulos käynnistä.
Asian käsittely voi pitää sisällään asiakkaan historiasta löytyvien tavoitteen mukaisten tilanteiden läpikäymistä ja niiden kautta ratkaisujen etsimistä. Samoin voimme työskennellä tapahtuneiden muutosten hahmottamiseksi. Myös tulevaisuuden toiveiden jäsentämisen äärellä voimme viivähdellä. Tärkeää on myös poluttaa sitä, mitä askeleita asiakas ottaa tavoitetilan saavuttamiseksi seuraavaksi.
Yleensä tykkään keskustella, mutta toisinaan käytän harjoituksia tai mielikuvia tai esim. kirjoitustehtäviä lisänä. Joskus harvoin teetän testejä.
Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseenIhmissuhdeongelmiinPäihdeongelmaan/riippuvuuteenTyöuupumukseenHuonoon itsetuntoonPahaan oloonSyömiseen liittyviin vaikeuksiinSosiaalisten tilanteiden pelkoonVihanpurkauksien hallitsemiseenVaikeaan elämäntilanteeseenItsetuhoisiin ajatuksiinKaksisuuntaiseen mielialahäiriöönPersoonallisuushäiriöönHenkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseenFyysisen sairauden käsittelemiseenMenneisyyteni käsittelyynPaniikkikohtauksiinPakko-oireisiinSeksuaalisen hyväksikäytön käsittelyynRikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyynSukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiinViiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseenElämäntapamuutokseenUnivaikeuksiin
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuusSyömishäiriöiset potilaatPersoonallisuushäiriötNeuropsykiatriset potilaatKipuun liittyvät vaikeudetKaksisuuntainen mielialahäiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni
Olen sosionomi (yamk) ja ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. Olen myös tanssi- ja liiketerapeutti ja yhteisötaideohjaaja.
Sosionomiksi valmistuin vuonna 2001 luovien terapioiden koulutusohjelmasta ja ylemmän tutkinnon tein vuonna 2015 terveyden edistämisen parissa. Psykoterapeutiksi valmistuin 2014.
Työuraa on takana jo kaksikymmentä vuotta omalta alaltani laajasti mielenterveys- ja päihdetyöstä. Olen myös työskennellyt seksuaalisesti hyväksikäytettyjen, väkivaltaa kohdanneiden ja HIV -positiivisten kanssa. Olen toiminut myös esimiesasemassa. Asiakastyössä ja lisäkoulutuksilla olen perehtynyt viimeisinä vuosina neuropsykiatrisiin häiriöihin, sukupuolisen moninaisuuden kysymyksiin ja kroonisen sairauden (usein kipu) elämään tuomiin haasteisiin.
Vuodesta 2015 olen toiminut ensin sivutoimisesti omalla vastaanotollani Tapiolassa, Espoossa, ja vuoden 2018 alusta kokopäiväisesti.
Asiakaskuntani
Työskentelen vähintään 16 -vuotiaiden kanssa. Häpeä ja syyllisyys -teemat ovat nousseet erityishuomiooni viimeisten vuosien aikana. Häpeä liittyy usein väkivallan kokemukseen ja väkivaltaiseen käyttäytymiseen, riippuvuuksiin, huonoon itsetuntoon ja riittämättömyyden tunteeseen. Se kulkee käsi kädessä syyllisyyden kanssa, mutta häpeää ei usein osata huomioida riittävästi. Itsetuhoisuuden taustalla on myös lähes aina vahvaa häpeää. Nämä tunteet voivat kätkeytyä monen eri yläotsikon alle, joten jos ne herättävät vastakaikua tai uteliaisuutta, kannattaa ottaa yhteyttä.
Opiskelen koulutetuksi hierojaksi, joten psykofyysisyys on läsnä siinä, miten lähestyn asioita.
Tällä hetkellä vastaanotollani on tilaa yli 16v. Kela -asiakkaille.
Lisätiedot
Yhteydenotot sähköpostilla. Kerro hiukan itsestäsi ja asioista, joihin toivot apua. Tutustumiskäynti sovitaan myös sähköpostitse.
Tällä hetkellä omaan elämäntilanteeseeni liittyen tarjoan ensisijassa psykoterapiaa etänä ja päiväaiikoja. Satunnaiset ilta-ajat ovat mahdollisia, mutta usein ne on tarkoitettu jo prosessissa oleville, joiden työ- tai kouluaikataulut muuttuvat.