Etusivu / Löydä apua / Tiina Kouhia
Psykologin keskusteluhoito Psykologi, Ei psykoterapeuttikoulutusta
Espoo, Tapiola
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä ammattilainen tarjoaa psykologin keskusteluhoitoa. Lue lisää.
Saisinko olla apunasi? Tarjoan psykologin keskusteluapua ja lyhytterapiaa yli vuosikymmenen kokemuksella. Kohtaan sinut lämpimästi ja kunnioittavasti etävastaanotolla tai Tapiolassa. Kaksisuuntaisen mielialahäiriön erityisasiantuntijuus. KAT-lyhytterapeutti -lisäkoulutus.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ei psykoterapeuttikoulutusta
  • Ei psykoterapeuttikoulutusta
Millainen psykologi olen

Lähden työskentelyssäni liikkeelle kohtaamani ihmisen tarpeista ja toiveista. Teemme alusta asti tätä matkaa yhdessä, sillä asiakas on oman itsensä ja elämänsä asiantuntija ja aktiivinen toimija oman psyykkisen hyvinvointinsa alueella. Haluan kohdata vastaanotolleni tulevan ihmisen aidosti ja lämpimästi hyväksyen hänet juuri sellaisena kuin hän on. Lähdemme yhdessä tutkimaan vastaanotolle hakeutumiseen johtaneita asioita ja syvennymme tarpeen mukaan pohtimaan niiden taustatekijöitä ja pyrimme aina löytämään tähän hetkeen sopivia ratkaisuja pulmien ja oireiden lievittämiseksi. Olen psykologina asiakasta kuunteleva, kunnioittava ja lempeästi muutokseen ohjaava. Työskentelen kognitiivis-analyyttisen (KAT) -viitekehyksen kautta.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentelytavat valikoituvat yksilöllisesti asiakkaan tilanteen ja tarpeiden mukaan. Useimmiten tapaamiset koostuvat pääasiassa keskustelusta ja asioiden jäsentelystä, mutta voimme myös hyödyntää psykologisia kyselylomakkeita, oirekartoituksia ja itsearviointeja pulmakohtien esiin nostamisessa. Saatamme myös tehdä vastaanotolla erilaisia hyvinvointia lisääviä harjoituksia yhdessä. Joskus voi olla eduksi jatkaa prosessia myös kotona harjoitusten tai kotitehtävien avulla tapaamisten välissä. Yhdistän työskentelyyn tilannekohtaisesti myös luontoympäristön hyvinvointivaikutuksia hyödyntäviä menetelmiä.
Kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon liittyen tarjoan myös mahdollisuutta psykologintutkimukseen ja yksilöllisen kognitiivisen kuntoutussuunnitelman tekoon ja toteutukseen.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Persoonallisuushäiriöön Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen Valviran laillistama psykologi ja työskennellyt enimmäkseen psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa aikuisten parissa. Erityisiä osaamisalueitani ovat kaksisuuntainen mielialahäiriö ja psykoottiset häiriöt sekä niihin liittyvät kognitiiviset vaikeudet (esim. muistissa, toiminnanohjauksessa, oppimisessa). Olen työskennellyt julkisella sektorilla kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön erikoistuneessa avohoidon yksikössä useita vuosia kehittäen asiakkaiden saamaa hoitoa. Olen työskennellyt myös psykiatrisilla sairaalaosastoilla ja psykoottisista häiriöistä kärsivien asumiskuntoutuksessa. Minulla on kokemusta myös mm. masennuksen sekä ahdistuneisuus- ja persoonallisuushäiriöiden hoidosta. Voin myös olla tukenasi kuormittavassa elämäntilanteessa, ihmissuhdevaikeuksissa ja tunne-elämän ilmiöiden äärellä..

Asiakaskuntani

Työskentelen vastaanotollani yli 18-vuotiaiden asiakkaiden ja tarvittaessa heidän läheistensä kanssa.

Lisätiedot

Vastaanotto Heltin toimipisteessä Tapiolassa (ent. Lyhytterapiatalo Shortum). Mahdollisuus myös etävastaanottoon tietoturvallisen videoyhteyden kautta.
Huom! En tarjoa Kelan kuntoutuspsykoterapiaa.

Tutustumiskäynnin hinta

95,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Hinta on 45 min yksilöasiakkaalle psykologin keskusteluhoitoon / lyhytterapiaan.
Hinta ja kesto muille tapaamisille / konsultaatioille / tutkimuksille sovitaan erikseen. Kalenterissa näkyy vain osa vapaista ajoista. Jos et löydä sopivaa aikaa, otathan minuun suoraan yhteyttä!