Etusivu / Löydä apua / Tarja Kellosalo

Tarja Kellosalo

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Pariterapia
Hämeenlinna, Keskusta
Suomi Ruotsi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tarjoan psykoterapiaa yksilöille, pareille ja perheille vastaanotollani Hämeenlinnassa. Kognitiivinen psykoterapia, tunnekeskeinen pariterapia ja parisuhteen ristiriidat ovat erityisosaamistani samoin kuin perheen vuorovaikutusongelmat. Tarjoan lisäksi työnohjausta ryhmille ja yksilöille.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (perheet)

Lisäkoulutukset

Kiintymyssuhteen tukeminen Kriisit ja traumat Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT) Skeematerapia

Millainen terapeutti olen

Olen aktiivisesti kuunteleva ja keskusteleva terapeutti. Pidän tärkeänä yhdessä pohtimista ja asiakkaideni omien valintojen kunnioittamista. Käytän terapiassa kognitiivisen terapian, tunnekeskeisen pariterapian ja perheterapian menetelmiä ja tarpeen mukaan erilaisia luovia menetelmiä. Piirrosten, kuvien tai kehollisten menetelmien käyttö riippuu kuitenkin aina asiakkaasta ja havainnoistani terapeuttina. Haluan tarjota asiakkailleni rentouttavan, luottamuksellisen ja turvallisen ilmapiirin ja ympäristön.

Mitä istunnoillani tehdään

Istunnoillani edetään yhdessä sovittujen ja päivitettyjen tavoitteiden ja omien havaintojeni pohjalta. Käytän erilaisia työskentelytapoja terapiassa: esim. kognitiivisia menetelmiä, kotitehtäviä tai työskentelyä sukupuun, elämänjanan, verkostokartan, kommunikaatio-, parisuhdehistoria- ja muiden piirrosten, terapiakorttien tai kehollisten harjoitusten(esim. hengitys- ja vakauttamisharjoitusten) avulla. Terapiaistunto voi sisältää myös harjoituksia tai olla pelkästään keskustelua. Tuen asiakasta löytämään omat vahvuutensa ja ratkaisunsa ongelmiin. Kiintymyssuhdenäkökulma ja suhteet läheisiin ovat usein keskusteluissa esillä.

Paripsykoterapiassa käytän pääasiassa tunnekeskeisen pariterapian menetelmää (kts. www.tunnekeskeinenpariterapia.fi)ja yksilöpsykoterapiassa kognitiivisen terapian menetelmiä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Fobiaan/kammoon Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Pakko-oireisiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Univaikeuksiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys Lastensuojelun asiakkaat Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Pakko-oireinen häiriö Kipuun liittyvät vaikeudet Syömishäiriöiset potilaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, psykiatrinen sairaanhoitaja, kognitiivinen psykoterapeutti, perhe- ja paripsykoterapeutti, vakauttava perheterapeutti, tunnekeskeinen pariterapeutti, työnohjaaja, lähisuhdeväkivallan avainkouluttaja- koulutus, lasten haastattelu rikosprosessissa -koulutus.

Erityisosaaminen: aikuiset, nuoret, vanhemmuus, parisuhde, lähisuhdeväkivalta.

Olen työskennellyt koulu- ja opiskeluterveydenhoitajana 15 vuotta; neuvolaterveydenhoitajana ja työterveyshoitajana yhteensä 10 vuotta; psykiatrisena sairaanhoitajana 10 vuotta asiakkainani mm. ahdistuneet tai masentuneet nuoret ja aikuiset, rikoksia tehneet nuoret sekä lähisuhdeväkivaltaa käyttäneet ja kokeneet sekä psykoterapeuttina 10 vuotta asiakkainani masentuneet ja ahdistuneet nuoret ja aikuiset, erilaisista parisuhteen ongelmista kärsivät parit ja yksilöt sekä psyykkisesti oireilevat perheet.

Asiakaskuntani

Terapiassa yksilöt, parit, ja perheet. Työnohjauksessa työntekijät, esimiehet, tiimit ja työyhteisöt.
Kiinnostuksenani ovat erityisesti yksilön kehityshistoria ja sen yhteys ajatuksiin, tunteisiin ja toimintaan, vanhemmuus sekä tunnekeskeinen terapia.

Lisätiedot

Kotoisa vastaanottotila Hämeenlinnan keskustassa. Etäterapia ja perheterapiassa kotikäynnit mahdollisia.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tutustumiskäynti 45 min/ 85 e

Yksilöpsykoterapia. 95 e/ 45 min

Paripsykoterapia 100 e/60 min, 150 e/90 min
Perhepsykoterapia 150 e/90 min

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I offer psychotherapy in Hämeenlinna to individuals, couples and families. I have specialised in emotion focused couple therapy. Work supervising, schooling and lectures can be ordered as well.

Jag bjuder på psykoterapi i Hämeenlinna för individer, par och familjer. Jag har spesialiserat mig i emotioncentrisk parterapi (www.iseft.org).