Etusivu / Löydä apua / Tarja Kellosalo

Tarja Kellosalo

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Pariterapia
Hämeenlinna, Keskusta
Suomi Ruotsi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Tarjoan psykoterapiaa pareille, perheille ja yksilöille vastaanotollani Hämeenlinnassa. Tunnekeskeinen pariterapia ja parisuhteen ristiriidat ovat erityisosaamistani samoin kuin perheen vuorovaikutusongelmat ja kognitiivinen yksilöpsykoterapia. Tarjoan lisäksi työnohjausta ryhmille ja yksilöille.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (perheet)

Lisäkoulutukset

Kehopsykoterapeuttinen koulutus Kiintymyssuhteen tukeminen Kriisit ja traumat

Millainen terapeutti olen

Olen aktiivisesti kuunteleva ja keskusteleva terapeutti. Pidän tärkeänä yhdessä pohtimista ja asiakkaideni omien valintojen kunnioittamista. Käytän terapiassa tarpeen mukaan erilaisia luovia menetelmiä asioiden käsittelyssä. Piirrosten, kuvien tai kehollisten menetelmien käyttö riippuu kuitenkin aina asiakkaasta ja havainnoistani terapeuttina. Haluan tarjota asiakkailleni rentouttavan, luottamuksellisen ja turvallisen ilmapiirin ja ympäristön.

Mitä istunnoillani tehdään

Istunnoillani edetään mahdollisimman paljon asiakkaiden omien toivomusten mukaan. Ehdotan erilaisia työskentelytapoja terapiassa: esim. keskustelua sukupuun, elämänjanan, verkostokartan, tavoitteiden, kommunikaatio-, parisuhdehistoria- ja muiden piirrosten, terapiakorttien tai kehollisten harjoitusten(esim. hengitys- ja vakauttamisharjoitusten) avulla. Terapia voi olla myös pelkästään keskustelua. Tuen asiakasta löytämään omat vahvuutensa ja ratkaisunsa ongelmiin. Kiintymyssuhdenäkökulma ja suhteet läheisiin ovat usein keskusteluissa esillä.

Paripsykoterapiassa käytän pääasiassa tunnekeskeisen pariterapian menetelmää (kts. www.tunnekeskeinenpariterapia.fi)ja yksilöpsykoterapiassa kognitiivisen terapian menetelmiä.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fobiaan/kammoon Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys Lastensuojelun asiakkaat Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, psykiatrinen sairaanhoitaja, psykoterapeutti, kriisi- ja traumaterapeutti (vakauttava hoito), tunnekeskeinen pariterapeutti, lähisuhdeväkivallan avainkouluttaja- koulutus, lasten haastattelu rikosprosessissa -koulutus. Opiskelen kognitiivista yksilöpsykoterapiaa.
Erityisosaaminen: nuoret, vanhemmuus, parisuhde, lähisuhdeväkivalta, rikosten tekijät ja uhrit.

Olen työskennellyt koulu- ja opiskeluterveydenhoitajana 15 vuotta; neuvolaterveydenhoitajana ja työterveyshoitajana yhteensä 10 vuotta; psykiatrisena sairaanhoitajana 10 vuotta asiakkainani mm. ahdistuneet tai masentuneet nuoret ja aikuiset, rikoksia tehneet nuoret sekä lähisuhdeväkivaltaa käyttäneet ja kokeneet; psykoterapeuttina 2 vuotta asiakkainani masentuneet ja ahdistuneet nuoret; perhe- ja paripsykoterapeuttina 7 vuotta asiakkainani erilaisista parisuhteen ongelmista kärsivät aikuiset sekä psyykkisesti oireilevien lasten perheet.

Asiakaskuntani

Yksilöt, parit, perheet, ryhmät, työntekijät, esimiehet, työyhteisöt
Kiinnostuksenani ovat erityisesti parisuhteet, tunnekeskeinen pariterapia ja perheiden vuorovaikutussuhteet.

OTAN MUUTAMAN KOULUTUSASIAKKAAN YKSILÖPSYKOTERAPIAAN (KOGNITIIVINEN TERAPIA) NORMAALIA EDULLISEMMALLA TUNTIHINNALLA.

Lisätiedot

Kotoisa vastaanottotila Hämeenlinnan keskustassa. Kotikäynnit mahdollisia.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tutustumiskäynti 45-60 min/ 70 e

85 e / tunti, 130 e / 1,5 tuntia

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I offer psychotherapy in Hämeenlinna to families, couples and individuals. Currently I am specializing in emotion focused couple therapy.
Work supervising, schooling and lecturing can be ordered as well.

Jag bjuder på psykoterapi i Hämeenlinna för par, familjer och individer. Jag har spesialiserat mig i emotioncentrisk parterapi (www.iseft.org).