Etusivu / Löydä apua / Susi Meritammi

Susi Meritammi

Koulutuksessa Psykologi, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Etäyhteydellä, koko Suomi
Joensuu, Keskusta
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Sovellan eri menetelmiä (KKT, käyttäytymisanalyysi, taitoharjoittelu, myötätuntokeskeisyys), mutta tärkeintä on aito kohtaaminen terapiasuhteessa. Tarjoan koulutusterapiaa n. 20 kerran jaksoissa. Tervetuloa vastaanotolleni Psykoterapiakeskus Reiluun Joensuussa tai etänä ympäri Suomea.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Millainen terapeutti olen

Usein haitallisesta käyttäymisestä on myös jotakin hyötyä, minkä vuoksi käyttäytymisen muutos on vaikeaa, etenkin yksin. Psykoterapiasuhteessa syvennymme tutkimaan käyttäytymisen funktioita ja myös siihen, miten arjen ongelmakäyttäytyminen näyttäytyy terapiatilanteessa. Tämä lisää itseymmärrystä ja mahdollistaa muutoksen.

Terapeuttina olen asiakaslähtöinen ja asiakkaan ainutlaatuisuutta arvostava. Olen aktiivinen kuuntelija ja annan asiakkailleni tilaa ilmaista itseään. Tarvittaessa ohjaan keskustelua ja tarjoan uusia näkökulmia, mikä auttaa asiakkaitani ymmärtämään tilannettaan paremmin. Tämä tasapaino aktiivisen ohjauksen ja tilan antamisen välillä on yksi vahvuuksistani. Minulle on tärkeää luoda salliva ilmapiiri, jossa asiakkaat tuntevat olonsa turvalliseksi ja voivat avautua luottamuksellisesti. Olen ymmärtäväinen, mutta uskallan myös tarvittaessa haastaa sinua -aina kuitenkin myötätuntoisesti. Tärkeintä minulle on tarjota asiakkaalleni kokemus kuulluksi tulemisesta.

Mitä istunnoillani tehdään

Sovellan kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä, joista jokaisella on oma roolinsa terapeuttisessa prosessissa:

Altistuksessa asiakas kohtaa pelkäämänsä asiat hallitusti ja turvallisesti, mikä opettaa sietämään ahdistusta paremmin. Altistushoitoa käytän myös OCD:n hoidossa.

Käyttäytymisen aktivaatio toimii masennuksen hoidossa. Menetelmä keskittyy asiakkaan aktiiviseen osallistumiseen ja käyttäytymistä vahvistaviin merkityksellisiin toimintoihin.

Arvotyöskentelyssä autan asiakkaitani tunnistamaan ja määrittelemään heille tärkeitä arvoja ja elämän tavoitteita.

Mindfulness ja tietoisuustaidot auttavat keskittymään nykyhetkeen ja vähentämään stressiä sekä parantamaan emotionaalista säätelyä.

Taitoharjoittelu voi sisältää esimerkiksi viestintätaitojen, stressinhallinnan tai ongelmanratkaisutaitojen opettelua. Kehitämme konkreettisia työkaluja arkielämän haasteisiin.

Yhtenä menetelmäperheenä sovellan myötätuntokeskeisen terapian menetelmiä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen tukenasi elämän haasteissa ja muutosvaiheissa. Psykologina olen työskennellyt laajasti eri ikäisten kanssa ja kohtaan jokaisen asiakkaan yksilöllisesti. Voit hakeutua vastaanotolleni, oli kyseessä sitten ahdistuneisuus, masennus, uniongelmat, itsekriittisyys, elämänvaiheiden haasteet, kriisitilanteet, työssä jaksaminen tai ihmissuhteiden ongelmat. Työterveyspsykologina olen perehtynyt erityisesti työhyvinvointiin ja työssä suoriutumisen teemoihin. Perhetyössä keskityn lapsen kehitykseen, neuropsykologisiin haasteisiin sekä vanhemmuuteen ja vuorovaikutukseen liittyviin kysymyksiin.

Vahvuuksiani ovat monipuolisuus, kyky luoda yhteys eri-ikäisten asiakkaiden kanssa, osaamiseni laaja-alaisten psykologisten kysymysten parissa sekä erityisosaamiseni työterveyspsykologian ja perhetyön alueilla. Erityisen palkitsevaa työskentelyssä on yhteisten oivallusten saavuttaminen, mikä auttaa sinua löytämään elämässäsi tasapainon, vahvistamaan sisäistä motivaatiota ja toimijuuttasi.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja perheiden kanssa. Olen erityisen kiinnostunut ihmissuhteista ja vuorovaikutukseen liittyvistä haasteista.

Lisätiedot

Lähivastaanotot Joensuussa ovat mahdollisia erikseen sovittaessa. Pääasiassa työskentelen etäyhteyden kautta.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

50,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Vain itsemaksavat asiakkaat tällä hetkellä mahdollisia. Vakiokäynnin hinta koskee koulutusterapiaa. Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta, niin sovitaan työskentelystä.

Psykologin konsultaatiokäynti/Psychological consultation 120 €/60 min
Lyhytterapia (5-10 kertaa)/Short therapy (5-10 sessions) 75€/45 min
Koulutusterapia (20 kertaa)/CBT based educational therapy (20 sessions) 50 €/45 min

Nepsy-lasten vanhempien ohjaus ja verkostoyhteistyö (yht. 4 h) 120€/60 min

Peruutusehdot: varattu aika tulee perua 24 tuntia ennen. Mikäli varattu aika perutaan myöhemmin, veloitetaan käyntimaksu.
Cancellation Policy: The appointment must be cancelled 24 hours in advance. If the appointment is cancelled later, the visit fee will be charged.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Hi, I am Susi, a psychologist and in CBT training to be a psychotherapist.

In therapy, I offer support in life's challenges and transitions. I provide a client-centered approach for issues like anxiety, depression, sleep problems, self-criticism, life transitions, crises, workplace stress, and relationship difficulties. I have expertise in occupational health psychology and family therapy. I'm an active listener and respectful of each client's uniqueness, creating an active, accepting environment for open, safe communication. My approach balances offering new perspectives and giving clients space to express themselves.

I use CBT methods like skills training, functional analysis, exposure therapy for OCD, behavioral activation for depression, value work for life goals and meaningful actions and mindfulness for present focus and emotional regulation. I use also solution-focused, and compassion-focused approaches.

Welcome to my practice remotely or IRL in Joensuu.