Etusivu / Löydä apua / Susanna Hotakainen

Susanna Hotakainen

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Seinäjoki, Keskusta
Etäyhteydellä koko Suomi,
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit
Terapian kesto
Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Viikonloppuaikoja
Jos mieltäsi painaa jokin asia etkä tunnu pääsevän siitä yli, se on jo hyvä syy hakea apua. Lähestymistapani on asiakkaan käyttäytymistä tutkiva ja tavoitteena auttaa asiakasta ymmärtämään omia reaktioitaan arjen tilanteissa ja haasteissa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Lisäkoulutukset

Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT)

Millainen terapeutti olen

Olen asiakasta kunnioittava ja ajattelen, että asiakas on itse oman elämänsä asiantuntija, jolloin terapia perustuu niille asioille, joita asiakas itse pitää tärkeänä. Toisaalta terapeuttina olen aktiivinen ja tavoitteena on saada asiakas aktiiviseen rooliin hoitosuhteessa. Olen myötätuntoinen sekä uteliaasti tutkivalla asenteella asiakkaan ongelmiin suhtautuva. Uskon, että kaikki ihmiset tekevät aina parhaansa ja sen avulla pyrin auttamaan asiakasta suhtautumaan itseään kohtaan myötätuntoisesti.

Ajattelen, että kaikki asiakkaan käyttäytymistavat ovat hänen selviytymiskeinojaan, jotka hän on kehittänyt itselleen selvitäkseen arjestaan sen hetkisillä voimavaroillaan.Tutkimme yhdessä asiakkaan kanssa hänen käyttäytymistään, jota on ajattelu, tunteet, toiminta sekä kehon reaktiot ja sitä miten ne vaikuttavat toisiinsa sen jälkeen yhteisymmärryksessä pyritään muuttamaan käyttäytymistä toimivampaan suuntaan.

Huom! Kaikki yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapeuttina toimin ikään kuin valmentajana, jolloin yhdessä asiakkaan kanssa asetetaan hoidolle tavoitteet, tehdään suunnitelma ongelmien ratkaisemiseksi ja tehtäväni on tukee asiakasta tämän suunnitelman toteuttamisessa. Pääasiallisesti keskitymme tämän hetken ongelmien lievittämiseen. Tarvittaessa peilataan lyhyesti elämänhistorian tapahtumia tähän hetkeen ja pyritään ymmärtämään aikaisempien elämän tapahtumien vaikutusta ajankohtaisiin ongelmiin. Toisinaan aiemmat elämän tapahtumat voivat olla esteenä toipumiselle ja niiden työstäminen on silloin paikallaan.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Käymäni DKT koulutuksen myötä kiinnostuksen kohteena on tunteensäätely vaikeuksista kärsivät. Käyttäytymisen aktivointi menetelmästä olen tekemässä opinnäytetyötäni terapiakoulutuksessani ja olen perehtynyt masennuksesta kärsivien asiakkaiden hoitoon tällä menetelmällä.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.