Etusivu / Löydä apua / Seija Talolahti

Seija Talolahti

Kouluttajapsykoterapeutti, Muu, Pariterapia
Helsinki, Ruskeasuo
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Viitekehykseni on Tunnekeskeinen pariterapia, Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT, joka on tutkitusti hyvä lähestymistapa parisuhteeen hoitamiseksi. Tervetuloa yksityisvastaanotolleni Helsingin Ruskeasuolle, mutta myös videovälitteinen etätapaaminen on mahdollista.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen keskittynyt lähinnä parisuhdeterapiaan, mutta asiakkaani käyvät myös yksilökäynneillä ja perheterapiassa. Pyrin olemaan joustava asiakkaiden tarpeiden mukaan, terapiakäynnit voivat kestää muutamasta käynnistä useampaan vuoteen. Sopimuksen pari- tai perheterapeuttisesta työskentelystä voi tehdä yksityisesti, ostopalveluna tai Kelan korvaamana kuntoutuspsykoterapiana. Toimin työnohjaajana alan ammattilaisille ja yhteisöille.
Huomioithan, että Minduu kalenterissani ei ole kaikki mahdolliset vastaanottoajat. Voit siis ottaa yhteyttä ja voin etsiä jonkin muunkin teille sopivan ajan.

Mitä istunnoillani tehdään

Tunnekeskeisen pariterapian näkökulmasta parisuhteiden vaikeuksissa ei ole kyse ongelmista, jotka vaativat käytännön ratkaisuja, vaan kyse on ennemmin tunneyhteyden katkoksista, jotka luovat turvattomuutta parisuhteeseen. Terapeuttina pyrin tuomaan ymmärrystä parin välille kiintymyssuhteesta ja edesauttamaan parin välistä vuorovaikutusta, jossa voi jakaa kokemustaan suhteesta, toiveita ja pelkoja. Voidaan tutkia yhdessä parisuhteen historiaa ja molempien taustoja esim. sukupuuta tehden. Pariterapiassa on mahdollista työstää yli sukupolvien kulkevia teemoja ja mahdollisia traumoja, jotka heijastuvat suhteeseen puolisoon ja lapsiin ja omaan itseen.

Joskus pariterapiaan hakeudutaan, kun ero on jo vaihtoehto. Voidaan yhdessä miettiä sitäkin, miten elämä voisi jatkua eron jälkeen.

Terapiaistunnoista ei anneta lausuntoja ja siellä ei tehdä virallisia sopimuksia. Terapiaprosessiin sitoutuminen on olennaista sen onnistumisen turvaamiseksi.

Tarjoan apua
Elämäntapamuutokseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Huonoon itsetuntoon Vaikeaan elämäntilanteeseen Ihmissuhdeongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Psykoterapeutin ammattinimike v. 1995 ja vaativan erityistason psykoterapeutti v. 2010, kouluttaja psykoterapeutti, kelapätevyys pari- ja perhepsykoterapiaan. Tunnekeskeisestä pariterapiasta syventävät jatko-opnnot. Minulla on ollut yksityisvastaanotto vuodesta 2009 lähtien.

Asiakaskuntani

Pariterapiassa asiakkaani ovat kaiken ikäisiä, nuorista aikuisista senioreihin. Perheterapiassa lapsia tapaan vanhempien mukana.

Lisätiedot

Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT, Tunnekeskeinen pariterapia vaatii tavallisesti 20-30 istuntoa. Tapaamisista sovitaan kuitenkin aina yksilöllisesti parin tarpeista käsin. Terapiakäyntien kesto voi vaihdella muutamista tapaamiskerroista useampaan vuoteen. Mietitään yhdessä mitkä teidän tarpeenne ja toiveenne ovat. Jos toinen puolisoista ei tulisi, myös yksilökäynnit ovat mahdollisia. Voit lukea tunnekeskeisestä pariterapiasta lisää tästä linkistä: https://www.tunnekeskeinenpariterapia.fi/tietoa-terapiasta
Huomioithan, että Minduu kalenterissani ei ole kaikki mahdolliset vastaanottoajat. Voit siis ottaa yhteyttä ja voin etsiä jonkin muunkin teille sopivan ajan.

Tutustumiskäynnin hinta

155,00

Vakiokäynnin hinta

180,00

Lisätiedot hinnoittelusta

käyntimuodot ovat parisuhdeterapia 180e / 90min, parisuhdeterapia 155 / 60 min, yksilökäynti 120 / 60min. Työnohjaus sopimuksen mukaan.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Private Practice: Couple and family therapy, Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT, counselling, supervision.
Advanced special level psychotherapist, supervisor.