Etusivu / Löydä apua / Seija Talolahti

Seija Talolahti

Kouluttajapsykoterapeutti, Muu, Pariterapia
Helsinki, Ruskeasuo
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Viitekehykseni on Tunnekeskeinen pariterapia, Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT. Pari- ja perheterapiassa on mahdollista työstää myös yli sukupolvien kulkevia teemoja ja mahdollisia traumoja, jotka heijastuvat suhteeseen puolisoon ja lapsiin ja omaan itseen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen keskittynyt lähinnä parisuhdeterapiaan, mutta asiakkaani käyvät myös yksilökäynneillä ja perheterapiassa. Pyrin olemaan joustava asiakkaiden tarpeiden mukaan, terapiakäynnit voivat kestää muutamasta käynnistä useampaan vuoteen. Sopimuksen pari- tai perheterapeuttisesta työskentelystä voi tehdä yksityisesti, ostopalveluna tai Kelan korvaamana kuntoutuspsykoterapiana. Toimin työnohjaajana alan ammattilaisille ja yhteisöille.

Mitä istunnoillani tehdään

Pariterapiassa luodaan tilanne, jossa parilla on mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti heidän asioista terapeutin läsnä ollessa. Terapeutti pyrkii tuomaan ymmärrystä parin välille ja edesauttamaan parin välistä vuorovaikutusta, jossa voi jakaa kokemustaan suhteesta, toiveita ja pelkoja. Voidaan tutkia parisuhteen historiaa ja molempien taustoja esim. sukupuuta tehden. Pariterapiaan tullaan yleensä yhdessä, mutta apua voi hakea yksinkin. Terapiaprosessiin sitoutuminen on olennaista. Aina olisi hyvä tulla silloin kun tilanne ei ole vielä kärjistynyt äärimmilleen, mutta joskus pariterapiaan hakeudutaan, kun ero on jo vaihtoehto. Silloin voidaan yhdessä miettiä miten elämä voisi jatkua eron jälkeen. Terapiaistunnoista ei anneta lausuntoja ja siellä ei tehdä virallisia sopimuksia.

Tarjoan apua
Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Menneisyyteni käsittelyyn Ihmissuhdeongelmiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Vanhemmuuden haasteisiin Masennukseen/ahdistukseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Psykoterapeutin ammattinimike v. 1995 ja vaativan erityistason psykoterapeutti v. 2010, kouluttaja psykoterapeutti, Tunnekeskeisestä pariterapiasta syventävät jatko-opnnot. Minulla on ollut yksityisvastaanotto vuodesta 2009 lähtien.

Asiakaskuntani

Pariterapiassa asiakkaani ovat kaiken ikäisiä, nuorista aikuisista senioreihin. Perheterapiassa lapsia tapaan vanhempien mukana.

Lisätiedot

Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT, Tunnekeskeinen pariterapia vaatii tavallisesti 20-30 istuntoa. Tapaamisista sovitaan kuitenkin aina yksilöllisesti parin tarpeista käsin. Terapiakäyntien kesto voi vaihdella muutamista tapaamiskerroista useampaan vuoteen. Usein aloitetaan niin, että tavataan parin kanssa yhteiskäynnillä ja sitten molemmat erikseen yksilökäynnillä. Sen jälkeen jatketaan yhdessä, mietitään mitkä teidän tarpeenne ja toiveenne ovat. Jos toinen puolisoista ei tulisi, myös yksilökäynnit ovat mahdollisia. Voit lukea lisää tunnekeskeisestä pariterapiasta Suomen Pariterapiayhdistyksen sivuilta http://www.pariterapia.fi/eft-emotionally-focused-therapy-for-couples-tunnekeskeinen-pariterapia/

Tutustumiskäynnin hinta

110,00

Vakiokäynnin hinta

155,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tutustumiskäynti, jolloin tehdään pitkä terapiasopimus esim. Kelan kuntoutusterapia, 110e/60 min. Muut käynnit: parisuhdeterapia 150e/90min, yksilökäynti 110/60min. Työnohjaus sopimuksen mukaan.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Private Practice: Couple and family therapy, Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT, counselling, supervision.
Advanced special level psychotherapist, supervisor.