Etusivu / Löydä apua / Risto Mustonen

Risto Mustonen

Koulutuksessa Sairaanhoitaja, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Helsinki, Kallio
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen psykiatrinen sairaanhoitaja, valtiotieteiden maisteri, kognitiivinen lyhytterapeutti ja syksyllä 2025 valmistuva kognitiivisen käyttäytymisterapian yksilöpsykoterapeuttikoulutettava. Tarjoan tällä hetkellä iltavastaanottoaikoja Helsingissä, myös videovastaanottona
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Lisäkoulutukset

Interpersoonallinen psykoterapia (IPT)

Millainen terapeutti olen

Vastaanotollani on mahdollista puhua mistä tahansa ongelmasta tai ilmiöstä, jonka sinä koet tärkeäksi. Entiset asiakkaani ja potilaani ovat luonnehtineet minua sanoilla turvallinen, ystävällinen, empaattinen ja läsnäoleva.
Terapeuttina olen avoin, aktiivinen, vahvasti yhteistyöorientoitunut ja kiinnostunut siitä, mitä asiakkaassa kulloinkin tapahtuu.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentelyni perustuu ensisijaisesti kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan. Yhdessä tutkimme, millainen menetelmä on juuri sinun tilanteeseesi ja tarpeisiisi parhaiten sopiva. Hoitojakso alkaa tilanteen huolellisella kuulemisella ja ongelmanmäärittelyllä. Yhdessä tutkimme ja selvennämme, mihin asioihin haluat muutosta, asetamme hoidolle selkeät, mielekkäät ja saavutettavissa olevat tavoitteet ja valitsemme keinot, millä niihin parhaiten päästään. Yleisesti tavoitteina on ajattelun ja käyttäytymisen muuttuminen aiempaa joustavammaksi, mielekkäämmäksi ja vähemmän kärsimystä tuottavaksi.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen