Etusivu / Löydä apua / Reija Lasonen

Reija Lasonen

Psykoterapeutti, Sosionomi, Perheterapia
Videotapaaminen tai kotikäynti Helsinki, Vantaa, Espoo, Tuusula, Kerava, Järvenpää ja Nurmijärvi,
Helsinki, Lassila
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Olen kiinnostunut auttamaan perheitä, pariskuntia ja perheenjäseniä haasteiden kohdatessa. Asiakkaana tuot asiat ja tavoitteet terapiaan. Olen kanssasi aktiivisesti perheterapian keinoin etsimässä ratkaisuja ja apua tilanteeseen. Työskentelytapani on kuunteleva, dialoginen ja empaattinen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Terapiassa tärkeintä on hyvä yhteistyö ja mahdollisuus puhua asioista avoimesti. Luottamus ja asioiden pohtiminen yhdessä on tärkeää. Autan näissä keskusteluissa löytämään juuri sinun tai teidän elämäänne oikeita asioita. Terapeuttina näen sinut oman elämäsi asiantuntijana ja pyrin antamaan sinulle ja perheellenne mahdollisuuden ratkaista asiat ja siten saada apua elämään. Perheterapiassa perheen määritelmä on hyvin vapaa ja terapiaan on mahdollista ottaa mukaan läheisverkostoakin.
Olen koulutukseltani erityistason perheterapeutti. Terapeuttina olen avoin, empaattinen sekä positiivinen. Haluan kuulla tarinanne ja antaa siihen erilaisia näkökulmia ja toiminnallisin keinoin etsiä yhdessä uusia ratkaisuja.

Mitä istunnoillani tehdään

Yhdessä lähdemme matkalle, jonka sisällön määrittää asiakas. Teemme aluksi suunnitelman tapaamisista ja asetamme tavoitteet, joita kohden lähdemme työskentelemään. Asioiden edetessä, selviää millaiseen matkaan olemme lähteneet ja täsmäämme tavoitteita matkalla. Kun terapia on hyvin käynnissä, voimme hyödyntää eri toiminnallisia menetelmiä avaamaan asioita. Näistä käytän aktiivisesti aikajanaa, sukupuuta, kirjoittamista, askartelua ja monenlaisia tehtäviä, tarpeiden mukaan.
Terapia voi olla yhdelle henkilölle koskien perheen tilannetta tai hyvinkin isolle perheelle. Voi olla että asiat ratkeavat muutamalla kerralla tai voi kestää pidempänä prosessina pitkäänkin. Kaikki tämä on mahdollista.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Pahaan oloon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut perheterapeuttina vuodesta 2014. Minulla on pitkä kokemus lastensuojelun perheistä. Perheissä lasten ja nuorten ongelmat ja tukitoimet niin vanhemmille, kuin lapsille ovat erityisen tuttuja. Olen myös työskennellyt paljon uusperheiden sekä eroperheiden kanssa. Taustaltani olen sosionomi YAMK ja olen opiskellut tuon tutkinnon syrjäytymisvaarassa olevien terveyden ja hyvinvoinnin tukemisesta. Tästä on tullut paljon lisää ajatuksia myös perheterapiaan.

Lisätiedot

Minulla on vastaanottotilat Helsingin Lassilassa, mutta mahdollista on myös vastaanottaa etänä. Tarvittaessa voimme sopia terapiat käynnit kotiinne. Tapaamme tutustumiskäynnillä aina Lassilassa. Toimitiloissani panostamme hygieniaan ja huomioimme Korona rajoitukset ja ohjeistukset.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

150,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tutustumiskäynti 90 € / 45 min.
Normaali perheterapia käynti on 150 €/ 90 min.
Vanhemmuuteen liittyvät terapeuttiset tukikäynnit 90 € / 45 min.
Etävastaanotto 80 € / 45 min.
Kotikäynnit 170 € / 90 min (+ kilometrikorvaus 0.90 €/ km, lähtöpaikka Lassila)