Etusivu / Löydä apua / Rainer Johansson

Rainer Johansson

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Psykoanalyyttinen
Helsinki, Vallila
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v
Terapian kesto
Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Tarjoan psykoterapiaa pitkäaikaisella kokemuksella ja monipuolisella psykoterapiakoulutuksella (4 pitkää koulutusta). Psykoterapiasta saa apua työstä ja opinnoista selviytymiseen sekä erilaisiin kriiseihin. Asiakkainani eri ikäiset aikuiset, opiskelijat, nuoret ja myös lapsipotilaat. Ks. kotisivuni.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykoanalyyttinen
  • Psykodynaaminen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (lapset) Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (nuoret) Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (aikuiset)

Millainen terapeutti olen

Psykoterapeuttina olen tilaa antava aktiivinen kuuntelija. Psykoterapia perustuu avoimeen vuorovaikutukseen. Pitkän ja monipuolisen kokemukseni avulla pystyn auttamaan asiakkaitani tutkimaan ja löytämään ratkaisuja hyvin monenlaisiin elämäntilanteisiin ja ongelmiin.
Psykoterapia vähentää ahdistusta, lisää henkilökohtaista vapautta ja autonomiaa sekä ymmärrystä itseä ja muita kohtaan. Psykoterapialla on vaikuttavuutta; monet asiakkaani ovat pystyneet aloittamaan opintonsa, jatkamaan keskeytyneitä opintojaa ja sijoittumaan työelämään.

Mitä istunnoillani tehdään

Psykoterapiaan hakeutuvan ja terapeutin kahdenkeskisissä tapaamisissa tutkitaan elämäntilannetta kokonaisuudessaan: tunteita, ajatuksia ja ihmissuhteita nykyhetkessä ja aiemmassa elämässä.
Psykoanalyyttisen psykoterapian tavoitteena on lisätä kykyä tunnistaa, ymmärtää ja käsitellä omia tunteita, sisäisiä ristiriitoja ja ongelmia, sisäistä kasvua ja muutosta mahdollistavalla tavalla. Psykoanalyyttinen hoito on luonteelta tiivistä ja pitkäjänteistä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö Neuropsykiatriset potilaat Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Syömishäiriöiset potilaat Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen suorittanut neljä pitkäkestoista psykoterapiakoulutusta vuosina 1986- 2014:
- ET-taso (3 vuotta)
- VET taso (4 vuotta)
- Lyhytpsykoterapia (1 vuotta)
- Ryhmäterapia (2 vuotta).
Minulla on ollut oma vastaanotto Helsingissä vuodeta 1999. Sitä ennen olen työskennellyt psykiatrisella poliklinikalla, nuorisopsykiatrisella poliklinikalla ja osastolla, psykiatrisissa sairaaloissa. Olen Helsingin Psykoterapiayhdistyksen jäsen.

Asiakaskuntani

Asiakkaitani ovat aikuiset, opiskelijat, nuoret, lapset sekä psykoterapiassa olevien lasten vanhemmat.
Psykoterapiaan hakeutuva voi kärsiä monenlaisista oireista ja ongelmista kuten ahdistus, masennus, pakko-oireet, itsetunnon häiriöt, työuupumus ja erilaiset työ- ja yksityiselämän kriisit. Ongelmat saattavat heijastua vaikeuksina yksinolossa, ihmissuhteissa tai työelämässä.

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta