Etusivu / Löydä apua / Pirjo Kettu

Pirjo Kettu

Psykoterapeutti, Teologian maisteri, Pariterapia
Vantaa, Tikkurila
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Psykoterapeuttina annan ammatillista keskusteluapua. Olen tunnekeskeinen paripsykoterapeutti. Tunnekeskeinen paripsykoterapia on todennettu tehokkaaksi ja toimivaksi menetelmäksi. Tapaan myös yksilöasiakkaita ja toimin työnohjaajana. Annan Kelan tukemaa paripsykkoterapiaa ja vanhempainohjausta.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kiintymyssuhteen tukeminen

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen kuunteleva, ymmärtävä ja aktiivinen. Pyrin dialogiseen keskusteluun ja teen asiakkaan kanssa yhdessä tavoitteita työskentelyllemme. Kysyn kysymyksiä ja koostan asioita. Pyrin antamaan asiakkaalle erilaisia peilauspintoja. Tilanteesta riippuen ja asiakkaan niin tahtoessa voin antaa kotitehtäviä. Tarvittaessa pyrin antamaan tapaamisaikoja viikottain. Myös ilta-aikoja.

Terapeuttina pyrin aktiiviseen vuorovaikutukseen kuuntelemalla ja kyselemällä, olemaan läsnä tässä ja nyt.

Mitä istunnoillani tehdään

Pyrin aktiiviseen vuorovaikutukseen kuuntelemalla ja kyselemällä, olemaan läsnä tässä ja nyt. Yhdistän erilaisia viitekehyksiä, menetelmiä ja tutkimustietoa tilanteen tarvitsemalla tavalla. Tutkimme yhdessä parin vuorovaikutusta ja sen herättämiä tunteita sekä merkityksiä. Tunteita tutkimalla, kohtaamalla ja laajentamalla voidaan saada muutosta aikaan.
Tavoitteena on työstää ajatuksia ja tunteita niin, että elämäntilanne selkenee tai mahdollinen ahdistus vähenee ja arjesta selviytyminen vahvistuu. Pariterapiassa esiin tulevia teemoja ovat mm. kommunikaatio-ongelmat, etäisyys, uusioperheen haasteet, uskottomuus, seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset ja elämänvaihekriisit. Myös vanhemmuuden kysymykset ovat tärkeitä. Olen vetänyt uusiopariryhmiä kymmenen vuoden ajan. Yksi uusioparissa etäisyyttä luova asia on ulkopuolisuudenkokemus.
Terapeuttina voin asioita selventääkseni piirtää kuvioita, sukupuita tai muuta.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen psykoterapeutti (Valvira) ja työnohjaaja. Minulla on vuosien kokemus yksilö-, pari- ja perheterapiasta. Toimin myös työnohjaajana yksilöille ja ryhmille. Olen pätevöitynyt tunnekeskeinen pariterapeutti kansainvälisillä vaatimuksilla. Tunnekeskeinen pariterapia (Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT) on todettu vaikuttavimmaksi pariterapiamenetelmäksi lukuisissa tutkimuksissa. Olen myös tunnekeskeisessä työnohjauksessa. Toimin myös perheasiainsovittelijana.

Minulla on kela pätevyys paripsykoterapiaan ja vanhempianohjaukseen (16-25 -vuotiaat).

Asiakaskuntani

Työskentelen erityisesti aikuisten kanssa. Olen erityisesti kiinnostunu ja suuntautunut parisuhteen kysymyksiin, sen vuorovaikutukseen ja uusperhe kysymyksiin.

Lisätiedot

Teen työnohjausta myös Suomen rajojen ulkopuolelle skypen välityksellä.

Tutustumiskäynnin hinta

75,00

Vakiokäynnin hinta

75,00

Lisätiedot hinnoittelusta

140 90 min, paripsykoterapia
75 45 min