Etusivu / Löydä apua / Petra Forstén

Petra Forstén

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Pariterapia
Raasepori, Tammisaari
Ruotsi Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Minulla on 30 vuoden kokemus psyykkisten vaikeuksien kohtaamisesta ja hoitamisesta . Olen koulutukseltani myös mentaltrainer ja coach (ICF). Sinä olet aina keskiössä. Määrittelet omat tavoitteet. Minun tehtäväni on mahdollistaa tavoitteiden saavuttamista sinun avullasi ja sinun tahdissa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT) EMDR Skeematerapia Kiintymyssuhteen tukeminen

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina muokkaudun asiakkaan mukaan. Minulle on äärimmäisen tärkeää että asiakas tulee kuulluksi ja ymmärretyksi. Olen reflektoiva ja kannustan asiakasta prosessissaan kohti hänen tavoitteitaan ja huomioiden hänen tämänhetkisiä voimia ja valmiuksia. Uskallan myös ottaa vaikeita asioita puheeksi ja kohdata haasteet yhdessä. Olen positiivinen , rauhallinen ja luottavainen. Puoluettomuus ja läpinäkyvyys on terapiassa tärkeäta.

Mitä istunnoillani tehdään

Yksilötyössä lähdemme liikkeelle sinun tarpeesta ja toiveista. Haemme ymmärrystä ja otamme erilaisia keinoja käyttöön jotka auttaa sinua kohti tavoitteitasi. Hyödynnän erilaisia kehoa rauhoittavia menetelmiä. Mieli on hyvä saada rauhoittumaan ennen kun voidaan aktiivisesti lähteä työskentelemään. Työskentelyssä käytän mielelläni erillaisia KBT menetelmiä, mutta yhteyksien löytämiseen voidaan hyödyntää esim. psykodynaamista työskentelytapaa. Lasten ja nuorten kanssa käytän konkreettista materiaalia ja toimintaa.
Paripsykoterapiassa kurkistamme menneisyyteen, pysymme nykyhetkessä ja suuntaamme tulevaan. On tärkeätä että molemmat oppivat ymmärtämään itsensä ja toisensa sekä suhteensa. Etsimme toimivia työkaluja arjen tilanteisiin.
Perhepsykoterapiassa käytämme toiminallisia menetelmiä jotta saadan lapset ja nuoret mukaan aktiiviseksi osaksi terapiaa, Jos perheessä on alle kouluikäisiä lapsia tulen mielelläni kotiin työskentelemään mahdollisuuksien mukaan lasten omaan ympäristöön.

Tarjoan apua
Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Fyysisen sairauden käsittelemiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys Neuropsykiatriset potilaat Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut psykiatrisena sairaanhoitajana 1991-2005 aikuisten psykiatrisilla osastoilla. 2005-2010 työskentelin lasten psykiatrisella osastolla .2010 lähtien olen työskennellyt perhe- ja paripsykolterapeuttina lasten- ja nuorten tiimissä perusterveydenhuollossa. Valmistuin perhepsykoterapeutiksi 2008 ja paripsykoterapeutiksi 2016.
Olen koulutukseltani myös mental trainer (2 v. kestävä koulutus) että sertifioitu coach ( ICF hyväksymä)
Olen koko ajan käynyt erilaisia jatkokoulutuksia esim. DKT peruskoulutuksen, ruotsinkielisen ART perusteet, skeematerapia koulutus (tunneluko) VIG ohjaaja koulutuksen (video interaction guidance), EMDR toinen vaihe, ryhmätheraplay peruskurssin, vuoden mittaisen koulutuksen jossa keskiössä varhainen vuorovaikutus, perhearviointimenetelmä koulutus, Trappan menetelmä kurssin, NVC perusteet sekä useampi lyhyempi koulutus.
Minulla on myös pitkä kokemus ja osaaminen autismista.

Asiakaskuntani

Minulta löytyy pitkä työkokemus eri asiakasryhmistä ja olen kouluttautunut eri osaalueilla joten ajattelen että voin ottaa vastaan kaiken ikäisiä. Asiakas saa itse määritellä mikäli hän ajattelee että voin auttaa häntä.
Lähestyn ihmistä ihmisenä enkä ongelmana joten lädemme liikkelle asiakkaan tarpeista ja toiveista.
Tutkimusten mukaan paripsykoterapia on hyvä menetelmä masennuksen hoidossa ( KELAN tuki mahdollinen). Paripsykoterapiaan voidaan toteuttaa siten että kumppani on osittain mukana.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

45 min 70 €
60 min 80€
90 min 110€

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Jag har 30 års erfarenhet av psykiatriskt arbete både inom vucen- och barnpsykiatri. Jag har ständigt utbildat mej för att fördjupa kunnandet. Kolla (Ammatillinen osaaminen ja taustani).
Jag är också mentaltränare och sertifierad coach ( enligt ICF). Jag har gått utbildning i schematerapi. Emdr del 1.
Jag utgår från att alla är unika individer med otaliga resurser. I terapin funderar vi tillsammans över dina mål och går vidare i din takt och enligt din ork och styrka mot dina uppsatta mål. Jag bidrar med olika metoder och ger dej redskap att komma vidare. Jag använder mej gärna av KBT, mindfullness och olika familjeterapeutiska interventioner. I jobb med barn och unga använder jag konkreta metoder. Jobbar gärna med personer i olika åldrar.
I familjeterapin där det finns små barn jobbar jag gärna hemma i barnets miljö om det finns möjlighet. Forskning har visat att parpsykoterapi är en bra behandlingsmetod vid depression (understöds av FPA) Partnern behöver vara delvis med