Etusivu / Löydä apua / Petra Konttinen

Petra Konttinen

Psykoterapeutti, Psykologi, Integratiivinen
Etäyhteydellä koko Suomi.,
Forssa, Keskusta
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Tärkeimpinä työkaluinani ovat ihmisen aito kohtaaminen ja halu etsiä yhdessä kokonaisvaltaista ymmärrystä asiakkaan tilanteeseen. Terapeuttiseen työtapaani kuuluu sisäisten, kehollisten kokemusten utelias ja hyväksyvä tutkailu.
Psykoterapiasuuntaus
  • Integratiivinen
Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Kehopsykoterapeuttinen koulutus

Millainen terapeutti olen

Koen, että tärkeimpinä työkaluinani ovat ihmisen aito kohtaaminen ja halu etsiä yhdessä kokonaisvaltaista ymmärrystä asiakkaan hankalaan oloon tai vaikeaan tilanteeseen. Monesti pelkästään omien ajatusten ja tuntemusten jäsentäminen yhdessä toisen kanssa helpottaa. Joskus taas haastavien olojen tai haitallisten toimintatapojen muutostyö vie aikaa sekä voimia. Terapian tulee mielestäni lisätä ihmisen toimijuutta oman ongelmansa suhteen sekä lisätä toimintakykyä arjessa.

Minun terapeuttiseen työtapaani kuuluu sisäisten, kehollisten kokemusten utelias ja hyväksyvä tutkailu. Autan ihmistä pysähtymään tapaamisessa nousevien tuntemusten äärelle ja sanoitamme niitä yhdessä. Mielestäni on tärkeää tunnistaa kehotuntemusten yhteys tunteisiin. Käytän työskentelyssäni myös tarpeen mukaan kehollisia menetelmiä, joiden avulla saattaa löytyä helpotusta kipuun tai apua mielen sekä kehon rauhoittamiseen.

Huom! Kaikki yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Mitä istunnoillani tehdään

Käytän tapaamisilla keskustelun lisäksi aika luovasti ja vaihtelevasti erilaisia menetelmiä: jäsennän fläppitaululle, käytän kuvakortteja, hyödynnän kehollisia harjoituksia tai elämänjanaa. Kuitenkin keskiössä on aina sopivan vireystilan ja riittävän turvallisuuden tunteen löytäminen yhdessä asiakkaan kanssa. Minä ihmettelen asioita ääneen ja pyrin sitä kautta saamaan kiinni asiakkaan kokemuksesta.

Vastaanotan asiakkaita myös Nummelassa.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Psykoottiset häiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen psykologi, sosionomi ja integratiivinen psykoterapeutti. Viime vuodet olen työskennellyt aikuispsykiatrialla psykologin tehtävissä. Aiemmin toimin sosiaaliohjaajana yhteisöhoidollisessa päihdekuntoutusyksikössä. Työssäni olen syventynyt erityisesti traumaperäisen sekä psykoottisen oireilun arviointiin sekä hoitoon.

Olen opiskellut psykofyysisen psykoterapian perusteet sekä kouluttautunut dissosiaatio- ja traumaoireiden arviointiin ja hoitoon. Minulla on pitkä kokemus psykoosioireiden arvioinnista sekä hoidosta.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Myös parit ja perheet ovat tervetulleita

Tutustumiskäynnin hinta

95,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.