Etusivu / Löydä apua / Noora Puhakka

Noora Puhakka

Koulutuksessa Sairaanhoitaja, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Etäyhteydellä koko Suomi,
Jyväskylä, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Valmistun psykoterapeutiksi maaliskuussa 2025 (kognitiivinen käyttäytymisterapia, KKT, traumapainotteinen koulutusohjelma). Seksuaaliterapeuttina olen työskennellyt 2014 lähtien moninaisten teemojen parissa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
  • Muu
Lisäkoulutukset

Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen aktiivinen ja luova. Pyrin luomaan turvallisen ja asiakaslähtöisen tilan työskentelyämme varten. Pyrin tekemään käyttämäni menetelmät sinulle näkyväksi, jotta voit itse aktiivisesti työskennellä tavoitteesi eteen. Pyrin tekemään terapiasta sinun tahtista. Minun tapani suhtautua ihmisiin on kiinnostunut, lämmin, arvosta ja välittävä.

Huom! Kaikki yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Mitä istunnoillani tehdään

Seksuaaliterapiassa puhuttavat usein elämän käännekohdat, kriisit, mahdollisesti koettu seksuaalinen väkivalta, sairastumiset, lapsettomuus tai perheellistyminen ja monet muut isot muutokset ja niiden vaikutukset seksuaalisuuteen. Sukupuoli- ja seksuaali-identiteetin pohdiskelu voi myös olla osa seksuaaliterapiaa.
Kognitiivinen käyttäytymisterapia auttaa hahmottaman omaa toimintaa, erottelemaan ajatuksia ja tunteita toisistaan, pohtimaan millaisiin arvoihin omat elämän valinnat perustuvat ja hoitamaan ja ratkaisemaan ongelmia. Tyypillistä on, että vastaanotolla hahmotellaan käyttäytymisanalyysiä ja erilaisia ongelma- ja ketjuanalyyseja tapahtumista/tilanteista jotta käyttäytymisestä tulisi ymmärrettävämpää. Käytössäni on tyypillisiä KKT hoitomenetelmiä kuten esim.: altistus, tietoisenläsnäolon- ja rentoutusharjoitukset ym. Menetelmät valitaan asiakkaan kanssa, kun hoidon tavoite on määritelty ja ongelmat ovat jo saaneet jokseenkin selkeän hahmon. Käytän myös joitakin EMDR-menetelmiä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Raskaus & synnytys Kipuun liittyvät vaikeudet
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Erityisosaamiseni on kertynty naistentautien alueella kätilönä. Olen työssä kouluttautunut IVF-hoitajaksi ja lapsettomuuden erityiskysymyksiin. Tähän ei ole erikoistumiskoulutusta, mutta valtakunnallisilla IVF-hoitajien koulutuksissa ja ammatillisessa yhteistyössä lapsettomuudesta on kertynyt jo vuosien kokemus. Naistentaudeilla olen työskennellyt myös gynekologisten syöpäpotilaiden erityiskysymyseten kanssa ja rintasyöpään sairastuneita seksuaaliterapian asiakkaita on ollut vuosien varrella jonkin verran. Haluttomuus on yksi iso teema seksuaaliterapiavastaanotolla, samoin kuin krooniset gynekologiset kivut, kuten esim. endometerioosi ja vulvodyinakivut. Näitä olen hoitanut yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa johon on kuulunut lantionalueen fysioterapetutti, uroterapeutti, gynekologi ja minä seksuaaliterapeuttina. SERI/RAISEK- poliklinikan työ on ollut osa seksuaaliterapiavastaanottoani. 2014 alkaen olen pitänyt seksuaalisen väkivallan akuutin tutkimisen jälkeistä jälkikeskustelua.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten parissa. Autan kipupotilaita selviytymään kivun ja seksuaalisuuden haasteiden kanssa. Seksuaaliterapiassa puhuttavat usein elämän käännekohdat, kriisit, koettu seksuaalinen väkivalta/kaltoinkohtelu, sairastumiset, lapsettomuus tai lasten saanti ja monet muut isot muutokset ja niiden vaikutukset seksuaalisuuteen. Sukupuoli- ja seksuaali-identiteetin pohdiskelu voi myös olla osa seksuaaliterapiaa.

Seksuaalineuvonta-ajalle voi tulla kuka tahansa joka kaipaa kohdennettua keskustelua liittyen seksuaalisuuteen. Motiivina voi olla esim. tiedon tarve tai omassa itsessä tapahtuvien seksuaalisuuden kysymysten ymmärryksen lisääminen. Kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan voi hakeutua mielenterveyden häiriöiden vuoksi tai vain halutessaan kehittää itseään ja toimintatapojaan.

Vastaanotan seksuaaliterapiaan sekä yksilöitä, että pareja.

Tutustumiskäynnin hinta

75,00

Vakiokäynnin hinta

75,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa. Seksuaalineuvonnassa ja seksuaaliterapiassa lähtökohtaisesti eri hinta kuin psykoterapeuttiopiskelijan käynneissä.