Etusivu / Löydä apua / Mirja Sarkkinen
Kouluttajapsykoterapeutti, Psykologi, Varhaisen vuorovaikutuksen
Espoo, Espoon keskus
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Lapset alle 13v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Olen psykologian lisensiaatti, psykoterapian erikoispsykologi ja Valviran hyväksymä varhaisen vuorovaikutuksen kouluttajapsykoterapeutti (VET) ja integratiivinen (YET) psykoterapeutti ja työnohjaaja. KESKITYN POTILASTYÖSSÄ VAIN RASKAANA OLEVIIN TAI VANHEMMUUTTA HARKITSEVIIN TAI TOIVOVIIN!
Psykoterapiasuuntaus
  • Varhaisen vuorovaikutuksen
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kiintymyssuhteen tukeminen

Millainen terapeutti olen

Olen empaattinen ja nopeasti keskustellen asiakkaisiini liittyvä. Pyrin psykoterapeuttina luomaan ja aktiivisesti ylläpitämään hyvää yhteistyösuhdetta potilaisiini - sen avulla ja suojassa kun on mahdollista tutkia ja ymmärtää monenlaista mielensisäistä ja ihmissuhteisiin liittyvää elämänvaikeutta. Tarvittaessa haastan asiakkaitani vahvastikin uutta kohti. Suhtaudun psykoterapeutin työhöni tulosvastuulla ja uskon aina muutoksen mahdollisuuteen :) Psykoterapiassa voi oikeasti todellistua uudenlainen ja korjaavakin kokemus suhteessa olemisesta!

KESKITYN TÄLLÄ HETKELLÄ POTILASTYÖSSÄ VAIN RASKAANAOLEVIIN tai VAUVAA TOIVOVIIN TAI RASKAUTTA HARKITSEVIIN!

Mitä istunnoillani tehdään

Raskauden aikana varhaisen vuorovaikutuksen hoito toteutuu tavallisesti kertaviiikkoisin tapaamisin vastaanotolla (60-90min) ja vauvan synnyttyä 1-2 kertaa viikossa kotihoitokäynnein (90min). Odotusaikana alkava hoito raamitetaan vauvan syntymän tuolle puolen, jolloin yhdessä perheen kanssa arvioidaan mahdollinen jatkostyöskentelyn tarve. Vuorovaikutushoito räätälöidään vauvaperheelle sopivaksi. Useinmiten vauvavaiheen vuorovaikutusongelmissa tarvitaan muutaman kuukauden – puolen vuoden intensiivinen työskentelyjakso. Tavallisesti hoitokäynneillä työskennellään vauvan ja äidin kanssa arkisissa vauvan hoidon tilanteissa (syömiset, vaipanvaihdot, nukuttamiset, lohduttamiset, leikit ja kontakti). Vuorovaikutustyöskentelyssä huomioidaan aina koko perheen tilanne, mm. pari- ja perhetapaamisin. Hoitoon kuuluu lisäksi tarvittava verkostoyhteistyö perheen muiden tuki- ja hoitotahojen kanssa (mm. synnytystä ennakoiva saatekirje synnytysvastaanottoon ja lapsivuodeosastolle).

Tarjoan apua
Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

- Psykologian lisensiaatti, psykoterapian erikoispsykologi
- Varhaisen vuorovaikutuksen kouluttajapsykoterapeutti (VET)
- Vuosina 2013-2015 opiskelin myös integratiivisen psykoterapian kouluttajapsykoterapeutiksi
- Toimin kokoaikaisesti yksityisenä ammatinharjoittajana
Olen Kelan ja HUS:n (palveluseteli) psykoterapian palveluntuottaja varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapiassa (perheterapiana) ja integratiivisessa yksilöpsykoterapiassa. Integratiivisessa psykoterapiassa myös Helsingin palveluntuottaja (palveluseteli).

Tarjoan myös varhaisen vuorovaikutuksen arvioinnin, tuen, hoidon ja psykoterapian työnohjausta, konsultaatiota ja koulutuksia terveydenhuollon ja sosiaalitoimen sekä kolmannen sektorin toimijoille. Olen vastuukouluttaja ja -työnohjaaja Helsingin yliopiston varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeuttikoulutuksissa.

Asiakaskuntani

Olen tehnyt yli 20 vuotta hoidollista ja psykoterapeuttista vauvaperhetyötä. Tällä hetkellä aloitan psykoterapiat ainoastaan raskaana olevien tai raskautta suunnittelevien tai toivovien asiakkaiden kanssa.

Yksilöpsykoterapeuttina olen ollut kiinnostunut erityisesti naisen elämänkaaren käänne- ja kriisikohdista.

Myös vammaisten lasten vanhemmuus - eri vaiheissaan - on lähellä sydäntäni.

Lisätiedot

VASTAANOTTONI ON ESPOON KESKUKSESSA, AIVAN JUNA-ASEMAN VIESESSÄ. Vastaanotolleni on vain 20min junamatka HELSINGIN KESKUSTASTA. Luokseni pääsee helposti myös autoillen ja vastaanottoni vieressä on ilmaisia junaliikenteen liityntäparkkeja (2h).

Ks. lisäinfoa nettisivuiltani: www.mirjasarkkinen.fi

Tutustumiskäynnin hinta

110,00

Vakiokäynnin hinta

110,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Kelan kuntoutuspsykoterapioiden omavastuut:

Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia/hinta: 130€/60min; 190€/90min - kela-korvauksen jälkeen omavastuuksi jää 66,10€/60min; 94,15€/90min (perheterapian korvaus).
Tutustumiskäynti 130€/60min.

Integratiivinen psykoterapia/hinta: 110€/45min – kela-korvauksen jälkeen omavastuuksi jää 52,40€/45min; 104,80€/90min (yksilöpsykoterapian korvaus).
Tutustumiskäynti 110€/45min.