Etusivu / Löydä apua / Mirja Sarkkinen
Kouluttajapsykoterapeutti, Psykologian lisensiaatti, Varhaisen vuorovaikutuksen
Espoo, Espoon keskus
Etäyhteydellä, koko Suomi
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Olen psykoterapian erikoispsykologi ja Valviran hyväksymä varhaisen vuorovaikutuksen ja integratiivisen psykoterapian kouluttajapsykoterapeutti ja työnohjaaja. Keskityn työssäni pääosin raskaana oleviin ja raskautta harkitseviin tai toivoviin! Vastaanotot Espoossa ja etäyhteydellä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Varhaisen vuorovaikutuksen
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kiintymyssuhteen tukeminen EMDR

Millainen terapeutti olen

Olen empaattinen ja nopeasti asiakkaisiini liittyvä. Hyvän yhteistyösuhteen avulla on mahdollista tutkia ja ymmärtää monenlaista mielensisäistä ja ihmissuhteisiin liittyvää elämänvaikeutta. Psykoterapiassa voi todellistua uudenlainen kokemus itsestä ja suhteessa olemisesta!

KESKITYN RASKAANAOLEVIIN tai VAUVAA TOIVOVIIN TAI RASKAUTTA HARKITSEVIIN! Tulosyitä raskausajan hoitoon voivat olla esim. masennus- ja ahdistuneisuusoireet, synnytyspelko tai aiempi traumaattinen synnytyskokemus, keskenmenot tai vauvan menetys, kiinnittymisen vaikeus odotettavaan vauvaan, huolet omaan vanhempana toimimiseen tai yhteisvanhemmuuteen liittyen ja/tai toive käsitellä omaan perhetaustaan liittyviä kysymyksiä, esim. pelkoa toistaa omien vanhempien etäistä, kietovaa tai kaltoinkohtelevaa vanhemmuutta. Myös huolet kohtuvauvan voinnista ja kehityksestä tai tällä todetut poikkeavuudet tai sairaudet voivat edellyttää psyykkistä tukea.

VAUVA-AJAN HOITOJA JA PSYKOTERAPIOITA TEEN POTILASTILANTEENI PUITTEISSA.

Mitä istunnoillani tehdään

Raskauden aikana varhaisen vuorovaikutuksen hoito toteutuu tavallisesti kertaviiikkoisin tapaamisin vastaanotolla (60-90min) ja vauvan synnyttyä 1-2 kertaa viikossa (kotihoito)käynnein (90min). Odotusaikana alkava hoito raamitetaan useinmiten vauvan syntymän tuolle puolen, jolloin yhdessä perheen kanssa arvioidaan mahdollinen jatkostyöskentelyn tarve.
Vuorovaikutushoito räätälöidään vauvaperheelle sopivaksi. Useinmiten vauvavaiheen vuorovaikutusongelmissa tarvitaan muutaman kuukauden – puolen vuoden intensiivinen työskentelyjakso. Tavallisesti hoitokäynneillä työskennellään vauvan ja äidin kanssa arkisissa vauvan hoidon tilanteissa (syömiset, vaipanvaihdot, nukuttamiset, lohduttamiset, leikit ja kontakti). Vuorovaikutustyöskentelyssä huomioidaan aina yhteisvanhemmuus ja koko perheen tilanne, pari- ja perhetapaamisin. Hoitoon kuuluu lisäksi tarvittava verkostoyhteistyö perheen muiden tuki- ja hoitotahojen kanssa (raskausajalla mm. synnytystä ennakoiva saatekirje synnytyssairaalaan).

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys