Etusivu / Löydä apua / Mari Louhi-Lehtiö

Mari Louhi-Lehtiö

Psykoterapeutti, Filosofian maisteri, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Eira
Vihti, Jokikunta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Jokainen hakee välillä itseään ja tasapainoaan, parhaatkin parisuhteet ajautuvat ajoittain vaikeuksiin ja jonkun toiminta voi huolestuttaa. Työkenttääni on mm. tunteiden säätelyn ja vuorovaikutuksen pulmat, burnout ja ahdistus, elämänkriisit, työn ja perheen yhdistäminen, uusioperheet, expatriaatit
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Perheterapia
Millainen terapeutti olen

Lähestymistapani on sekä lämmin ja ajatuksista, kokemuksista ja tunnesuhteista ymmärrystä rakentava, että systeemisesti ja ratkaisukeskeisesti eteenpäin suuntaava. Pohdimme historiaasi sen verran kuin on välttämätöntä nykytilanteen, tunnereaktioiden ja ihmissuhteiden ymmärtämiseksi. Jaan kokemuksellisia työkaluja ja tutkimustietoa toiveesi mukaan. Työskentelen myös kriisiytyneiden työyhteisöjen kanssa, ihmissuhdetyöntekijöiden tukena ja tunnen yritysmaailmaa. Tunteita nostattavien kokemusten ja haasteiden käsitteleminen ei ole helppoa, mutta aina löytyy tie parempaan, kun korjataan yhdessä oikeita asioita. Jos TV on rikki, leivänpaahtimen korjaaminen ei auta.
”Marilla on sydän, osaaminen ja työkalut saada aikaan positiivinen muutos riippumatta ihmisten iästä, asemasta, koulutustaustasta, sukupuolesta tai kulttuurista ja kaikkein vaikeimmissakin, muutosvastarintaisimmissa tilanteissa"

Mitä istunnoillani tehdään

Kysyn aluksi mikä sinulle on rakasta, arvokasta ja hyvin eli mitä et halua menettää. Kysyn minkä on muututtava, jotta sinä voit paremmin. Mitä olet valmis tekemään itse ja mihin kaipaat apua. Tapaamisissamme kerrot aluksi kuulumisiasi, tunteitasi ja ajatuksiasi, ja kirkastamme yhdessä mistä asiasta haluat jatkaa. Sen jälkeen etsitään keskustellen ja kokemuksellisin työtavoin sinulle lisääntynyttä ymmärrystä haasteista ja onnistumisista, niihin johtaneista ja ylläpitävistä tekijöistä, kokemuksista, ajatuskaavoista jne. Mietimme työkaluja, tavoitteita ja askelmerkkeja parempaan. Kokemukselliset työtapani sopivat niillekin, jotka eivät motivoidu pelkästä puhumisesta. Koko prosessin edetessä tavoitteena on aina sinun tavoitteesi, tarvitsemasi tuki kriisin yli, vahvistunut itsetuntemuksesi, tunne- ja vuorovaikutustaidot, lisääntynyt tasapaino ja hyvinvointi, vahvistunut vanhemmuus/ ammatillisuus/elämän suunta ja syventynyt perheyhteys silloinkin, jos päädytte eroon.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Paniikkikohtauksiin
Erityiskohderyhmät
Adoptio & sijoitus Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen erikoistunut tunteiden säätelyn, vuorovaikutuksen ja käytöksen pulmiin sekä stressin ja ahdistuksen hallintaan. Ratkaisukeskeinen yksilö- ja perhepsykoterapeutti, KELAssa nuorten ja perheterapeutti (perheterapialähetteellä), EASEL Trainer - tunnetaitovalmentaja, terveyden biokemian FM, opettaja, työnohjaaja-kouluttaja (STOry) 3 aikuisen lapsen äiti, exä, puoliso, tytär jne. Olen työskennellyt lasten ja nuorten tunteiden säätelyn ja haastavan käytöksen kanssa 1990-luvulta erityisopetuksessa ja tunnekasvatusohjelmissa Suomessa ja ulkomailla. Psykoterapeutiksi valmistuin 2013. Työssä jaksamisen, uran ja perheen yhdistämisen kysymyksissä hyödyt yli 20 vuoden työkokemuksestani, eri alojen ammattilaisten henkisenä tukena, kouluttajana ja työnohjaajana kuntatyöntekijöistä EU-komission esimiehiin Brysselissä, SOTE-alan ammattilaisista opettajiin ja varhaiskasvattajiin, vuorovaikutustaan kehittävistä pikkutiimeistä toimintakulttuuriaan uudistaviin työyhteisöihin ja esimiehiin.

Asiakaskuntani

Tuntuuko sinusta, että jotain täytyisi muuttaa tai parantaa voidaksesi paremmin? Oletko väsynyt, huolissasi tai häpeätkö toistuvasti omaa tai läheisesi käyttäytymistä? Mietitkö mikä on ”normaalia” ja pitäisikö sinun vielä odottaa, jospa se siitä? Tuntuuko sinusta, ettet keksi enää mitä muuta voisit yrittää? Kaipaatko ulkopuolisen apua selkeyttämään ajatuksiasi, löytämään takaisin tasapainoon, askelmerkkejä eteenpäin?
Sydäntäni lähellä ovat stressin vaikutus oppimiseen ja vuorovaikutukseen, kaiken ikäisten tunteiden säätelyn ja käytöksen pulmat kotona, koulussa ja töissä, uran ja perheen yhteensovittaminen, kokemushistorian vaikutus nykyhetkeen, parisuhteen ja perheen dynamiikka sekä toistuvat riidat suhteessa, jossa kuitenkin on rakkautta. Stressitason noustessa ongelmat yleensä pahenevat. Negatiivinen kierre on mahdollista oikaista laskemalla stressitasoa ja tekemällä muutoksia oikeisiin asioihin. Ymmärrys juurisyistä mahdollistaa pysyvän muutoksen parempaan.

Lisätiedot

Kokemuksellisuuden vuoksi EASEL - tunnetaitovalmennuksen osykoedukatiiviset työkalut ja aktiviteetit sopivat niillekin, joita “pelkkä puhuminen” ei innosta. Terapiatapaamisissamme voit nostaa jalat viltin alle eemuki lödessäsi. Savikossa voit lisäksi tehdä vaikka omannäköistä taidetta samalla kun puhumme - huovuttaa, maalata, muovata savesta. Saatamme käydä kävelyllä ja teet keräämistäsi luonnonmateriaaleista koolaasin kuvaamaan tunteitasi juuri siinä hetkessä tai tulevaisuuden toivetilaasi. Ehkä haluat herkistää kykyäsi tunnistaa toisten aikomuksia ja tunteita tai tutkia vuorovaikutuksen dynamiikkaa EASEL - hevosten, lampaiden ja koirien kanssa. Tai huilata lauman levollisuudessa ja oppia tunnistamaan miltä se tuntuu, jotta osaat hakea saman töissä ja kotona. Tule yksin, kumppanisi kanssa, koko perhe. Yksikään lapsi, kiukkuisinkaan, ei ole koskaan kieltäytynyt pulkkamäestä tai eläinten kanssa puuhaamisesta. Ja nyt puhutaan myös 180cm pojista ahtautumassa isän kanssa rattikelkkaan.

Tutustumiskäynnin hinta

110,00

Vakiokäynnin hinta

110,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Asiakkaani tulevat yksilöterapiaan terveysvakuutuksensa maksusitoumuksella tai itse maksaen. Pitkiin perheterapiaprosesseihin on mahdollista saada KELA-korvaus. Varaa aikaa ensikäyntiin ja yksittäisiin konsultaatiokäynteihin yksilöterapia 60 min (110€) ja perhe- ja pariterapiaan 120min ( 220€ )
Vakiotapaamiset 45 min ( yksilö) ja 90 min (parit ja perheet). Vastaanotto sekä nettiterapia. Savikon Tilalla (www.savikontila.fi) työmuotoihin voidaan sisällyttää myös työskentelyä taidestudiossa ja luonto- ja eläinavusteisia aktiviteetteja osana EASEL- tunnetaitovalmennusta (www.easeltraining.fi).

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Wether you want help for yourself, with your partner or as a family, welcome to Helsinki or Savikko Farm in Vihti. My specialities are stress, emotion regulation and behavioural problems, relationship/family dynamics, divorce, combining career and private life, and the unique challenges of expatriate life.
"Mari has the heart, competence and tools to motivate and generate a positive change regardless of people’s age, gender, culture or background education and even in the most challenging and change resistant environments."
”I’ve worked with people like Mari for the past 15 years in helping businesses grow. After just 30 minutes with Mari I was blown away. She has such a wide area of expertise that she is able to help individuals and companies faster than anybody else… I’ve worked with therapists, business coaches, life coaches, performance coaches, impact coaches, you name it. And I am yet to meet somebody who actually understands how to impact and empower people better”