Etusivu / Löydä apua / Mari Louhi-Lehtiö

Mari Louhi-Lehtiö

Psykoterapeutti, Filosofian maisteri, Ratkaisukeskeinen
Vihti, Jokikunta
Espoo, Pohjois-Tapiola
Helsinki, Eira
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Jokainen hakee välillä itseään ja tasapainoaan, parhaatkin parisuhteet ajautuvat ajoittain vaikeuksiin tai jonkun olo voi huolestuttaa. Työkenttääni on mm. tunteiden säätelyn, tunnesuhteiden ja vuorovaikutuksen pulmat, stressi ja burnout, työn ja perheen yhdistäminen, ero, uusioperheet, expatriaatit
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Lähestymistapani on sekä lämmin ja yhdessä sinun / teidän kanssanne ajauksista, kokemuksista ja tunnesuhteista ymmärrystä rakentava, että systeemisesti ja ratkaisukeskeisesti eteenpäin suuntaava. Historiaa tutkimme sen verran kuin on välttämätöntä nykytilanteen, tunnereaktioiden ja suhteiden ymmärtämiseksi läheisiin, itseesi, työpaikalla jne. Hyödynnämme kokemuksellisia työkaluja ja tietoa toiveesi mukaan. Työskentelen terapiatyön lisäksi työnohjaajana haasteiden kanssa kamppailevien työyhteisöjen kanssa ja ihmissuhdetyöläisten tukena. Tunteita nostattavien kokemusten ja vuorovaikutuksen haasteiden käsitteleminen ei ole missään helppoa, mutta aina löytyy lisääntyvän ymmärryksen kautta keinoja muuttaa mitä täytyy ja voimavarat tehdä elämästä entistä parempaa.
”Marilla on sydän, osaaminen ja työkalut saada aikaan positiivinen muutos riippumatta ihmisten iästä, asemasta, koulutustaustasta, sukupuolesta tai kulttuurista ja kaikkein vaikeimmissakin, muutosvastarintaisimmissa tilanteissa"

Mitä istunnoillani tehdään

Kysyn kaikilta aluksi mikä on rakasta, arvokasta, hyvin eli mitä et halua menettää, minkä on muututtava jotta voit hyvin, mitä olet valmis tekemään itse ja mihin kaipaat apua. Käynneillä kerrot aluksi kuulumisiasi, tunteitasi ja ajatuksiasi, ja kirkastamme yhdessä mistä jatkamme. Sen jälkeen etsitään keskustellen ja kokemuksellisin työtavoin sinulle/teille lisääntynyttä ymmärrystä ongelmasta, siihen johtaneista ja sitä ylläpitävistä tekijöistä, kokemuksista ja ajatustavoista jne. Mietimme työkaluja, tavoitteita ja askelmerkkeja. Kokemukselliset työtapani sopivat niillekin, jotka eivät motivoidu pelkästä puhumisesta. Koko prosessin edetessä tavoitteena on aina sinun tavoitteittesi lisäksi tarvittava tuki kriisin yli, vahvistunut itsetuntemus, tunne- ja vuorovaikutustaidot, lisääntynyt tasapaino ja hyvinvointi, vahvistunut vanhemmuus/ ammatillisuus/elämän suunta ja syventynyt perheyhteys silloinkin, jos päädytte eroon.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Adoptio & sijoitus Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen erikoistunut tunteiden säätelyn, vuorovaikutuksen ja käytöksen pulmiin sekä stressin hallintaan muutoksissa ja oppimisessa. Ratkaisukeskeinen yksilö- ja perhepsykoterapeutti, nuorten ja perheterapeutti-KELA, EASEL Trainer - tunnetaitovalmentaja, terveyden biokemian FM, opettaja, työnohjaaja-kouluttaja (STOry) 3 aikuisen lapsen äiti, exä, puoliso, tytär jne. Olen työskennellyt lasten ja nuorten tunteiden säätelyn ja haastavan käytöksen kanssa 1990-luvulta erityisopetuksessa ja tunnekasvatusohjelmissa Suomessa ja ulkomailla. Psykoterapeutiksi valmistuin 2013. Työssä jaksamisen, uran ja perheen yhdistämisen kysymyksissä hyödyt yhteensä yli 20 vuoden työkokemuksestani eri alojen ammattilaisten henkisenä tukena, kouluttajana ja työnohjaajana kuntatyöntekijöistä EU-komission esimiehiin Brysselissä, SOTE-alan ammattilaisista opettajiin ja varhaiskasvattajiin, vuorovaikutustaan kehittävistä pikkutiimeistä toimintakulttuuriaan uudistaviin työyhteisöihin ja esimiehiin.

Asiakaskuntani

Tuntuuko sinusta, että jotain täytyisi muuttaa tai parantaa voidaksesi paremmin? Oletko väsynyt, huolissasi tai häpeätkö toistuvasti omaa tai läheisesi käyttäytymistä? Mietitkö mikä on ”normaalia” ja pitäisikö sinun vielä odottaa, jospa se siitä? Tuntuuko sinusta, ettet keksi enää mitä muuta voisit yrittää? Kaipaatko ulkopuolisen apua selkeyttämään ajatuksiasi, löytämään takaisin tasapainoon, askelmerkkejä eteenpäin?
Sydäntäni lähellä ovat stressin vaikutus oppimiseen ja vuorovaikutukseen, kaiken ikäisten tunteiden säätelyn ja käytöksen pulmat kotona, koulussa ja töissä, uran ja perheen yhteensovittaminen, kokemushistorian vaikutus nykyhetkeen, parisuhteen ja perheen dynamiikka sekä toistuvat riidat suhteessa, jossa kuitenkin on rakkautta. Stressitason noustessa ongelmat yleensä pahenevat. Negatiivinen kierre on mahdollista oikaista laskemalla stressitasoa ja tekemällä muutoksia oikeisiin asioihin. Ymmärrys juurisyistä mahdollistaa pysyvän muutoksen parempaan.

Lisätiedot

Kokemuksellisuuden vuoksi EASEL - tunnetaitovalmennuksen osykoedukatiiviset työkalut ja aktiviteetit sopivat niillekin, joita “pelkkä puhuminen” ei innosta. Terapiatapaamisissamme voit nostaa jalat viltin alle eemuki lödessäsi. Savikossa voit lisäksi tehdä vaikka omannäköistä taidetta samalla kun puhumme - huovuttaa, maalata, muovata savesta. Saatamme käydä kävelyllä ja teet keräämistäsi luonnonmateriaaleista koolaasin kuvaamaan tunteitasi juuri siinä hetkessä tai tulevaisuuden toivetilaasi. Ehkä haluat herkistää kykyäsi tunnistaa toisten aikomuksia ja tunteita tai tutkia vuorovaikutuksen dynamiikkaa EASEL - hevosten, lampaiden ja koirien kanssa. Tai huilata lauman levollisuudessa ja oppia tunnistamaan miltä se tuntuu, jotta osaat hakea saman töissä ja kotona. Tule yksin, kumppanisi kanssa, koko perhe. Yksikään lapsi, kiukkuisinkaan, ei ole koskaan kieltäytynyt pulkkamäestä tai eläinten kanssa puuhaamisesta. Ja nyt puhutaan myös 180cm pojista ahtautumassa isän kanssa rattikelkkaan.

Tutustumiskäynnin hinta

110,00

Vakiokäynnin hinta

110,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Asiakkaani hakevat 1-20x lyhytterapiaa itsemaksavina tai ostipaalveluna. Pitkiin perheterapiaprosesseihin on mahdollista saada KELA-korvaus. Varaa aikaa ensikäyntiin ja yksittäisiin konsultaatiokäynteihin yksilöterapia 60 min (110€) ja perhe- ja pariterapiaan 120min ( 220€ )
Vakiotapaamiset 45 min ( yksilö) ja 90 min (parit ja perheet). Vastaanotto ja nettiterapia. Savikon Tilalla (www.savikontila.fi) työmuotoihin voidaan sisällyttää myös työskentelyä taidestudiossa ja luonto- ja eläinavusteisia aktiviteetteja osana EASEL- tunnetaitovalmennusta (www.easeltraining.fi). Teen osana perheterapiaa myös kotikäyntejä, sekä hoidollispedagogista samanaikaisopetusta päiväkodissa / koulussa ja henkilökunnan ohjausta. Hinnat määräytyvät työmatkan ja päivän pituuden mukaan.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Wether you want help for yourself, with your partner or as a family, welcome to Tapiola or Savikko Farm. My specialities are stress, emotion regulation and behavioural problems of children and teens, relationship/family dynamics, divorce, combining career and private life, and the unique questions of expatriate life.
"Mari has the heart, competence and tools to motivate and generate a positive change regardless of people’s age, gender, culture or background education and even in the most challenging and change resistant environments."
”I’ve worked with people like Mari for the past 15 years in helping businesses grow. After just 30 minutes with Mari I was blown away. She has such a wide area of expertise that she is able to help individuals and companies faster than anybody else… I’ve worked with therapists, business coaches, life coaches, performance coaches, impact coaches, you name it. And I am yet to meet somebody who actually understands how to impact and empower people better”