Etusivu / Löydä apua / Mari Louhi-Lehtiö

Mari Louhi-Lehtiö

Psykoterapeutti, Filosofian maisteri, Perheterapia
Espoo, Pohjois-Tapiola
Vihti, Jokikunta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Jokainen välillä hakee itseään, parhaatkin parisuhteet ajautuvat ajoittain vaikeuksiin ja joku perheessä voi alkaa käyttäytymään huolestuttavasti. Työtäni on mm. tunteiden säätelyn ja käytöksen pulmat, vuorovaikutuksen ongelmat, työn ja perheen yhdistäminen, ero, uusioperheet, ulkomaankomennukset
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Lähestymistapani on sekä realistinen ja lämmin että analyyttinen ja systeeminen. Pitkä kokemus vaativasta ihmissuhdetyöstä ja yli 50 vuotta elämänkokemusta tekevät, että olen realistinen ja rehellinen, mutta uskon myös jokaisen haluun ja kykyyn tehdä elämästään paremman. Jaan myös tietoa, jotta itse ymmärrät paremmin ja löydät ratkaisuja. Vahvuuksiani on laaja osaaminen ja kyky rakentaa lämmin yhteistyösuhde vaativienkin asiakkaiden kanssa. Koko perheen tai parin ensikäynnille ei koskaan kaikki osapuolet tule innokkaasti. Ongelmien käsitteleminen ei ole helppoa, tai ihmiset olisivat ne jo ratkaiseet itsekin. Huolestuttaa, mitä terapiassa tapahtuu, hyöty epäilyttää jne. Ensikäynnille ovat kaikki epäilijät ja kapinoijatkin tervetulleita!Terapia rakennetaan yhdessä.
”Marilla on sydän, osaaminen ja työkalut saada aikaan positiivinen muutos riippumatta ihmisten iästä, asemasta, koulutustaustasta, sukupuolesta tai kulttuurista ja kaikkein vaikeimmissa, muutosvastarintaisimmissa tilanteissa"

Mitä istunnoillani tehdään

Tarjoan lyhytterapeuttista tukea ennaltaehkäisevästi sekä akuutissa kriisissä, kun ongelmat ovat jo ylittäneet jonkun tai joidenkin perheenjäsenten sietokyvyn. Tavoitteena on aina ensin hyvinvointia vaarantavan toiminnan pysäyttäminen ja arjen vakauttaminen. Sen jälkeen etsitään keskustellen ja kokemuksellisin työtavoin teille itsellenne lisääntynyttä ymmärrystä ongelmasta ja sitä ylläpitävistä tekijöistä, mutta myös niistä asioista jotka ovat hyvin, arvokasta ja rakasta! Kysyn kaikilta aluksi mitä et halua menettää, minkä on muututtava heti, mitä olet valmis tekemään itse ja mitä apua haluat. Jaan tietoa ja työkaluja lisäämään ymmärrystä itsestä, toisista ja vuorovaikutustilanteista. Kokemukselliset työtapani sopivat niillekin, jotka eivät motivoidu pelkästä puhumisesta. Prosessin edetessä tavoitteena on tarvittava tuki kriisin yli, muutosten toteutus, lisääntynyt hyvinvointi, vahvistunut vanhemmuus/ ammatillisuus/elämän suunta ja syventynyt perheyhteys silloinkin, jos päädytte eroon.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Adoptio & sijoitus Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen erikoistunut tunteiden säätelyn, vuorovaikutuksen ja käytöksen pulmiin sekä stressin hallintaan muutoksissa ja oppimisessa. Ratkaisukeskeinen yksilö- ja perhepsykoterapeutti, nuorten ja perheterapeutti-KELA, EASEL Trainer - tunnetaitovalmentaja, FM AmO työnohjaaja-kouluttaja (STOry) 3 aikuisen lapsen äiti, exä, puoliso, tytär jne. Olen työskennellyt lasten ja nuorten tunteiden säätelyn ja haastavan käytöksen kanssa 1990-luvulta erityisopetuksessa ja tunnekasvatusohjelmissa Suomessa ja ulkomailla. Psykoterapeutiksi valmistuin 2013. Työssä jaksamisen, uran ja perheen yhdistämisen kysymyksissä hyödyt yhteensä yli 20 vuoden työkokemuksestani eri alojen ammattilaisten henkisenä tukena, kouluttajana ja työnohjaajana kuntatyöntekijöistä EU-komission esimiehiin Brysselissä, SOTE-alan ammattilaisista opettajiin ja varhaiskasvattajiin, vuorovaikutustaan kehittävistä pikkutiimeistä toimintakulttuuriaan uudistaviin työyhteisöihin ja esimiehiin.

Asiakaskuntani

Tuntuuko sinusta, että jotain täytyisi muuttaa tai parantaa voidaksesi paremmin? Oletko väsynyt, huolissasi tai häpeätkö toistuvasti omaa tai läheisesi käyttäytymistä? Mietitkö mikä on ”normaalia” ja pitäisikö sinun vielä odottaa, jospa se siitä? Tuntuuko sinusta, ettet keksi enää mitä muuta voisit yrittää? Kaipaatko ulkopuolisen apua selkeyttämään ajatuksiasi, löytämään askelmerkkejä eteenpäin?
Sydäntäni lähellä ovat stressin vaikutus oppimiseen ja vuorovaikutukseen, kaiken ikäisten tunteiden säätelyn ja käytöksen pulmat kotona, koulussa ja töissä, uran ja perheen yhteensovittaminen, kokemushistorian vaikutus nykyhetkeen, parisuhteen ja perheen dynamiikka sekä toistuvat riidat suhteessa, jossa kuitenkin on rakkautta. Stressitason noustessa ongelmat yleensä pahenevat. Negatiivinen kierre on mahdollista oikaista laskemalla stressitasoa ja tekemällä muutoksia oikeisiin asioihin. Ymmärrys juurisyistä mahdollistaa pysyvän muutoksen parempaan.

Lisätiedot

Kokemuksellisuuden vuoksi EASEL - tunnetaitovalmennuksen työkalut ja aktiviteetit sopivat niillekin, joita “pelkkä puhuminen” ei innosta. Terapiatapaamisissamme voit nostaa jalat viltin alle. Kädessäsi on teemuki. Savikossa voit lisäksi tehdä vaikka omannäköistä taidetta samalla kun puhumme - huovuttaa, maalata, muovata savesta. Saatamme käydä kävelyllä ja teet keräämistäsi luonnonmateriaaleista koolaasin kuvaamaan tunteitasi juuri siinä hetkessä tai tulevaisuuden toivetilaasi. Ehkä haluat herkistää kykyäsi tunnistaa toisten aikomuksia ja tunteita tai tutkia vuorovaikutuksen dynamiikkaa EASEL - hevosten, lampaiden ja koirien kanssa. Tai huilata lauman levollisuudessa ja oppia tunnistamaan miltä se tuntuu, jotta osaat hakea saman töissä ja kotona. Tule yksin, kumppanisi kanssa, koko perhe. Yksikään lapsi, kiukkuisinkaan, ei ole koskaan kieltäytynyt pulkkamäestä tai eläinten kanssa puuhaamisesta. Ja nyt puhutaan myös 180cm pojista ahtautumassa isän kanssa rattikelkkaan.

Tutustumiskäynnin hinta

110,00

Vakiokäynnin hinta

110,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Aloituskonsultaatio yksilöterapia 110€/ 60 min ja perhe- ja pariterapia 220€ / 120 min
Vakiotapaamiset 45 min ( yksilö) ja 90 min (parit ja perheet) Tapiolassa Espoossa, Savikon tilalla Vihdissä (www.savikontila.fi) ja nettiterapia. Savikon Tilalla työmuotoihin voidaan sisällyttää myös työskentelyä taidestudiossa ja luonto- ja eläinavusteisia aktiviteetteja osana EASEL- tunnetaitovalmennusta (www.easeltraining.fi). Teen osana perheterapiaa myös kotikäyntejä, sekä hoidollispedagogista samanaikaisopetusta päiväkodissa / koulussa ja henkilökunnan ohjausta. Hinnat määräytyvät työmatkan ja päivän pituuden mukaan.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Wether you want help for yourself, with your partner or as a family, welcome to Tapiola or Savikko Farm. My specialities are stress, emotion regulation and behavioural problems of children and teens, relationship/family dynamics, divorce, combining career and private life, and the unique questions of expatriate life.
"Mari has the heart, competence and tools to motivate and generate a positive change regardless of people’s age, gender, culture or background education and even in the most challenging and change resistant environments."
”I’ve worked with people like Mari for the past 15 years in helping businesses grow. After just 30 minutes with Mari I was blown away. She has such a wide area of expertise that she is able to help individuals and companies faster than anybody else… I’ve worked with therapists, business coaches, life coaches, performance coaches, impact coaches, you name it. And I am yet to meet somebody who actually understands how to impact and empower people better”