Etusivu / Löydä apua / Katriina Järvinen

Katriina Järvinen

Psykoterapeutti, Valtiotieteiden lisensiaatti, Muu
Helsinki, Kruununhaka
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Olen v. 1962 syntynyt voimavarakeskeinen psykoterapeutti. Pohjakoulutukseltani olen valtiotieteen lisensiaatti (sosiaalipsykologi) , filosofian maisteri (kulttuuriantropologi) ja aineenopettaja. Osaamiseni perustuu laaja-alaisiin opintoihin, monipuoliseen työhistoriaan ja omaan elämänkokemukseen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Muu
  • Integratiivinen
Millainen terapeutti olen

Teen työtäni alan eettisten sääntöjen puitteissa, mutta terapeuttina olen epämuodollinen. Jos sohvalla istuminen pelottaa, voin myös lähteä asiakkaan kanssa vaikka kävelylenkille. Kirjailijan roolissa olen kertonut elämästäni julkisuudessa ja siksi minulta saa terapeuttinakin kysyä henkilökohtaisia asioita ja mielipiteitä. Hieman erilainen taustani näkyy siinä, että vastaanotollani puhutaan asiakkaan elämästä usein myös kirjallisuuden ja muiden kulttuurituotteiden kautta. Nauraminen on sallittua ja terapeuttista! Lähden kuitenkin aina liikkeelle asiakkaan yksilöllisistä toiveista ja tarpeista. En noudata tiettyä kaavaa. Pyrin siihen, että asiantuntijana käyttämäni valta on läpinäkyvää. Minulta saa kysyä perusteluja!

Mitä istunnoillani tehdään

Usein aluksi keskustellaan siitä, mitä asiakas odottaa terapialta ja minulta. Voin olla aktiivisesti kyselevä tai painottaa enemmän kuuntelua ja myötäelämistä. Tarvittaessa annan myös suoria neuvoja. Liikkeelle lähdetään joka kerta asiakkaalla päällimmäisenä mielessä olevista asioista. Ei siis edetä tietyn formaatin mukaan. Joskus tutkitaan asiakkaan tuomia valokuvia, kirjeitä, kirjoituksia, sähköpostiviestejä, tekstareita. Puhutaan kirjoista ja muista kulttuurituotteista.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen opiskellut psykoterapeutiksi vasta yli 40-vuotiaana. Ennen humanistisia ja valtiotieteellisiä opintoja opiskelin jonkin aikaa Tampereen yliopiston draamalinjalla. Perehdyin 1980-luvulla maahanmuuttajien psyykkiseen sopeutumiseen Tukholman yliopiston kulturvetare-linjalla. Myöhemmin hankin aineenopettajan pätevyyden ja työskentelin tuntiopettajan yliopistolla parikymmentä vuotta. Samalla tein koko ajan myös monia muita töitä.

Osaamiseni perustuu laaja-alaisiin opintoihin, monipuoliseen työhistoriaan "hanttihommista" akateemisiin ammatteihin ja omaan elämänkokemukseen. En vanno muodollisten koulutusten nimeen, vaan uskon enemmänkin avarakatseiseen elämän ihmettelyyn, jota toteutan sekä psykoterapeuttina että kirjailijana.

Asiakaskuntani

Asiakkaani ovat olleet 15-70-vuotiaita. Olen toiselta ammatiltani kirjailija, ja ehkä siitä syystä vastaanotolleni on hakeutunut paljon luovan alan ihmisiä. Minulla käy myös jonkin verran eri uskonnollisista yhteisöistä eronneita asiakkaita, koska olen kirjoissa ja haastatteluissa kertonut ex-helluntailaistaustastani. Se ei ole kuitenkaan pelottanut pois eri seurakuntiin kuuluvia/niissä työskenteleviä ihmisiä. Kaiken kaikkiaan asiakkaiden skaala on laaja koululaisista eläkeläisiin ja johtajista opiskelijoihin ja työttömiin. Miehiä on useimpina vuosina ollut kävijöistä lähes puolet.

Lisätiedot

Pidän vastaanottoa Helsingin Kruununhaassa tiistaisin, keskiviikkoisin torstaisin. Puhelin- ja videoyhteys käy myös muina arkipäivinä.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Käynnit maksetaan pankkitilille sopimuksen mukaan joko jokaisen kerran jälkeen, laskulla kerran kuussa tai sopimuksen mukaan harvemminkin.