Etusivu / Löydä apua / Kati Hanioja

Kati Hanioja

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Perheterapia
Helsinki, Vallilan ja Pasilan välissä
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Olen Valviran hyväksymä erityistason perhepsykoterapeutti. Otan vastaan yksilöitä, perheitä, pareja . Terapeuttina tavoitteenani on luoda luottamuksellinen ilmapiiri, jossa voisit kokea tulevasi kuulluksi ja nähdyksi. Työskentelytapani muotoutuu aina asiakkaan tarpeen mukaan.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Mindfulness Kehopsykoterapeuttinen koulutus Neuropsykiatrinen valmentaja

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen rauhallinen, tilaa antava ja toisaalta aktiivinen, tutkiva ja empaattinen.
Työskentelyotteeni on käytännönläheinen.
Pidän tärkeänä, että perheenjäsenten oma toimijuus vahvistuu ja voimavarat tulevat näkyviksi.

Keskustelun ohella on mahdollista työstää asioita sukupuun tarkastelun avulla, käyttää visuaalisia menetelmiä tai hyödynää vakauttavia psykofyysisen psykoterapian menetelmiä (kehotietoisuus, erilaisia hengitykseen liittyviä harjoituksia).

Minulla on pitkä työkokemus lastenpsykiatriassa työskentelystä lasten, vanhempien ja perheiden kanssa.

Ydinosaamisaluettani ovat perhe-ja pariterapia, vanhemmanohjaus, lasten ja nuorten mielenterveyteen liittyvät vaikeudet, vanhemmuuden kysymykset, uus-ja adoptioperheet.

Mitä istunnoillani tehdään

Perhe-ja pariterapiassa on mahdollisuus keskustella ja tutkia tilanteita, jotka vaikeuttavat perheenjäsenten keskinäistä vuorovaikutusta.
Perhe-ja pariterapiassa voi tutustua omiin tapoihinsa reagoida ja selviytyä eri elämäntilanteissa ja lisätä ymmärrystä nähdä oman sekä toisen käyttäytymisen taakse, tutkia ylisukupolvisia traumoja ja opetella sekä harjoitella uusia toimintamalleja.

Erokriisissä on mahdollista työstää eroa yhdessä kumppanin kanssa tai yksin ja pohtia miten elämä jatkuu eron jälkeen.

Perhe-ja pariterapiaan tullaan yleensä perheenjäsenten tai kumppanin kanssa, mutta apua voi hakea yksinkin. terapiaan voi tuoda myös läheisverkostoa.
Osallistujien kokoonpanoa voi tilanteen ja toiveiden mukaan vaihdella.

Työskentelylle luodaan yhdessä tavoitteet ja niitä arvioidaan käyntien edetessä.

Jo muutamasta käynnistä voi olla apua. Toisaalta kriisissä tai pitkittyneessä vaikeassa tilanteessa voi olla hyödyllistä työskennellä useiden kuukausien tai vuoden ajan.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Pakko-oireinen häiriö Neuropsykiatriset potilaat Lastensuojelun asiakkaat Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on ADHD-coachin (nyk.neuropsykiatrinen valmentaja) pätevyys ja teen myös perhevalmennuksia, jos perheessä on neuropsykiatrisesti oireileva lapsi tai nuori.
Olen opiskellut psykofyysisen psykoterapian perusteet sekä hengityskouluohjaajaksi. Psykofyysisen psykoterapian menetelmin on mahdollista työstää asioita kokonaisvaltaisesti, ruumiin ja mielen yhteyttä tutkien.
Minulla MBSR-koulutus, vuosien kokemus mindfulnessharjoituksista sekä pitkä kokemus lasten mindfulnessryhmien vetämisestä.

Asiakaskuntani

Yksilöterapiat ovat mahdollisia omakustanteisesti, vakuutusyhtiön, työterveyshuollon tms. kustantamana, mutta eivät kelan tukemina.
Perhe ja paripsykoterapia ovat em. ohella mahdollisia myös kelan tukemina.

Tutustumiskäynnin hinta

115,00

Vakiokäynnin hinta

150,00

Lisätiedot hinnoittelusta

60 min./115€, 75 min./ 130€, 90 min./min.150€