Etusivu / Löydä apua / Kaisla Koskelainen

Kaisla Koskelainen

Psykoterapeutti, Sosionomi, Pariterapia
Etäyhteyksillä koko Suomi,
Helsinki, Malmi
Helsinki, Keskusta
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Olen kiinnostunut terapiassa tutkimaan sekä sitä miten lähiympäristö kuten perhe vaikuttaa hyvinvointiin, ja että mitä keinoja ihmisellä itsellään on vaikuttaa hyvinvointiinsa. Haluan olla asiakkaani puolella ja ymmärtää häntä. HUOM! Minulla on Kela-oikeudet vain pari- ja perhepsykoterapiaan.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Yksilöterapiassa haluan auttaa löytämään ne välineet ja keinot, joilla asiakas voi parhaiten auttaa itseään. Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa tähän käytetään erilaisia välineitä ja tarvittaessa kotitehtäviä. Olen terapeuttina suora ja nostan esille asioita, kuten seksuaalisuuteen liittyviä teemoja, joita voi toisinaan olla vaikea itse ottaa puheeksi. Ymmärrän kuitenkin hyvin myös sitä, että kaikki eivät terapiassa halua avata kaikkia asioita heti, mutta puheeksiottamalla annan luvan puhua sitten kun siihen on valmis. Haluan oppia ymmärtämään asiakasta, jotta voin nähdä ja ymmärtää ongelmien ja haasteellisten tilanteiden taustoja. Uskon, että aidon ymmärryksen kautta löytyy myös parhaat keinot ongelmista selviytymiseen. Pari- ja perheterapiassa haluan oppia ymmärtämään minkälaiset perhetaustat vaikuttavat ongelmien taustalla ja minkälaisia vahvuuksia suvussa on periytynyt.

Huom! Kaikki yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Mitä istunnoillani tehdään

Toimivan terapian lähtökohtana on hyvä yhteistyösuhde terapeuttiin, ja tämän takia haluan kartoittaa mitä asiakas itse ajattelee ongelmastaan ja toiveestaan terapiaa kohtaan. Hyvän yhteistyösuhteen luomiseen liittyy myös ongelman laajuuteen sidottu riittävän pitkä tutustuminen. Uskon terapiassa keskustelun ja puheen parantavaan voimaan. Toisinaan kuitenkin ongelmassa saattaa hyödyttää tehtävien teko. Tehtäviä voi olla esimerkiksi ongelman analysointi, ongelman tarkastelu sukupuun kautta tai ohjattu rentoutusharjoitus. Pari- ja perheterapiassa pidän kysymyksistä, joilla kartoitetaan miten puoliso tai muut perheenjäsenet ajattelevat käsiteltävästä ongelmasta ja sen taustoista. Usein tällainen keskustelu itsessään jo avaa jumiutuneita tilanteita. Saatan myös käyttää harjoitteita, joissa haastattelen puolisoita tai perheenjäseniä erikseen siten, että muut saavat rauhoittua hetkeksi kuuntelemaan.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen tehnyt 3 v työtä monikulttuurisuusteemojen ja pakolaisuuden kanssa töitä järjestössä mielenterveystyön kehittäjänä ja kouluttanut myös asiantuntijoita hankkeessa kehitetyistä välineistä. Olen myös ollut työtiimissä julkaisemassa aiheesta opasta ja artikkelia. Olen auktorisoitu seksuaalineuvoja ja työskennellyt monessa työtehtävässä seksuaali-, sukupuoli- ja ihmissuhdevähemmistöteemojen parissa sekä muiden seksuaaliteemojen parissa. Olen julkaisemassa ihmissuhdevähemmistöteemasta artikkelia. Olen myös julkaissut oppaan seksuaaliteemojen puheeksiotosta. Olen työskennellyt julkisella puolella ja järjestöissä lastensuojeluteemojen parissa useita vuosia (yli 5v). Olen työskennellyt hetken lastenkodissa mutta pääasiassa kokemukseni muunlaisista tehtävistä, kuten nuoren aikuistumisen tukena toimimisesta ja lähisuhdeväkivaltatyön yksikössä toimimisesta. Tällä hetkellä työskentelen päätoimisesti kuraattorina. Valtaosa työkokemuksestani on kuitenkin aikuisten ja nuorten aikuisten parista.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja nuorten kanssa. Erityisesti olen kiinnostunut yksilöterapiatyöskentelystä, esimerkiksi vaikeiden kokemusten kanssa selviytymisestä. Pariterapia on kuitenkin myös lähellä sydäntäni.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.