Etusivu / Löydä apua / Kaisa Pietilä

Kaisa Pietilä

Psykoterapeutti, Kasvatustieteen maisteri, Kognitiivinen
Helsinki, Kallio
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Psykoterapia on mahdollisuus tulla omaksi itsekseen, elää omannäköistä, arvokasta elämää. Se on ihmissuhde, jonka lähtökohta on tasavertainen, kunnioittava ja jokaisen ainutkertaisuutta arvostava kohtaaminen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina minulle tärkeintä on pyrkiä luomaan turvallinen ilmapiiri, jossa myös terapiasuhteen tarkastelu on mahdollista. Työskentelyni ei perustu diagnoosiin, vaan yksilöllisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin, jotka määritellään yhdessä. Haluan, että asiakkaani tietää mitä terapiassa tapahtuu (tai ei tapahdu) ja miksi.

Koulutukseltani olen Kognitiivinen psykoterapeutti (YET, Valviran ja Kelan hyväksymä) ja kasvatustieen maisteri (erityisopettaja). Olen opiskellut psykologiaa, sosiaalipsykologiaa, draamakasvatusta ja nuorisotutkimusta. Käytän kognitiivisen psykoterapian menetelmiä asiakaslähtöisesti. Itselleni innostavia ovat erityisesti luovat ja toiminnallisest skeematerapian sovellukset. Hallitsen myös mindfulnesin ja mielikuvatyöskentelyn terapeuttisen käytön.

Erityinen intohimoni on luontolähtöiset menetelmät. Toteutan tilausksesta myös Seikkailuterapiaa, joka ryhmämuotoista psykoterapiaa erämaaympäristössä.

Mitä istunnoillani tehdään

Ensimmäisillä kerroilla tutustutaan ja sovitaan työskentelyn tavoitteista ja menetelmistä. Terapian alussa pyritään muodostamaan yhdessä käsitys siitä, miksi asiakas on terapiaan hakeutunut ja mitä omassa elämässä haluaisi muuttaa tai vahvistaa. Terapian kesto voidaan sopia heti tai jättää avoimeksi.

Terapiassa tutkitaan ajatuksia, tunteita, kehollisia tuntemuksia ja niiden yhteyksiä toisiinsa. Tarpeen mukaan käytetään mielikuvatyöskentelyä, tietoisuus- ja läsnäolotaitojen harjoittelua (mindfulness), metaforia (elokuvat, kirjallisuus, kuvataide, runous, musiikki), altistusharjoituksia ja roolityöskentelyä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Kognitiivinen psykoterapeutti (YET), Kasvatustieteen maisteri (erityisopettaja). Psykoterapeuttikouluttajakoulutuksessa (entinen VET) alkaen 09/2017.

Asiakaskuntani

Nuoret ja aikuiset.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta