Etusivu / Löydä apua / Jaana Makkonen

Jaana Makkonen

Psykoterapeutti, Sosionomi, Psykoanalyyttinen
Helsinki, Itäkeskus
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tarjoan psykoanalyyttisen psykoterapian lisäksi myös mentalisaatioterapiaa aikuisille. Minulla on pitkä käytännön kokemus erilaisten kriisien, traumojen ja riippuvuuksien hoidosta. Työotteeni on aktiivinen ja lämminhenkinen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykoanalyyttinen
  • Psykodynaaminen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Minulla on yli 15 vuoden kokemus päihde- ja mielenterveystyöstä yhteiskunnasta syrjäytyneiden ihmisten parissa, mikä on kasvattanut minua näkemään ihmiselämän kirjon koko laajuudessaan ja olemaan nöyrä ihmisten kärsimyksen edessä. Tasa-arvoinen ihmisyys on minulle hyvin tärkeä arvo.

Psykoterapeuttina olen intensiivisesti läsnä oleva ja aktiivisesti tutkiva, mutta samalla rauhallinen ja kannatteleva. Pyrin luomaan työskentelyssä hyväksyvän ja turvallisen ilmapiirin, jossa jokaisella asiakkaalla on lupa olla ainutkertainen oma itsensä kaikkine puolineen, tunteineen ja kokemuksineen. Keskinäinen luottamus ja turvallisuus ovat tärkeitä hoidollisia elementtejä, koska ne luovat perustan vaikeiden tunteiden ja kokemusten kohtaamiselle sekä uudenlaisille suhteessa olon kokemuksille.

Mitä istunnoillani tehdään

Psykoanalyyttisessä psykoterapiassa ei keskitytä ainoastaan psyykkisiin oireisiin, vaan pyritään syvällisesti selvittämään oireiden ja ongelmien taustalla olevia tekijöitä. Terapiassa pyritään lisäämään tietoisuutta ja ymmärrystä ajankohtaisen tilanteen lisäksi siitä, miten menneisyyden kokemukset ovat läsnä nykyhetkessä ja kuinka ne vaikuttavat tapaasi toimia, suojautua, ajatella, havaita ja tuntea.

Terapiassa voit kertoa vapaasti ajatuksistasi ja tunteistasi. Kuuntelen mahdollisimman huolellisesti kaikkea, mitä kerrot sanallisesti ja sanattomasti ja esitän sen perusteella huomioita ja tulkintoja, joiden tarkoitus on lisätä ymmärrystäsi oman mielesi sisällöistä ja toiminnasta.

Psykoterapeuttisen työskentelyn avulla mielen sisäiset ristiriidat ja oireet voivat helpottua, jolloin voimavaroja vapautuu kasvuun ja kehitykseen. Kokemus itsestä ja toisesta voi vahvistua, rikastua, elävöityä ja eheytyä, mikä mahdollistaa itsen ja toisen kohtaamisen vapaammalla ja aidommalla tavalla.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on psykoanalyyttisen psykoterapian lisäksi koulutus myös mentalisaatioterapiaan. Olen työskennellyt yli 15 vuotta kolmannella sektorilla mielenterveys- ja päihdetyössä ja olen kohdannut tuhansia ihmisiä, jotka kärsivät vaikeista kriiseistä, traumoista, mielenterveysongelmista ja riippuvuuksista. Olen myös ohjannut yli 700 tuntia erilaisia päihde- ja mielenterveystyön ryhmiä.

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

75,00

Lisätiedot hinnoittelusta