Etusivu / Löydä apua / Irma Honkanen-Lilja

Irma Honkanen-Lilja

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Perheterapia
Pälkäne, Pälkäne
Mänttä-Vilppula, Vilppula
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit Perheet Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Olen ET-Perhe-ja parisuhde terapeutti työskentelen myös yksilöterapeuttina. Koulutukseltani myös työyhteisövalmentaja. Terapiavastaanotot ovat Pälkäneellä ja Mänttä-Vilppulassa, työskentelen myös perheiden kotona.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Terapiassa olen sinua ja teitä varten. Rauhallisuuteni ja läsnäoleva luonteeni ovat minun vahvuuksia. Olen myös rohkea tarttumaan haasteisiin. Tavoitteenani on, että asiakkaani voivat tutkia terapiaan tuomiaan asioita rauhassa turvallisessa ilmapiirissä, kokea asioiden olevan hallinnassa, niin että niitä voi käsitellä. Ajattelen, että terapia on prosessi, jossa vuorovaikutuksen keinoin rakennamme näkemystä elämäntilanteesta, johon koet/koette tarvitsevanne keskustelu apua. Korjaavat kokemukset, ajatukset ja teot selventävät omaa, sekä toisen mielipiteitä ja toiminta tapoja.
Perheterapeuttina olen ratkaisukeskeisen koulutuksen käynyt, mutta käytän työssäni myös yhteisöllisyydestä löytyviä ajattelu-ja toimintamalleja, jotka ovat hyvin toimivia ja kannustavia työkaluja. Mielestäni perhe on yhteisö, jossa jokainen on perheen voimavara. Yhteisöllisyydessä on kasvatukseen ja vastuuseen tukeva ajattelu ja malli.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapia on asiakkaan voimavaroihin ja itsetuntemukseen ohjaavaa vuorovaikutteista dialogia. Terapiasuhteessa asiakkaan määrittämät tavoitteet terapialle ohjaavat työskentelyä. Keskustelun tukena käytän erilaisia terapiaan suunnattuja materiaaleja esim. tunne-ja voimavarakortteja, ajatuskuvia, sukupuuta ym. materiaalia. Huomioin asiakkaan omat toiveet työskentelylle.
Tuen asiakkaan käymää keskustelun kysymysten avulla. Itsetuntemuksen vahvistamisessa, oman toiminnan tutkimisessa, ja innostan löytämään keinoja uudistumiseen. Omien voimavarojen löytäminen ja niiden tunnistaminen auttavat ongelmien käsittelyä ja itsensä hyväksymistä.
"On mahdollisuus löytää oma tie uuteen tulevaan, tai korjattuun jo olevaan".

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Koulutukseni ovat:
Sairaanhoitaja ( sis.kir.)
Päihdetyön ammattitutkinto
Mielenterveystyön ja psykiatrisen hoitotyön erikoistumisopinnot.
Voimavarakeskeinen ET-Perhe- ja Pariterapeutti, Kelan palveluntuottaja. Työskentelen myös yksilöterapia-asiakkaiden kanssa.
Yhteisöcoach-valmentaja.
Olen työskennellyt päihdekuntoutuksessa perhetyössä 12 vuotta.
Mielenterveyskuntoutujien kanssa olen työskennellyt 9 vuotta.

Asiakaskuntani

Työskentelen yksilöterapiassa yli 16-vuotiaiden nuorten- ja aikuisten kanssa.
Perhe- ja pariterapeuttina työskentelen koko perheen kanssa. Kelan palveluntuottajana
Lapsiperheiden tukena mahdollisuus vanhempainohjaukseen, ryhmäterapiaan liittyen, Kelan palveluntuottajana.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

60,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilöterapia 60,00€/tunti
Perhe- ja pariterapiat 130,00€/1,5 tuntia. (Kelan palveluntuottaja)