Etusivu / Löydä apua / Ingrid Johansson

Ingrid Johansson

Psykoterapeutti, Sosiaalityöntekijä, Integratiivinen
Helsinki, Malmi
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Työskentelen ratkaisukeskeisin menetelmin ja pyrin konkreettisiin ja voimavaraistaviin tavoitteisiin asiakkaiden kanssa. Olen perhepsykoterapeutti (kelapätevyys) ja tapaan mielelläni eri ikäisiä asiakkaita tilanteen vaatimalla kokoonpanolla. Tapaamiselle voi tulla myös yksin.
Psykoterapiasuuntaus
  • Integratiivinen
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT) Kiintymyssuhteen tukeminen

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen lämmin, aktiivinen ja tulevaisuuteen suuntautunut. Työskentelen ratkaisukeskeisin menetelmin ja pyrin konkreettisiin ja voimavaraistaviin tavoitteisiin asiakkaiden kanssa. Uskon siihen, että elämäntilannetta tai tunnetilaa voi helpottaa vaikka sen syytä ei suoranaisesti pystyisikään jäljittämään. Käytän fläppiä paljon ja ulkoistavaa keskustelua, jolloin päästään yhdessä asiakkaan kanssa tasaveraisesti tutkimaan asiaa. Pysähdyn tarkastelemaan tilanteita jolloin jokin ongelma on ollut vähäisempää ja tutkimaan asiakkaan kanssa sitä mikä silloin oli toisin. Käytän monipuolisesti ratkaisukeskeisiä menetelmiä, jotka aktivoivat asiakasta.

Vahvuuteni on, että pidän erilaisista ja eri ikäisistä ihmisistä ja olen työskennellyt monipuolisesti niin yksilöiden (lasten ja aikuisten) kuin ryhmienkin kanssa ja uskon vuorovaikutuksen enkä asiantuntijuuden voimaan. Sosiologina, myös sosiologinen mielikuvitus ja ymmärrys yksilön suhteeseen yhteiskuntaan on eduksi.

Mitä istunnoillani tehdään

Pyrin irti lääketieteellisestä syy-seuraussuhdeajattelusta ja uskon siihen, että elämäntilannetta tai tunnetilaa voi helpottaa vaikka sen syytä ei suoranaisesti pystyisikään jäljittämään. Käytän fläppiä paljon ja ulkoistavaa keskustelua, jolloin päästään yhdessä asiakkaan kanssa tasaveraisesti tutkimaan asiaa (tilanne tai esim. olotilaa) ilman yksilöpatologisoivaa ylhäältä-alaspäin asennetta. Istunnoilla keskustellaan, käytetään fläppiä, tehdään harjoituksia, kuunnellaan joskus hiljaisuuttakin. Voin myös tavata kotikäynnillä tai kävelyllä jos asiakas niin toivoo.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Neuropsykiatriset potilaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Peruskoulutukseni on valtiotieteen maisteri, jossa sosiaalityön opinnot. Perheneuvolan erikoistumiskoulutuksessa on käyty läpi keskeisiä elämän- ja yksilön kehityskriisejä ja niiden auttamista. Olen käynyt ratkaisukeskeisen terapiakoulutuksen 3v jo aiemmin ja perhepsykoterapiakoulutuksen , joka oli integratiivinen ja voimavaraistava (reflektiivisyys, narratiivisuus, dialektisuus ja ratkaisukeskeisyys), lisäksi hakeuduin HPI:n ratkaisukeskeiseen yksilöpsykoterapiakoulutukseen, josta valmistuin 2018, jonka oikeudellinen asema on nyt kyseenalaistettu. Olen käynyt seri-hoitokoulutuksen ja kouluttautunut pitkäaikaisesti theraplay- terapeutiksi ollen nyt theraplaypractioner. Olen käynyt ihmeelliset vuodet ryhmänohjaaja ja kotikoutsauskoulutuksen, lasten eroryhmäkoulutuksen, vanhemman neuvoryhmänohjaaja koulutuksen (erovanhemmille), mim-vuorovaikutuskoulutuksen sekä WMCI-kiintyyssuhdearviointikoulutuksen. Uusin koulutukseni on tammikuussa 2020 käyty DKT-peruskurssi.

Asiakaskuntani

Työskentelen yksilöiden, parien ja perheiden kanssa.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.