Etusivu / Löydä apua / Iiro Hartikainen

Iiro Hartikainen

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Joensuu,
Etäyhteydellä koko Suomi,
Helsinki, etäyhteydellä,
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen pakko-oireisen häiriön (OCD) ja ahdistuneisuushäiriöiden hoitoon erikoistunut kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti. Tervetuloa vastaanotolleni Joensuussa tai etävastaanotolleni. www.ocdjoensuu.fi
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-pätevyys

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (nuoret) Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (aikuiset) Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT)

Millainen terapeutti olen

Minulle on tärkeää luoda turvallinen ilmapiiri, jossa voit keskustella vaikeista asioista luottamuksellisesti. Terapiatyöskentelyn kulmakivenä toimii asiakkaan inhimillinen kohtaaminen, kunnioittaminen ja arvostaminen. Työskentelyotteeni on aktiivinen (mutta tilaa antava) ja tavoitteellinen. Huomioin terapiatyöskentelyssä asiakkaan yksilölliset tarpeet.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiatyöskentely pohjautuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan (KKT/CBT). Työskentelyn alkuvaiheessa tutkimme yhdessä tilannettasi ja haasteitasi (funktionaalinen käyttäytymisanalyysi). Tämän jälkeen asetamme työskentelylle tavoitteet, jonka pohjalta yksilöllinen suunnitelma rakentuu. Työskentelyyn kuuluu yksilöllisesti suunnitellut välitehtävät, jotta istunnoilla harjoiteltavat taidot pääsevät yleistymään arkeesi. Terapiatapaamiset voidaan järjestää vastaanoton lisäksi myös ongelman määrittämissä kohteissa käytännöllisesti harjoitellen. Erityisosaamistani on altistus ja reagoinnin ehkäisy OCD:n ja erilaisten ahdistuneisuusongelmien hoidossa.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Huonoon itsetuntoon
Erityiskohderyhmät
Pakko-oireinen häiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on pitkä kokemus psykiatrisesta avohoidosta sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa. Viimeisin työni ennen psykoterapiakeskus reiluun siirtymistä oli käyttäytymisterapeuttisessa työryhmässä aikuispsykiatrialla. Työskentelen OCD:n ja muiden ahdistuneisuusongelmien parissa päivittäin. Minulla on monipuolinen kokemus erilaisten pakkoajatusten ja pakkotoimintojen hoidosta. Käytän OCD:n hoidossa tutkitusti tehokkaimpia kognitiivisen käyttäytymisterapian hoito-ohjelmia: Altistus ja reagoinnin ehkäisy (ERP) ja Inference-Based CBT (I-CBT). Integroin hoitoon yksilöllisesti kolmannen aallon käyttäytymisterapian menetelmiä, kuten hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) ja myötätuntokeskeisen psykoterapian menetelmiä.
Joitakin suoritettuja täydennyskoulutuksia: Advanced training in Exposure and Response prevention (ERP) for OCD (kouluttajat Steven Tsao & Christina Dichiara), Inference-Based CBT (I-CBT) for OCD (kouluttaja Catherine Goldhouse).

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 13-vuotiaiden nuorten kanssa. Hoidan pakko-oireisen häiriön (OCD) lisäksi kaikenlaisia ahdistuneisuuteen ja pelkoihin liittyviä ongelmia, kuten: Terveysahdistus ja kuoleman pelko, paniikkikohtaukset/paniikkihäiriö, kaikenlaiset fobiat (esim. piikkipelko/toimenpiteisiin liittyvä pelko, suljettujen paikkojen pelko, eläimiin liittyvät pelot), yleistynyt ahdistuneisuus, oksentamisen pelko (emetofobia), sosiaalisten tilanteiden pelko ja esiintymisjännitys, muut OC-kirjon häiriöt (esim. trikotillomania), traumaperäiset oireet/traumaperäinen stressihäiriö (PTSD).

Lisätiedot

www.ocdjoensuu.fi

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Psykoterapiaan voi hakeutua itsemaksavana, kelan tukemana (kuntoutuspsykoterapia ja vaativa lääkinnällinen kuntoutus), HUSin palvelusetelillä tai vakuutusyhtiön maksamana.
Peruutusehdot: varattu aika tulee perua 24 tuntia ennen sovitun vastaanoton alkamista. Mikäli varattu aika perutaan myöhemmin, käyntimaksu voidaan periä asiakkaalta.