Etusivu / Löydä apua / Iiro Hartikainen

Iiro Hartikainen

Koulutuksessa Sairaanhoitaja, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Helsinki, etäyhteydellä,
Etäyhteydellä koko Suomi,
Joensuu,
Suomi
Asiakasryhmät
Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Viikonloppuaikoja Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttikoulutettava. Erityisosaamistani on pakko-oireisen häiriön (OCD) hoito kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksestä. Tervetuloa vastaanotolleni psykoterapiakeskus reiluun Joensuussa tai etävastaanottolleni.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Millainen terapeutti olen

Minulle on tärkeää luoda turvallinen ilmapiiri, jossa voit keskustella vaikeista asioista luottamuksellisesti. Terapiatyöskentelyn kulmakivenä toimii asiakkaan inhimillinen kohtaaminen, kunnioittaminen ja arvostaminen. Työskentelyotteeni on aktiivinen, tavoitteellinen, asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiva. Vuosien aikana olen työskennellyt asiakkaideni kanssa monipuolisesti erilaisten ongelmien parissa, kuten pakko-oireiden, erilaisten ahdistuneisuusongelmien (mm. paniikkihäiriö, terveysahdistus, yleistynyt ahdistuneisuus), alkoholi- ja peliongelmien, huume- ja lääkeriippuvuuksien, masennuksen, psykoosien, traumaperäisten oireiden ja tunnesäätelyvaikeuksien parissa.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentely pohjautuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan (KKT/CBT). Käytän työssäni erilaisia näyttöön perustuvia kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä. Näitä ovat mm. eri altistusmenetelmien käyttö, reagoinnin ehkäisy, hyväksymis- ja omistautumisterapia, erilaiset kognitiiviset menetelmät, käyttäytymisen aktivointi, itsehavainnointi, itsemyötätunto, mindfulness ja rentoutus. Työskentelyn alkuvaiheessa tutkimme yhdessä tilannettasi ja haasteitasi. Tämän jälkeen asetamme työskentelylle tavoitteet, jonka pohjalta yksilöllinen suunnitelma rakentuu. Työskentelyyn kuuluu yksilöllisesti suunnitellut välitehtävät, jotta istunnoilla harjoiteltavat taidot pääsevät yleistymään arkeesi. Terapiatapaamiset voidaan järjestää vastaanoton lisäksi myös ongelman määrittämissä kohteissa käytännöllisesti harjoitellen.

Tarjoan apua
Vaikeaan elämäntilanteeseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Huonoon itsetuntoon Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Pakko-oireinen häiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on monipuolinen ja pitkä kokemus psykiatrisesta/päihdepsykiatrisesta avohoidosta sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa. Olen työskennellyt pääosin aikuisten kanssa. Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisena käyttäytymisterapeuttisessa työryhmässä aikuispsykiatrialla.
Työskentelen OCD:n ja muiden ahdistuneisuusongelmien parissa päivittäin. Työssäni olen kohdannut monipuolisesti erilaisia OCD:n oirekuvia: mm. seksuaaliset ja väkivaltaiset pakkoajatukset, tarkistaminen, laskeminen, kontaminaatio, symmetria/järjestäminen, pakkoajatuspainotteiset oirekuvat. OCD:n hoidossa käytän altistus ja reagoinnin ehkäisyä (ERP), mikä on tutkitusti tehokkain hoito. Olen toteuttanut ERP-terapiaa vastaanotollani, etävastaanottona ja asiakkaideni kotona sekä eri ympäristöissä. Integroin hoitoon muita kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä, kuten hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Teen OCD-hoitoa myös etävastaanottona.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten kanssa. Erityiskohderyhmänä pakko-oireinen häiriö (OCD). Lisäksi koulutukseni ja kokemukseni pohjalta erityiskohderyhmäksi nousevat myös erilaiset ahdistuneisuuteen ja pelkoihin liittyvät ongelmat (mm. terveysahdistus, erilaiset fobiat, paniikkihäiriö, yleistynyt ahdistuneisuus) sekä päihde- ja peliongelmien hoito kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksestä.

Lisätiedot

www.terapiareilu.fi
iiro.hartikainen@terapiareilu.fi

Tutustumiskäynnin hinta

30,00

Vakiokäynnin hinta

50,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Pidennetty käynti (90 min): 75
Maksuton puhelinkonsultaatio