Olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttikoulutettava. Erityisosaamistani on pakko-oireisen häiriön (OCD) hoito kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksestä. Tervetuloa vastaanotolleni psykoterapiakeskus reiluun Joensuussa tai etävastaanottolleni.
Psykoterapiasuuntaus
Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Millainen terapeutti olen
Minulle on tärkeää luoda turvallinen ilmapiiri, jossa voit keskustella vaikeista asioista luottamuksellisesti. Terapiatyöskentelyn kulmakivenä toimii asiakkaan inhimillinen kohtaaminen, kunnioittaminen ja arvostaminen. Työskentelyotteeni on aktiivinen, tavoitteellinen, asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiva. Vuosien aikana olen työskennellyt asiakkaideni kanssa monipuolisesti erilaisten ongelmien parissa, kuten pakko-oireiden, erilaisten ahdistuneisuusongelmien (mm. paniikkihäiriö, terveysahdistus, yleistynyt ahdistuneisuus), alkoholi- ja peliongelmien, huume- ja lääkeriippuvuuksien, masennuksen, psykoosien, traumaperäisten oireiden ja tunnesäätelyvaikeuksien parissa.
Mitä istunnoillani tehdään
Työskentely pohjautuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan (KKT/CBT). Käytän työssäni erilaisia näyttöön perustuvia kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä. Näitä ovat mm. eri altistusmenetelmien käyttö, reagoinnin ehkäisy, hyväksymis- ja omistautumisterapia, erilaiset kognitiiviset menetelmät, käyttäytymisen aktivointi, itsehavainnointi, itsemyötätunto, mindfulness ja rentoutus. Työskentelyn alkuvaiheessa tutkimme yhdessä tilannettasi ja haasteitasi. Tämän jälkeen asetamme työskentelylle tavoitteet, jonka pohjalta yksilöllinen suunnitelma rakentuu. Työskentelyyn kuuluu yksilöllisesti suunnitellut välitehtävät, jotta istunnoilla harjoiteltavat taidot pääsevät yleistymään arkeesi. Terapiatapaamiset voidaan järjestää vastaanoton lisäksi myös ongelman määrittämissä kohteissa käytännöllisesti harjoitellen.
Tarjoan apua
Vaikeaan elämäntilanteeseenFyysisen sairauden käsittelemiseenViiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseenHenkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseenPsykoottisiin häiriöihinPersoonallisuushäiriöönKaksisuuntaiseen mielialahäiriöönItsetuhoisiin ajatuksiinRikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyynSeksuaalisen hyväksikäytön käsittelyynMenneisyyteni käsittelyynSeksuaalisiin ongelmiinVihanpurkauksien hallitsemiseenFobiaan/kammoonPakko-oireisiinPaniikkikohtauksiinSosiaalisten tilanteiden pelkoonSyömiseen liittyviin vaikeuksiinElämäntapamuutokseenHuonoon itsetuntoonTyöuupumukseenPäihdeongelmaan/riippuvuuteenIhmissuhdeongelmiinMasennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Pakko-oireinen häiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni
Minulla on monipuolinen ja pitkä kokemus psykiatrisesta/päihdepsykiatrisesta avohoidosta sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa. Olen työskennellyt pääosin aikuisten kanssa. Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisena käyttäytymisterapeuttisessa työryhmässä aikuispsykiatrialla. Työskentelen OCD:n ja muiden ahdistuneisuusongelmien parissa päivittäin. Työssäni olen kohdannut monipuolisesti erilaisia OCD:n oirekuvia: mm. seksuaaliset ja väkivaltaiset pakkoajatukset, tarkistaminen, laskeminen, kontaminaatio, symmetria/järjestäminen, pakkoajatuspainotteiset oirekuvat. OCD:n hoidossa käytän altistus ja reagoinnin ehkäisyä (ERP), mikä on tutkitusti tehokkain hoito. Olen toteuttanut ERP-terapiaa vastaanotollani, etävastaanottona ja asiakkaideni kotona sekä eri ympäristöissä. Integroin hoitoon muita kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä, kuten hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Teen OCD-hoitoa myös etävastaanottona.
Asiakaskuntani
Työskentelen aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten kanssa. Erityiskohderyhmänä pakko-oireinen häiriö (OCD). Lisäksi koulutukseni ja kokemukseni pohjalta erityiskohderyhmäksi nousevat myös erilaiset ahdistuneisuuteen ja pelkoihin liittyvät ongelmat (mm. terveysahdistus, erilaiset fobiat, paniikkihäiriö, yleistynyt ahdistuneisuus) sekä päihde- ja peliongelmien hoito kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksestä.