Etusivu / Löydä apua / Iiris Pelkonen

Iiris Pelkonen

Koulutuksessa Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Espoo, Tapiola ja ETÄYHTEYS online
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v Lapset alle 13v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Viikonloppuaikoja Ilta-aikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen työskentelyssä aktiivisesti läsnäoleva terapeutti. Tarjoan kognitiiviseen ja ratkaisukeskeiseen työskentelyyn perustuvaa terapeuttista keskusteluapua lapsille, nuorille sekä aikuisille. Ei HUS tai Kela terapioita.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Ratkaisukeskeinen
Lisäkoulutukset

Mindfulness Kriisit ja traumat Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen asiakasta arvostava ja hänen tarinaansa kunnioittava. Minulle tärkeää säilyttää neutraali suhtautuminen erilaisten asioiden ja ilmiöiden äärellä. Pyrin tarjoamaan asiakkaalle tilan, jossa hän voi tutkia tilannettaan mahdollisimman monista näkökulmista.
Olen tällä hetkellä lasten ja nuorten kognitiivisen psykoterapian koulutuksessa ja minulla on jo taustalla aikuisten ratkaisukeskeisen terapian (3v) sekä seksuaalineuvojan (1v) opinnot. Pohjakoulutukseltani olen sairaanhoitaja. Olen työskennellyt hyvin erilaisissa elämäntilanteissa/eri-ikäisten asiakkaiden kanssa. Työni kautta minulle tuttuja ovat sekä kouluikäisten ja nuorten opiskelijoiden kasvuun ja kehitykseen liittyvät kysymykset sekä aikuisuuden eri vaiheisiin liittyvät kysymykset, myös omasta lapsuudesta ja kiintymyssuhteesta käsin. Olen työskennellyt myös syöpään sairastuneiden sekä heidän läheistensä kanssa.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiassa kohtaan asiakkaan tasaveroisena, oman elämänsä parhaana asiantuntijana. Terapia perustuu tavoitteellisuuteen, jossa määrittelen asiakkaan kanssa yhdessä tavoitteet hänen tarpidensa ja toiveidensa mukaiseksi, muokaten niitä mahdollisesti myös yhteisen työskentelymme aikana. Useimmiten terapiakerta sisältää tunnetyöskentelyä, erilaisten haasteelliseksi koettujen asioiden tutkimista, elämänhistorian ja itselle merkittävien elämäntapahtumien läpikäymistä, omien arvojen ja uskomusten avaamista ja jäsentelemistä. Lisäksi työskentelyssämme on keskeistä tunnistaa sinulla jo olevia voimavaroja ja niiden kautta avautuvia mahdollisuuksia elämässäsi.

Tarjoan apua
Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Neuropsykiatriset potilaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on trauma-focusoidun kognitiivisen terapian koulutus (TF-CBT), joka antaa valmiudet traumaattisen elämänkokemuksen esim. seksuaalinen hväksikäytön, väkivallan kohteeksi joutumisen tai läheisen äkillisen menetyksen) työstämiseen. Olen ollut kehittämässä ADHD ja Asperger nuorten kuntoutusta sekä opiskelijoille suunnattua kuntoutusta opintojen etenemiseksi ja työelämään siirtymiseksi. Seksuaalineuvojakoulutuksen aikana tein tutkielman lihavuusleikkauksen vaikutuksista naisen seksuaalisuuteen. Olen työskennellyt lasten, nuorten ja aikuisten psykiatrisessa hoitotyössä. Tällä hetkellä terapeuttisen työni tärkeänä kohderyhmänä ovat syöpään sairastuneet sekä heidän läheisensä.

Asiakaskuntani

Aikuiset, nuoret sekä kouluikäiset lapset.

Lisätiedot

Kongitiiivsen psykoterapianopintoni Jyväskylän yliopistossa ovat vielä kesken, joten en voi ottaa asiakkaakseni Kelan tai HUS:n maksusitoumuksella terapiaan hakeutuvia asiakkaita. Olen aiemmin suorittanut 3 vuoden ratkaisukeskeisen terapianopinnot.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

70 e /45 minuuttia
115 e /75 minuuttia (mm. pariterapiakäynnit)
Varaa 2 x 45 min aikaa, mikäli haluat käynnin kestoksi 120 min tai jätä viestiä pariterapia-ajan sopimiseksi.
Mikäli varattu aika perutaan alle 24h aiemmin sovittua aikaa, perin käynnistä normaalin hinnan.