Etusivu / Löydä apua / Iiris Pelkonen

Iiris Pelkonen

Koulutuksessa Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Espoo, Tapiola ja ETÄYHTEYS online
Suomi
Asiakasryhmät
Lapset alle 13v Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen työskentelyssä aktiivisesti läsnäoleva terapeutti. Tarjoan kognitiiviseen ja ratkaisukeskeiseen työskentelyyn perustuvaa terapeuttista keskusteluapua lapsille, nuorille sekä aikuisille. Tervetuloa tutustumiskäynnille!
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Ratkaisukeskeinen
Lisäkoulutukset

Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen asiakasta arvostava ja hänen tarinaansa kunnioittava. Minulle tärkeää säilyttää neutraali suhtautuminen erilaisten asioiden ja ilmiöiden äärellä. Pyrin tarjoamaan asiakkaalle tilan, jossa hän voi tutkia tilannettaan mahdollisimman monista näkökulmista.
Suoritan tällä hetkellä lasten ja nuorten kognitiivisen psykoterapian opintoja Jyväskylän yliopistossa. Minulla on jo taustalla aikuisten ratkaisukeskeisen terapian (3v) sekä seksuaalineuvojan (1v) opinnot. Pohjakoulutukseltani olen sairaanhoitaja. Olen työskennellyt hyvin erilaisissa elämäntilanteissa sekä eri-ikäisten asiakkaiden kanssa. Työni kautta minulle tuttuja ovat mm kouluikäisten ja nuorten opiskelijoiden kasvuun ja kehitykseen liittyvät kysymykset, uusperheen, vanhemmuuden ja parisuhteen haasteet, nuoruudessa ja aikuisiällä oman identiteetin etsiminen ja uudelleen muototuminen.
Asiakkaani ovat kuvailleet minua selkeäksi, rohkaisevaksi, ymmärätäväksi sekä terapeutiksi, jonka kanssa on helppo keskustella.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiassa kohtaan asiakkaan tasaveroisena, oman elämänsä parhaana asiantuntijana. Terapia perustuu tavoitteellisuuteen, jossa määrittelen asiakkaan kanssa yhdessä tavoitteet hänen tarpidensa ja toiveidensa mukaiseksi, muokaten niitä mahdollisesti myös yhteisen työskentelymme aikana. Useimmiten terapiakerta sisältää tunnetyöskentelyä, erilaisten haasteelliseksi koettujen asioiden tutkimista, elämänhistorian ja itselle merkittävien elämäntapahtumien läpikäymistä, omien arvojen ja uskomusten avaamista ja jäsentelemistä. Lisäksi työskentelyssämme on keskeistä tunnistaa sinulla jo olevia voimavaroja ja niiden kautta avautuvia mahdollisuuksia elämässäsi.

Tarjoan apua
Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Menneisyyteni käsittelyyn
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Neuropsykiatriset potilaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on trauma-focusoidun kognitiivisen terapian koulutus (TF-CBT), joka antaa valmiudet traumaattisen elämänkokemuksen esim. seksuaalinen hväksikäytön, väkivallan kohteeksi joutumisen tai läheisen äkillisen menetyksen) työstämiseen. TF-CBT:n vaikuttavauudesta on merkittävää tutkimusnäyttöä. Olen ollut kehittämässä ADHD ja Asperger nuorten kuntoutusta sekä opiskelijoille suunnattua kuntoutusta opintojen etenemiseksi ja työelämään siirtymiseksi. Seksuaalineuvojakoulutuksen aikana tein tutkielman lihavuusleikkauksen vaikutuksista naisen seksuaalisuuteen. Työskentelen lastenpsykiatriassa lasten kanssa, joilla on esim. masennus, ahdistus sekä neuropsykiatrisia oireita. Työskentelyyn sisältyy kiinteästi vanhemmanohjaus. Omaa vastaanottoani olen pitänyt vuodesta 2016 alkaen, jossa asiakkaitani ovat sekä aikuiset, nuoret että lapset.

Asiakaskuntani

Aikuiset, nuoret sekä kouluikäiset lapset.

Lisätiedot

Kongitiiivsen psykoterapianopintoni Jyväskylän yliopistossa ovat vielä kesken, joten en voi ottaa asiakkaakseni Kelan tai HUS:n maksusitoumuksella terapiaan hakeutuvia asiakkaita. Olen aiemmin suorittanut 3 vuoden ratkaisukeskeisen terapianopinnot.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

70 e /45 minuuttia
120 e /120 minuuttia (mm. pariterapiakäynnit)
Varaa 2 x 45 min aikaa, mikäli haluat käynnin kestoksi 120 min.
Mikäli varattu aika perutaan alle 24h aiemmin sovittua aikaa, perin käynnistä normaalin hinnan.