Etusivu / Löydä apua / Hannaleena Eerola

Hannaleena Eerola

Psykoterapeutti, Lääkäri, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Torpparinmäki
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Terveydenhuollon erikoislääkärinä ja nuorisolääkärinä minulla on kokemusta lasten, nuorten ja perheiden pulmista sekä syöpätaudeista, lastenpsykiatriasta ja kouluterveydenhuollosta. Työskentelen mielelläni kaiken ikäisten kanssa. Vastaanotollani haluan kohdata jokaisen tulijan aidosti kuunnellen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina rauhallinen, myötätuntoinen ja asiakasta arvostava. Ratkaisukeskeisessä työskentelyssäni tulijan ja terapeutin välinen suhde perustuu yhteistyölle ja yhdessä sovitut tavoitteet ovat konkreettisia. Haluan lähteä liikkeelle tilanteen ymmärtämisestä. Tärkeää on etsiä jo olemassa olevia vahvuuksia ja edetä niiden avulla toivottuun tavoitteeseen. Joskus myös tavoitteen määrittämiselle tulee antaa riittävästi aikaa ja se voi myös muuttua keskustelun edetessä. Unelmien tutkiminen ja uusien näkökulmien tarkastelu on olennainen osa työskentelyäni. Ratkaisukeskeinen terapia on periaatteessa tulevaisuussuuntautunutta, mutta joskus on erittäin hyödyllistä tarkastella myös menneisyyttä ratkaisukeskeisestä näkökulmasta. Matka hyvään elämään ja haluttuun lopputulokseen tulee mielestäni purkaa riittävän pieniksi näkyviksi askeleiksi, jotta ne on mahdollista toteuttaa ja huomata.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentely lähtee siitä, mikä sinun mielestäsi on kulloinkin ajankohtaista ja tarpeellista. Vastaanotolleni voi tulla kertakäynnille, pidempään psykoterapiaan tai ns. metsäterapiaan tarpeen mukaan (kts lisätiedot). Voit tulla yksin tai myös perheen, ystävän, puolison tai tukihenkilön kanssa. Lääkärin ammattitaitoani käytän varmistaakseni, että asianmukaiset tutkimukset ja lääkitysarviot on tehty. Monet elämän kriisit ja ongelmatilanteet ovat purettavissa ja ratkaistavissa myös ilman pitkäkestoista kuntoutuspsykoterapiaa. Ratkaisukeskeisessä terapiassa pyritään aina juuri siihen käyntimäärään, joka tuottaa riittävästi apua. Esimerkiksi 1-20 tapaamista tilanteen mukaan voi hyvin jo riittää. Jo yksi terapiatapaaminen voi avata uuden näkökulman tilanteeseen ja tien eteenpäin.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Fobiaan/kammoon Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Peruskoulutukseltani olen terveydenhuollon erikoislääkäri ja nuorisolääkäri. Olen lääketieteen tohtori ja väitellyt aiheesta perinnöllinen rintasyöpä. Minulle on kertynyt laajasti kokemusta erilaisista lääkärintöistä ja sen myötä ihmisten moninaisista elämäntilanteista. Minulla on työkokemusta mm. terveyskeskuksista, syöpätaudeilta, lastenpsykiatriasta, neuvolasta ja koulu – ja opiskeluterveydenhuollosta sekä tutkimustyöstä. Minulla on siis erityisosaamista lasten, nuorten ja perheiden pulmissa, mutta työskentelen mielelläni kaikenikäisten kanssa. Psykoterapeutin koulutukseni oli Oulun Yliopiston järjestämä Ratkaisukeskeinen psykoterapia-koulutus. Olen Valviran hyväksymä psykoterapeutti ja olen kelan palvelutuottajarekisterissä.

Lisätiedot

N.s metsäterapia voidaan toteuttaa keskuspuiston pohjoisosassa sijaitsevassa Haltialan metsässä. Suuret vanhat puut, metsän humina ja intensiivisyys sulkevat ihmisen kuin vihreään rauhalliseen kohtuun, jossa on hyvä olla tietoisesti läsnä tutkien metsää ja omaa sisäistä elämäänsä.
Metsäterapiassa kävellään rauhallisesti keskustellen metsässä. Päiväaikaan, kun polut ovat suureksi osaksi autioita, on metsässä yleensä rauhallista keskustella vaikeistakin asioista. Metsässä kävelyllä on todettu olevan runsaasti erilaisia terveysvaikutuksia. On tutkittu, että jo kymmenen minuutin metsässä kävelyn jälkeen verenpaine ja syke alkavat laskea. Pidempään metsässä oleskelu rauhoittaa, vähentää lihasjännitystä, parantaa mielialaa, madaltaa stressihormonien tasoa ja parantaa elimistön puolustuskykyä. Metsäterapiassa voidaan käydä myös Ruutinkoskella tai Niskalan ja Haltialan luontopoluilla.

Tutustumiskäynnin hinta

100,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

45 minuutin vastaanotto 100€

Erikoislääkärin antamasta psykoterapiasta KELA korvaa aina 27€/45min. Psykoterapiamaksun voi suorittaa laskulla. Käytännössä itse maksettavaksesi jää siis 45 min ajasta 73 € kelakorvauksen jälkeen. Korvaus pitää itse hakea kelalta, mutta saat minulta laskun yhteydessä ohjeet ja tarvittavat paperit.

Kelan kuntoutusterapiassa itse maksettavaksi osuudeksi jää 42,4 €.

Käynnit voivat toteutua joko kokonaan omakustanteisesti tai joskus esim. työterveyshuollon tai vakuutuksen turvin.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I am a specialist in Public health medicine and I have special competence in adolescent medicine. I am a solution-focused psychotherapist. Nowadays I use English rarely and therefore I am not very fluent in it. Until now I have not had any psychotherapy sessions in English. However, I have lived in Australia eight years ago so I think we could manage if you wish to try. As a therapist, I am peaceful, understanding and respectful. You may come for a onetime session, short-term therapy or long-term therapy. I have the so called Kela rights for clients aged 16 years to adult.