Etusivu / Löydä apua / Elina Wathén

Elina Wathén

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen
Etäyhteydellä koko Suomi,
Kouvola, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. Taustakoulutukseltani olen sairaanhoitaja, suuntautuminen psykiatriseen hoitotyöhön sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Tarjoan ratkaisukeskeistä koulutusterapiaa ja ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Millainen terapeutti olen

Työskentelyotteeni on osallistuva ja kannustava. Terapiasuhteessa pidän tärkeänä tasavertaista, turvallista ja luottamuksellista ilmapiiriä. Olen kiinnostunut kuulemaan jokaisen yksilöllisen elämäntarinan. Terapeuttina pyrin olemaan helposti lähestyttävä, aito ja asiakasta kunnioittava. Joskus yksikin terapiakerta tuo avun ja välillä tarvitaan pitkääkin työskentelyä. Teen lyhyt - ja pitkäkestoista terapiaa nuorille ja aikuisille.

Huom! Kaikki yhteydenotot Minduun kautta ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Mitä istunnoillani tehdään

Käynneilläni tutkitaan yhdessä asiakkaan tilannetta. Ajatuksena on, että asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija. Tarkoituksena on löytää muutostoive ja tavoitteet terapialle. Niitä kohti edetään jokaisen omaan tahtiin. Ratkaisukeskeisillä menetelmillä vahvistetaan voimavaroja ja joskus piilossakin olevia vahvuuksia, jotka lisäävät selviytymiskykyä ja pystyvyysuskoa vaikeissa elämäntilanteissa. Käynneillä huomioidaan pienetkin askeleet, jotka vievät kohti toivottua muutosta. Joskus muutostoiveet voivat olla hyvin pieniäkin ja silti vaikuttavia. Keskustelussa keskitytään itselle merkityksellisiin asioihin. Pohditaan yhdessä mikä kaikki helpottaa nykyhetkessä selviytymistä ja luodaan suuntaa omannäköiselle tulevaisuudelle. Menneisyyttä tutkitaan aina tarpeen mukaan. Keskustelut liikkuvat usein joustavasti menneisyydessä, nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Ajatuksena on, että menneisyys ei määritä tulevaisuutta. Uusien näkökulmien ja selviytymiskeinojen löytyminen on keskeistä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen ratkaisukeskeinenpsykoterapeutti. Taustakoulutukseltani olen sairaanhoitaja, suuntautuminen päihde -ja mielenterveystyöhön. Lisäkoulutuksia minulla on sosiaali- ja terveysalan johtamisesta ja kehittämisestä sekä kriisityöstä. Olen toiminut 20 vuotta laaja-alaisesti nuorten - ja aikuisten parissa psykiatrisena sairaanhoitajana. Vuodesta 2020 olen tehnyt Nuottivalmennuksia (Kelan ammatillista kuntoutusta)16-29 vuotiaille nuorille.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni masennus- ja ahdistuneisuusongelmien, riippuvuuksien ja kriisien parissa. Tarjoan keskusteluapua myös pariskunnille.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

50,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.