Olen loppuvaiheen psykoterapeuttiopiskelija. Valmistun kognitiiviseksi yksilöpsykoterapeutiksi Jyväskylän yliopistosta marraskuussa 2025. Olen terapeuttina lämmin, aktiivinen ja huolellinen. Olet tervetullut vastaanotolleni juuri sellaisena kuin olet! :)
Psykoterapiasuuntaus
Kognitiivinen
Millainen terapeutti olen
Pyrin kohtaamaan jokaisen asiakkaan yksilöllisesti ja rakentamaan tasavertaisen, tutkivan ja luottamuksellisen yhteistyösuhteen. Tärkeimpiä arvojani terapeuttina ovat empatia, myötätunto, hyväksyntä, toiveikkuus ja leikillisyys/huumori. Lasten kanssa työskennellessäni kannustan vanhempia mukaan hoitoon ja sen suunnitteluun, sillä vanhemmat ovat lapsensa parhaita asiantuntijoita.
Pyrin muovaamaan terapian yksilöllisesti juuri sinulle sopivaksi. Yhdessä keskustellen suunnittelemme, mihin asioihin keskitytään, mistä aloitetaan ja miten edetään. Kysyn, ehdotan ja kokeilemme, millainen ote ja menetelmät tuntuvat sinulle parhailta. Kysyn palautetta säännöllisesti, jotta voin auttaa sinua parhaalla tavalla.
Mitä istunnoillani tehdään
Työskentelyn alussa aloitamme tutustumalla sinun taustaan ja merkittäviin elämäntapahtumiin, nykyiseen arkeen ja ihmissuhteisiin, vahvuuksiin ja voimavaroihin sekä haasteisiin ja ongelmiin, joihin toivot terapialta apua. Pyrimme rakentamaan siltaa menneisyyden ja nykyisyyden välillä ja ymmärtämään sinun nykyisiä tapojasi toimia ja ajatella. Painotan tunnetyöskentelyä sekä uskomusten tarkastelua ja muovaamista. Työskentelyämme ohjaavat yhdessä asetetut tavoitteet.
Kognitiivisessa psykoterapiassa ajatellaan, että ajatukset ja tunteet ovat jatkuvasti yhteydessä toisiinsa, ja kun ajatukset muuttuvat väljemmiksi tai joustavammiksi, helpottaa yleensä myös tunnekokemus. Terapian hyötyjen on tarkoitus siirtyä arkeen ja oikeaan elämään, joten kokeilemme ja harjoittelemme uudenlaisia toimintapoja esimerkiksi välitehtävien muodossa.
Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseenIhmissuhdeongelmiinTyöuupumukseenVanhemmuuden haasteisiinHuonoon itsetuntoonPahaan oloonElämäntapamuutokseenSyömiseen liittyviin vaikeuksiinSosiaalisten tilanteiden pelkoonPaniikkikohtauksiinPakko-oireisiinFobiaan/kammoonVihanpurkauksien hallitsemiseenMenneisyyteni käsittelyynRikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyynVaikeaan elämäntilanteeseenItsetuhoisiin ajatuksiinKaksisuuntaiseen mielialahäiriöönPersoonallisuushäiriöönHenkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseenUnivaikeuksiinSukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiinViiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseenFyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni
Minulla on yhteensä yhdeksän vuoden työkokemus psykiatrian erikoissairaanhoidosta ja terapiatyöstä. Lasten ja nuorten kanssa minulla on laaja-alaisesti kokemusta psykiatristen häiriöiden hoidosta ja tutkimuksesta, kuten: masennus, ahdistus, käytöshäiriö, neuropsykiatriset sairaudet (ADHD, autisminkirjo, tourette), OCD, syömishäiriö, koulunkäyntivaikeudet, trauma ja mutismi.
Asiakaskuntani
Työskentelen lasten, nuorten sekä aikuisten kanssa. Ajankohtaisesti asiakaskunnassani painottuvat nuoret ja nuorehkot (20-45v.) naiset, mutta työskentelen mielelläni kaikenlaisten asiakkaiden kanssa.
Kiinnostuksenani on erityisesti tunnetyöskentely, erokriisit ja muut ihmissuhdehaasteet, syömisen (yli-tai ali) pulmat, liiallinen kiltteys/joustavuus, vihanhallinta sekä suorittaminen ja uupumus.
Lisätiedot
Lasten ja nuorten käyntien pituus on tavallisesti 45 minuuttia. Tapaamisilla voidaan: jutella, leikkiä, piirtää, pelata ja tehdä erilaisia tehtäviä. Mitä nuorempi lapsi, sitä enemmän leikki työskentelyn välineenä korostuu. Isomman lapsen ja nuoren kanssa käynnit ovat enemmän keskustelupainoitteisia.