Etusivu / Löydä apua / Ari-Pekka Halinen

Ari-Pekka Halinen

Psykoterapeutti, Kasvatustieteen maisteri, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Hämeenlinna,
Ruotsi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen kognitiivisen käyttäytymisterapian (KKT) psykoterapeutti. Minulla on pitkä ja monipuolinen työkokemus haastavien elämäntilanteiden kohtaamisista niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin parissa. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri, erityisopettaja, psykoterapeutti ja työnohjaaja.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Psykoterapeuttina olen rauhallinen, avarakatseinen, joustava, tavoitteisiin sitoutuva, avoin ja aktiivinen. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten ja elämäntilanteiden kanssa. Pitkän ja monipuolisen työkokemukseni aikana olen oppinut kohtaamaan haastavatkin tilanteet. Hyvää palautetta asiakkailta olen saanut lempeästä mutta päättäväisestä otteestani ohjaustilanteissa. Koen olevani hyvää kuuntelija ja kuulija; pystyn löytämään laajemmistakin kokonaisuuksista merkityksellisimmät tekijät. Ohjaan terapiatapaamista lempeän päättäväisesti tarkentavilla kysymyksillä, asiakkaan tilanteen huomioiden, myös hiljaisuutta kuunnellen ja kunnioittaen. Kuulemisen, tarkentavien kysymysten ja yhteisen pohdinnan avulla oivalletaan, suunnitellaan ja toteutetaan avoimessa yhteistyössä yksilöllisesti suunniteltu kokonaisuus. Asiakas ja terapeutti kulkevat yhdessä matkaa, jonka tavoitteet ja toteutustavat perustuvat avoimeen ja luottamukselliseen yhteistyöhön.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapia suunnitellaan ja toteutetaan avoimesti yhdessä asiakkaan kanssa. Tapaamiset rakentuvat avoimeen ja luottamukselliseen, kunnioittavaan ja arvostavaan yhteistyöhön. Ensimmäisillä tapaamisilla kartoitetaan tilanne, määritellään tavoite ja sovitaan kokonaisuudesta, etenemisestä ja toteuttamistavoista. Työskentelyyn kuuluvat olennaisina osina asiakkaan tekemät itsehavainnot ja mahdolliset välitehtävät. Yhdessä suunnitellen ja käytettävissä olevin menetelmin pyritään kohti yhdessä sovittua tavoitetta. Aitous, avoimuus, lämminhenkisyys, sitoutuneisuus ja tavoitteellisuus ovat läsnä tapaamisilla. Terapiatapaamiset muodostavat olennaisen osan työskentelylle, joissa tutuksi tulevat menetelmät, mallit ja lähestymistavat tekevät tavoitellusta muutoksesta mahdollisen. Kelan tukemana psykoterapia nuorille ja aikuisille sekä myös vanhempien ohjauskäynnit.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen koulutukseltani Kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja ja erityisopettaja. Minulla on kokemusta ja näkemystä työskentelystä niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Nämä koulutukset ja vuosien työkokemus antavat hyvät valmiudet psykoterapeuttina toimimiselle.

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta