Etusivu / Löydä apua / Sirpa Behm-Kostiainen

Sirpa Behm-Kostiainen

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Ryhmäpsykoterapia
Hämeenkyrö,
Ruotsi Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Perheet Lapset alle 13v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Olen psyk.sh, lasten ryhmäpsykoterapeutti ja varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti. Erityisosaamista minulla on varhaiseen vuorovaikutuksen kysymyksissä sekä sijoitettujen lasten sekä sijaisperheiden kanssa työskentelyssä. Tällä hetkellä ei uusia lääkinnällisen kuntoutuksen Kela-potilaita.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ryhmäpsykoterapia
  • Varhaisen vuorovaikutuksen
Kela-pätevyys

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (lapset)

Millainen terapeutti olen

Psykoterapeuttina tavoitteeni on luottamuksellisen ja turvallisen yhteistyösuhteen rakentaminen ja ylläpitäminen terapia-asiakkaan kanssa. Lasten ryhmäpsykoterapiassa lämmin, huumorintajuinen, lapsia arvostava ja ymmärtämään pyrkivä sekä luottamuksellinen ja riittävän ennustettava mutta tarvittaessa myös turvallisia rajoja ylläpitävä terapeutin toiminta on tärkeää.
Varhaisen vuorovaikutuksen hoitoon hakeutuvat vanhemmat elävät usein hyvin herkkää ja kuormittavaa elämän vaihetta, joka edellyttää terapeutilta riittävää hienotunteisuutta mutta samalla myös positiivista, aktiivista ja vanhemmuutta tukevaa työotetta vauvaa ja vauvan tarpeita unohtamatta.

Mitä istunnoillani tehdään

Lasten pitkiin (n. 3 vuotta) kestäviin ryhmiin otetaan 2-5 lasta. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti kerran viikossa. Ryhmässä lapset saavat ilmaista itseään vapaasti kuitenkaan ketään satuttamatta tai mitään rikkomatta. Ryhmän kuluessa lasten ongelmat ja vahvuudet tulevat esille ja niitä voidaan yhdessä tutkia ja hoitaa. Tavoitteena on, että lapset oppisivat paremmin ymmärtämään itseään ja muita sekä halitsemaan paremmin omaa käytöstään. Lasten ryhmän aikana vanhemmille järjestetään omia tukikäyntejä.
Varhaisen vuorovaikutuksen hoidossa pyritään tukemaan ja vahvistamaan vanhempien vanhemmuutta sekä poistamaan esteitä vauvan ja vanhemman riitävän hyvän vuorovaikutuksen tieltä. Hoito tapahtuu joko vastaanotolla tai perheen kotona. Vanhempien kanssa käytävien keskustelujen lisäksi on tärkeää tutustua vauvaan ja vauvan kokemusmaailmaan. Tämä tapahtuu parhaiten arkisissa vauvanhoitotilanteissa yhdessä vanhemman kanssa. Varhaisen vuorovaikutuksen hoitoon voi hakeutua jo raskausaikana

Tarjoan apua
Vihanpurkauksien hallitsemiseen Univaikeuksiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Pahaan oloon Vanhemmuuden haasteisiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Ole työskennellyt yli 30 vuotta yliopistosairaalan lastenpsykiatrian klinikalla mm. lastenpsykiatrian osastolla, esimiestehtävissä ja n. 10 vuotta vauva- ja pikkulapsiperheiden parissa. Viimeiset 13 vuotta työnkuvaani on kuulunut pääosin psykoterapeuttina ja työnohjaajana toimiminen. Ammatinharjoittajana olen työskennellyt n. 20 vuotta lasten ryhmäpsykoterapeuttina Hämeenkyrön seudulla sekä yli 10 vuotta päivystys- ja sijaisperheiden työnohjaajana Tampereella.

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta