Etusivu / Löydä apua / Sami-Petteri Asikainen

Sami-Petteri Asikainen

Koulutuksessa Sairaanhoitaja, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Koko Suomi, Etäyhteydellä
Joensuu, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttiopiskelija. Minulle inhimillinen kohtaaminen, kunnioitus ja tavoitteellinen työskentely ovat tärkeitä teemoja työskentelyssä. Tervetuloa vastaanotolleni Psykoterapiakeskus Reiluun Joensuussa tai etänä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Millainen terapeutti olen

Terapeuttisessa työskentelyssä olen rento, tilaa-antava, empaattinen ja samalla aktiivinen keskustelukumppani. Painotan terapeutin ja asiakkaan välisen suhteen merkitystä. Näen terapian kahden tasavertaisen henkilön vuorovaikutussuhteena. Minulle on tärkeää luoda turvallinen ilmapiiri, jossa voit keskustella vaikeistakin asioista avoimesti ja ennen kaikkea luottamuksellisesti. Ajattelen, että turvallisessa tilassa on vaikeiden asioiden ja niiden herättämien tunteiden lisäksi tilaa myös ilolle ja naurulle. Työskentelyn kulmakivenä toimii inhimillinen kohtaaminen, kunnioittaminen ja arvostaminen. Työskentelyotteeni on aktiivinen ja tavoitteellinen. Huomioin terapiatyöskentelyssä asiakkaan yksilölliset tarpeet.

Mitä istunnoillani tehdään

Tarjoamani koulutusterapian viitekehyksenä toimii kognitiivinen käyttäytymisterapia (KKT/CBT). Terapeuttisessa työskentelyssä käytämme laajasti erilaisia näyttöön perustuvia kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä. Työskentelyn alkuvaiheessa tutkimme yhdessä tilannettasi ja haasteitasi. Tämän jälkeen asetamme työskentelylle tavoitteet, jonka pohjalta yksilöllinen suunnitelma rakentuu. Käytämme jonkin verran yksilöllisesti suunniteltuja välitehtäviä, jotta tapaamisilla harjoiteltavat taidot pääsevät yleistymään arkeesi.

Työskentely voi olla pidempiaikaista (esim. 20 tapaamista) tai lyhytaikaista (esim. 3–5 tapaamista). Tapaamiset voivat toteutua viikoittain tai harvemmin. Voit kysyä myös yksittäisiä aikoja.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Huonoon itsetuntoon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Työuupumukseen Vihanpurkauksien hallitsemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on laaja kokemus psykiatrisessa avohoidossa niin perusterveydenhuollon kuin erikoissairaanhoidon puolelta. Tämän lisäksi olen tehnyt työtä psyykkisenä valmentajana, puhujana ja kouluttajana. Erityisosaamiseni ovat miesten mielenterveys- ja kehosuhdeteemoissa sekä erilaisten mieliala- ja ahdistuneisyyshäiriöiden hoito. Ajankohtaisesti päivätyössä työskentelen Aikuispsykiatrian poliklinikalla Käyttäytymisterapeuttisessa työryhmässä, jossa hoidan post-traumaattisesta stressireaktiosta (PTSD), dissosiatiivisesta häiriöstä, vaikea-asteisista ahdistuneisuushäiriöistä ja erilaisista persoonallisuushäiriöistä kärsiviä asiakkaita.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten kanssa.

Lisätiedot

Erityisenä kiinnostuksen kohteena minulla on miesten kokemat mielenterveyden haasteet. Haluan toivottaa miesasiakkaat tervetulleeksi vastaanotolleni, koska missionani on kannustaa miehiä hakeutumaan matalalla kynnyksellä terapiaan tai muuhun mielenterveyden avun piiriin.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

50,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tällä hetkellä vain itsemaksavat asiakkaat. Hinnat koskevat koulutuspsykoterapiaa.

Peruutusehdot: varattu aika tulee perua 24 tuntia ennen. Mikäli varattu aika perutaan myöhemmin, veloitetaan käynti-maksu.