Etusivu / Löydä apua / Olli-Pekka Kuikka

Olli-Pekka Kuikka

Koulutuksessa Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Joensuu, Keskusta
Helsinki, Etäyhteydellä
Koko Suomi, Etäyhteydellä
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen kognitiivisen psykoterapian opiskelija. Olen erikoistunut traumojen ja tätä kautta erilaisten mieliala- ja ahdistuneisuushäiriöiden hoitoon. Tervetuloa vastaanotolleni Psykoterapiakeskus Reiluun Joensuussa tai etävastaanotolleni. Löydät minut myös Instasta @olli_terapiareilu.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Lisäkoulutukset

Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT) EMDR Kriisit ja traumat

Millainen terapeutti olen

Koulutusterapiatyöskentelyni perustuu kognitiivisen viitekehyksen menetelmiin. Vastaanotollani pyrimme luomaan rauhallisen ja turvallisen ilmapiirin, jossa luottamus ja ymmärrys on keskiössä. Kaiken lähtökohtana kuitenkin on tasavertainen, toisiamme kunnioittava työskentelysuhde. Ihminen ihmiselle niin sanotusti. Yhdessä tutkimme juuri sinun pulmiasi ja pyrimme yhdessä löytämään laajempaa ymmärrystä näiden takaa. Työskentelymme jatkuu tavoitteiden asettamisella, joka ohjaa yhteistä työskentelyämme kohti muutosta. Varsinainen muutos ei kuitenkaan tapahdu vastaanotollani, vaan arjessasi. Tästä syystä tulemme käyttämään erityisesti sinulle sopivia ja yhdessä valikoituja menetelmiä, joita toteutamme arjessasi tutkivalla ja kiinnostuneella työotteella.

Mitä istunnoillani tehdään

Tarjoamani koulutusterapian läpileikkaavana viitekehyksenä toimii opiskelemani kognitiivinen psykoterapia. Käytämme laajasti tämän viitekehyksen työkaluja valikoiden yhdessä ne, jotka sopivat juuri sinun pulmien ratkaisemiseen. Alkuvaiheessa käytämme erilaisia käsitteellistämisen menetelmiä, jotta ymmärrämme yhdessä tilanteesi. Ymmärryksen lisääntyessä laadimme yhdessä tavoitteet työskentelylle ja tämä toimii pohjana suunnitelmallemme ratkoa pulmiasi. Käytämme jonkin verran erilaisia välitehtäviä ja mahdollisesti myös niin sanottuja käyttäytymiskokeita. Tarkoitus näillä on saada tapaamisilla suunnittelemamme asiat integroitumaan arkeesi.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Huonoon itsetuntoon Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Erityiskohderyhmät
Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Omaan laajan kokemuksen niin perusterveydenhuollosta kuin myös erikoissairaanhoidossa työskentelystä, suljetun osaston hoidosta aina avovastaanottotyöhön. Ajankohtaisesti työskentelen Kehittämisyksikössä, tehtävänäni on kehittää perustason mielenterveyspalveluita. Parantaa siis saamasi hoidon laatua ja vaikuttavuutta. Tähän liittyen menetelmäohjaan kognitiivisen lyhytterapian opiskelijoita. Ennen siirtymistäni hanketyöhön työskentelin Aikuispsykiatrian poliklinikalla Käyttäytymisterapeuttisessa työryhmässä, jossa EMDR (tasot 1 ja 2. Kouluttajana Traumaterapiakeskus) koulutukseni myötä hoidin post-traumaattisesta stressireaktiosta (PTSD) kärsiviä asiakkaita. Dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) intensiivikoulutukseni (kouluttajana Suomen käyttäytymistieteellinen yhdistys) myötä olen myös hoitanut erilaisista persoonallisuushäiriöistä kärsiviä asiakkaita.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

50,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Vain itsemaksavat asiakkaat tällä hetkellä mahdollisia. Hinnat koskevat koulutusterapiaa.