Etusivu / Löydä apua / Henna-Mari Kettusaari

Henna-Mari Kettusaari

Psykoterapeutti, Sosiaalialan koulutus, Pariterapia
Helsinki, Kaartinkaupunki
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Olen pitkään sosiaalialalla työskennellyt psykoterapeutti sekä pari- ja perheterapeutti (Kela, Valvira), jonka vastaanotolle voit tulla yksin, yhdessä kumppanisi kanssa tai koko perheen voimin. Otan myös yksilöasiakkaita itsemaksavana.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat

Millainen terapeutti olen

Olen asiakasta kunnioittava ja arvostava terapeutti, ja pidän dialogisesta vuorovaikutuksesta. Tarpeen tullen osaan olla jämäkkä ja haastan asiakastani antaen samalla tilaa omille tunteille ja ajatuksille. Pysähdymme yhdessä tutkimaan mikä on juuri Sinun /teidän tapanne suunnata kohti muutosta, luopua vanhasta ja luoda uutta.
Yksi elämän tarkoituksista on olla suhteessa - suhteessa toisiin ja omaan itseensä. Asiakas ja terapeutti muodostavat yhdessä suhteen, jossa työskennellään yksilöllisesti, tasa-arvoisesti ja myötätuntoisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Tärkeintä on saada tuntea olevansa näkyvä juuri sellaisenaan. Olemassaolon oikeutus on jo olemassa.

Mitä istunnoillani tehdään

Yksilöterapiassa olen Sinua varten itsellesi tärkeiden asioiden äärellä. Pureudumme oireiden juurisyihin ja tutkimme yhdessä elämänhistoriaasi. Myös äkilliset kriisit ja traumat.

Pariterapiassa hyödynnän Tunnekeskeistä ajattelua, jossa parisuhteen negatiiviseen kehään saadaan aikaan muutosta. Tämän avulla saadaan parisuhteeseen lisää tilaa myötätunnolle ja rakkaudelle etääntymisen sijaan. Pysähdymme myös oman suhdehistorian vuorovaikutus- ja kiintymyssuhteiden ääreen. Terapia tapahtuu kuitenkin enimmäkseen tässä ja nyt -hetkessä. Pariterapia lisää aina koko perheen hyvinvointia, josta hyötyy myös siinä mahdollisesti asuvat lapset ja nuoret.

Perheterapiassa on tärkeää ottaa kaikki perheenjäsenet huomioon ja antaa tilaa tulla kuulluksi. Turvallisen tilan luominen on terapeutin vastuulla. Myös lapset ovat aktiivisia toimijoita. Kuljemme tätä osin vierasta tietä Sinun/ teidän ehdoillanne - ensin etäämpää ja pikkuhiljaa luottamuksen lisääntyessä yhä lähempää.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Erityisosaamiseni ja vahvuuteni liittyvät monimuotoisten parien ja -perheiden kanssa toimimiseen, monisuhteisten kysymyksiin, sateenkaari-ihmisten kokemaan vähemmistöstressiin ja hengelliseen väkivaltaan. Aiempi ammatillinen kokemukseni katu- ja kriminaalityössä, parisuhdetyössä sekä lastensuojelussa tuovat näkökulmia perheen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Olen työssäni ollut myös traumojen ja kriisien jälkipurkuohjaajana ja saanut siihen koulutuksen Kirkon henkisen huollon kautta. Myös mikä tahansa muu ahdistusta ja masennusta lisäävä tunne-elämän häiriö yksilönä, kumppanin kanssa tai perheessä, on riittävä syy hakeutua terapeutin juttusille.

Asiakaskuntani

Otan vastaan pareja, perheitä, aikuisia ja yli 16 v nuoria. Voit tulla yksilöterapiaan ilman kelatukea ja varata aikoja rajatummin ja harvemmin. Jo yksikin kerta voi riittää tuomaan uusia näkökulmia tilanteeseesi. Tiesithän, että voit hakea kelakorvattavuutta pari- ja perheterapiaan samoin edellytyksin kuin yksilökuntoutukseenkin. Terapian on tällöin tuettava arjen suoriutumista, parisuhteenhyvinvointia ja työ- tai opiskelukykyä, ja siihen täytyy saada psykiatrin lausunto. Terapiat voivat kulkea myös osin päällekkäin ja samaan aikaan. Kysy lisää lääkäriltäsi.

Tervetuloa vastaanotolleni!

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

9500,00

Lisätiedot hinnoittelusta

95,00 45min, yksilöasiakkaat ( ei Kela)
130,00 60min, pari- ja perheterapia
190,00 90min, pari- ja perheterapia (suositeltava aika)

Huomioithan, että Kela-korvauksen voi saada vain pari- ja perheterapian osalta. Merkittävää on kuitenkin se, että aina ei ole sitouduttava vuosien terapiaan, vaan jopa kertaluonteinen käynti voi riittää. Voit varata terapiakäyntejä, myös esim. kerran kahdessa viikossa, jolloin se on hinnaltaan suuntaa-antavasti samaa luokkaa, kuin kelatuen kanssa kahdesti viikossa.