HUS ja Tampere panostavat psykoterapiaan ohjaukseen - Startup vei psykoterapeutit pilveen

Yhteiskunnallinen startup Minduu on aloittanut yhteistyöhankkeet HUS Psykiatrian ja Tampereen kaupungin kanssa parantaakseen psykoterapiaan ohjausta. Hankkeeseen suunniteltu pilvipalvelu otettiin käyttöön HUS:ssa tänään 16.1.2017.

Usein aikuispotilas joutuu itse tiedustelemaan sopivaa psykoterapeuttia kasvottomasta nimilistasta. Prosessi kestää monilla kuukausia.

- Käytäntö on raskas ja voi lisätä epätoivon tunnetta, kertoo Henri Valvanne. Valvanne perusti psykoterapeutin löytämistä helpottavan Minduu.fi - palvelun omakohtaisten kokemusten pohjalta.

Yhteistyöhankkeissa HUS:n ja Tampereen ostopalveluterapioita varten on kehitetty omat nettipalvelut. Palveluissa potilas tai työntekijä voi helposti vertailla uusia asiakkaita ottavia psykoterapeutteja ja varata ajan. Potilas voi päästä viikkoja tai jopa kuukausia aiempaa nopeammin terapiaan. Psykoterapian edistymistä voidaan myös seurata sähköisin väliraportein.

- Tämä on osa missiotamme tehdä psykoterapiaan pääsy ja avunsaanti mahdollisimman helpoksi riippumatta siitä, mitä kautta apua tarvitseva hakeutuu terapiaan, Valvanne toteaa.

Minduu.fi -sivusto on ollut käytössä yksityistä psykoterapeuttia etsiville asiakkaille vuodesta 2016 lähtien ja sitä käyttää noin 250 psykoterapeuttia. Tampereen kaupunki kokeilee koekäytön osana myös yleisen Minduu-palvelun hyödyntämistä Kelan tukemaan psykoterapiaan ohjaamisessa.

Tavoitteena hankkeissa onkin myös sopivimman psykoterapeutin löytäminen, sillä psykoterapeutin ja asiakkaan yhteistyösuhde ennustaa psykoterapian tuloksellisuutta. Palvelussa profiilikuvat ja terapeuttien kuvaukset antavat tuntumaa siitä, kenen kanssa työskentely voisi sujua.

Yhteistyö yhteiskunnallisen startup yrityksen kanssa on julkisessa terveydenhuollossa uutta. 
Asetelman etuna on ketterä eteneminen, jossa yksityisellä puolella testattua ja kehitettyä IT-palvelua voidaan muokata kustannustehokkaasti julkisen sektorin tarpeisiin.

- Yhteistyöstä tekee palkitsevaa myös yhteinen yhteiskunnallinen tavoite ja arvopohja, kertoo Valvanne.


Lisätiedot

Henri Valvanne 
Perustaja, toimitusjohtaja Minduu (AtCare Oy) 
040 169 0916 
henri@minduu.fi