Tampereen ja Minduun yhteistyöhanke
Tältä sivulta löydät lisätietoa psykoterapeuteille Tampereen ja Minduun yhteistyöhankkeesta. Tavoitteena on helpottaa psykoterapeutin ja asiakkaan kohtaamista sekä nopeuttaa terapian aloittamista.

Yhteistyöllä sujuvammin sopivalle psykoterapeutille

Tampereen kaupungin terveydenhuolto ja Minduu aloittavat yhteistyöhankkeen, jossa kokeillaan potilaan ohjaamista sopivalle psykoterapeutille Minduun nettipalvelun avulla. Hanke toteutetaan vuoden 2017 aikana.

Hankkeeseen kutsutaan mukaan Pirkanmaan kunnissa, Jämsässä ja Kuhmoisissa Kelan palvelutuottajana toimivat psykoterapeutit, jotka voivat luoda ilmaisen profiilin palveluun. Asiakkaat sekä terapiaan ohjaava henkilökunta käyttävät palvelua asiakkaan tarpeisiin sopivan psykoterapeutin etsimiseen.

 Uuden palvelun tavoitteena on sujuvoittaa psykoterapiaan ohjausta ja helpottaa asiakkaalle sopivan psykoterapeutin löytämistä.


 

Hyödyt

Psykoterapeuttihaku
Liian usein asiakkaat jumiutuvat psykoterapeutin etsimiseen. Auta asiakkaita löytämään vaivattomasti itselleen sopiva terapeutti ja aloittamaan terapia.
Psykoterapeutin profiili
Profiili sisältää kaikki tärkeimmät tiedot ja palvelee psykoterapeuttia etsivää asiakasta, psykoterapiaan ohjaavaa työntekijää sekä uusia asiakkaita etsivää psykoterapeuttia.
Tue terapiaa hakeutumisen helpottamista
Tehdään yhdessä hyvää. Auta asiakkaita löytämään vaivattomasti itselleen sopiva terapeutti ja aloittamaan terapia. Olemme yhteiskunnallinen yritys, jonka missio on tehdä oikeanlaisen ammattiavun saamisesta helppoa.

Muita ominaisuuksia

Sopiva asiakas sopivalle terapeutille

Saat asiakkaita, jotka ovat kokeneet juuri sinun profiilisi ja työskentelytapasi itselleen sopivina. Näin parannetaan molemmin puolin hedelmällisen yhteistyön todennäköisyyttä.

Ilmaiset koulutukset

Voit osallistua ilmaiseksi Minduun psykoterapiakoulutuksiin joko paikan päällä tai jälkikäteen etäyhteyden kautta. Lyhyiden koulutusten avulla tutustut monipuolisesti psykoterapiaan liittyviin aiheisiin omalta laitteeltasi myös työviikon lomassa.

Tutustu koulutuksiin

Psykoterapiaan suunniteltu nettiajanvaraus

Saat asiakkaan kuvauksen tilanteestaan. Voit halutessasi ottaa asiakkaaseen yhteyttä ennen kuin hyväksyt tai perut varauksen. Tiedät kuka on tulossa vastaanotolle eikä yllätyksiä tule.

Yhteydenotto vai ajanvaraus. Sinä valitset.

Voit valita otatko käyttöösi nettiajanvarauksen vai haluatko asiakkaiden ottavan yhteyttä sinuun sopiakseen tutustumiskäynnin.

Suojattu videoasiointi

(Maksullinen)

Suojattu videoyhteys on helppokäyttöinen ja täyttää terveydenhuollon vaatimukset. Se toimii suoraan internet-selaimessa, etkä sinä tai asiakkaasi tarvitse erillistä ohjelmaa.

Mitä asiakkaamme ovat mieltä

"Minduu-palvelun kehittäjillä on ollut humaani, psykoterapia-asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita arvostava lähestymistapa. Useat asiakkaistamme ovat onnistuneet löytämään juuri itselleen sopivimman terapeutin palvelun avulla. Minduu-palvelulle oli todellinen tarve ja onneksi se toteutettiin viisaasti, käyttäjien tarpeita kunnioittaen."

Psykoterapeutti, toimitusjohtaja, Helsinki

Mitä asiakkaamme ovat mieltä

“Asiakkailleni tärkeintä on ollut löytää sopiva terapeutti nopeasti ja helposti. Nopeissa elämänkriiseissä voi joskus olla merkityksellisintä tieto siitä, että ajan voi varata suoraan netissä, saman tien. Psykologina ja terapeuttina palveluni ovat olleet hyvin esillä Minduu:ssa, puolet asiakkaistani on löytänyt vastaanotolleni palvelun kautta. Yrittäjänä koen Minduu -palvelun laadukkaaksi ja helpoksi käyttää. Suosittelen.”

Psykoterapeutti, Helsinki

Mitä asiakkaamme ovat mieltä

"Hoidan asiakkaani huolella ja ammattitaidolla, mutta kaipailin apuja yrittäjänä asiakashankinnan kapuloihin. Minduu -palvelu otti heti huomaansa - systeemi oli riittävän simppeli kiireisen psykoterapeuttiyrittäjän käyttää ja osoitti tehonsa välittömästi."

Psykoterapeutti, Helsinki

Yleisiä kysymyksiä


Kysymykset koskien hanketta


Kuka palveluun voi rekisteröityä?

Palveluun voi hankkeessa liittyä Pirkanmaan kunnissa, Jämsässä ja Kuhmoisissa toimivat Valviran hyväksymät ja Kelan palveluntuottajina toimivat psykoterapeutit.

Miten rekisteröidyn palveluun?

Palveluun voi rekisteröityä osoitteessa https://minduu.fi/fi/tili/rekisterointi/ .

Näkyvätkö tietoni myös muille kuin Tampereen kaupungin henkilökunnalle ja potilaille?

Kyllä. Palvelun profiili on julkinen. Tämä tarkoittaa, että palvelun kautta voit saada myös muita uusia asiakkaita kuin pelkästään Tampereen kaupungin terveydenhuollosta ohjattuja potilaita.

Maksaako palveluun kuuluminen minulle?

Ei. Tampereen kaupunki kustantaa alueen psykoterapeuteille mahdollisuuden kuulua palveluun ilmaiseksi hankkeen ajaksi. Saat käyttöösi ns. Peruspaketin, joka sisältää Minduu - profiilin sekä ilmaiset nettiajanvaraukset ja yhteydenotot. Jos sinulla on tarvetta Premium toiminnoille, kuten videoasioinnille tai useammalle toimipisteelle, ota meihin yhteyttä.

Hankkeen päätyttyä vuoden 2017 lopussa psykoterapeutit itse päättävät, haluavatko jatkaa palvelua maksullisena. Lisätietoja hinnoittelusta ja ominaisuuksista löydät täältä.

 


Minduusta


Mikä Minduu on?

Minduu on yritys ja palvelu, jonka tehtävänä on tarjota apua mielenterveysongelmista kärsivien tilanteeseen ja vähentää niistä Suomelle syntyviä haittoja ja kustannuksia.

Yrityksen ydin on haku- ja ajanvarausjärjestelmä, jonka kautta psykoterapian tarpeessa olevat tai terapiaa harkitsevat saavat helposti tietoa eri alueilla työskentelevistä terapeuteista, heidän taustoistaan ja työskentelymenetelmistään. Sekä yhteydenotto terapeuttiin että ajan varaaminen onnistuu yhtä helposti kuin missä tahansa ajanvaraussivustossa.

Tämän lisäksi Minduu tarjoaa tietoa mielenterveysongelmista ja psykoterapiasta niiden hoitomuotona. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden videovälitteiseen terapiaan, jolloin potilaan ja terapeutin välinen fyysinen etäisyys ei ole yhtä merkittävä tekijä kuin aiemmin.

LUE MYÖS: Tarinamme

Entä jos en tarvitse uusia asiakkaita?

Jos tulee jakso, jolloin et ota vastaan uusia asiakkaita, voit helposti piilottaa profiilisi hakutuloksista täksi ajaksi. Näin ei kulu aikaa yhteydenottoihin vastaamiseen silloin, kun asiakaskiintiö on täynnä.

Voinko käyttää profiiliani kotisivuinani?

Kyllä. Voit halutessasi käyttää Minduu-profiilia omana kotisivunasi ja ilmoittaa sen kotisivunasi myös esimerkiksi Kelan tai psykoterapiayhdistyksesi psykoterapeuttilistalle. Minduu huolehtii, että sivusi ilme pysyy raikkaana ja uudenaikaisena.

Miten voin käyttää Minduuta asiakaskuntani valitsemiseen?

Minduussa voit tuoda esiin sekä omaa erikoisosaamistasi että painotuksia niistä asiakasryhmistä, joista erityisesti etsit uusia asiakkaita. Näin pystyt itsekin vaikuttamaan siihen, kuka vastaanotollesi hakeutuu ja ketä vastaanotollesi ohjataan.

Miten nettiajanvaraus toimii?

Asiakas etsii itselleen sopivan psykoterapeutin palvelusta ja lähettää varauspyynnön terapeutille, joka välittyy terapeutin sähköpostiin. Terapeutti vahvistaa varauksen palvelun kautta ja lähettää vahvistuksen yhteydessä mahdolliset lisätiedot asiakkaalle. Asiakas saapuu vastaanotolle sovittuna aikana.

Halutessaan terapeutti voi olla asiakkaaseen yhteydessä ennen päätöstään vahvistaa tai hylätä asiakkaan tekemä varaus.

Voinko vahvistaa ajan erikseen vai hyväksyykö palvelu asiakkaan tekemän varauksen automaattisesti?

Sinulle jää aina mahdollisuus hyväksyä tai hylätä asiakkaan tekemä varaus. Varauspyynnöstä näet asiakkaan yhteystiedot ja hänen ilmoittamansa lisätiedot. Voit siis olla yhteydessä asiakkaaseen ennen kuin vahvistat varauksen. Varauksia voit hallita kirjautumalla palveluun.

Näkyvätkö tarkat yhteystietoni asiakkaille?

Eivät näy. Asiakkaat voivat lähettää sinulle viestin "Ota yhteyttä" toiminnon kautta. Tarkkoja yhteystietoja ei voi tällä hetkellä laittaa nettiprofiiliin asiakkaiden nähtäväksi.

Toimipisteesi sijainti näytetään etusivun kartalla ja profiilissasi. Vain ajan varanneet asiakkaat näkevät tarkat osoitetietosi varausvahvistuksessa.

Miten videoasiointi on toteutettu?

Videoasiointi on helppo ja tietoturvallinen tapa kohdata asiakkaat kasvotusten kuvapuhelun välityksellä. Videoasiointi toimii lähes millä tahansa tavallisella tietokoneella ja useilla Android älypuhelimilla ja tabletilla, joissa on kamera, mikrofoni ja kaiuttimet.

Videoasiointi ei edellytä sovellusten asentamista, vaan se toimii suoraan ilmaisissa Google Chrome ja Mozilla Firefox nettiselaimissa.

Täyttääkö videoyhteys terveydenhuollon vaatimukset?

Palvelu on toteutettu ns. pilvipalveluna. Kaikki data tallennetaan EU:n ja Valviran säädösten edellyttämällä tavalla EU - alueella. Itse kuvapuheluja ei tallenneta mihinkään ja ne on vahvasti salattu käyttäen WebRTC protokollaan sisäänrakennettua 256 bittistä AES salausta.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Lisää ohjeita

Ota yhteyttä: tuki(at)minduu.fi