Etusivu / Löydä apua / Ulla Marjut Pentikäinen

Ulla Marjut Pentikäinen

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Malmi
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Olen erikoistunut masennus, ahdistus- ja mielialahäiriöistä kärsivien asiakkaiden hoitoon. Oireilu voi olla vaikeutta vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, unettomuutta tai liittyä eri riippuvuuksiin. Toivon elementti on työni perusperiaate.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Skeematerapia Kehopsykoterapeuttinen koulutus EMDR

Millainen terapeutti olen

Olen kuunteleva ja empaattinen psykoterapeutti, jokaisella asiakkaalla on oikeus tulla kuulluksi omana itsenään. Minulla on voimavaraistava työote ja olen luotettava rinnallakulkija. Tavoitteena on ihmisen voimaantuminen elämään itselleen riittävän hyvää ja omannäköistä elämää. Jokaisella on olemassaolevia voimavaroja ja vahvuuksia, jotka on mahdollista saada käyttöön.

Mitä istunnoillani tehdään

Aluksi kartoitetaan nykytilanne ja jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen terapiasuunnitelma, jossa on tavoitteet mitä kohti mennään. Vastaanottokäynnit ovat asiakaslähtöisiä ja pääpaino voi suuntautua joko akuuttiin mielessä liikkuvaan asiaan tai olla terapiasuunnitelman tavoitteisiin suuntaavaa työskentelyä. Käytän mielikuvaharjoitteita ja annan tarvittaessa kotitehtäviä, jotka voivat olla sekä toiminnallisia että kirjoitustehtäviä.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt Kipuun liittyvät vaikeudet Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt psykiatrisena sairaanhoitajana kymmenisen vuotta. Avohoidon mielialatyöryhmässä kolme vuotta ja Auroran sairaalassa psykiatrisilla osastoilla vajaa seitsemän vuotta.

Lisätiedot

Olen perehtynyt psykofyysiseen psykoterapiaan peruskurssin verran ja olen jatkamassa syventäviin opintoihin.

Olen opiskellut kriisi- ja traumaterapiaa ammatillisena lisäkoulutuksen.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta