Etusivu / Löydä apua / Ulla Marjut Pentikäinen

Ulla Marjut Pentikäinen

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Malmi
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Olen erikoistunut masennus, ahdistus- ja mielialahäiriöistä kärsivien asiakkaiden hoitoon. Oireilu voi olla vaikeutta vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, unettomuutta tai liittyä eri riippuvuuksiin. Toivon elementti on työni perusperiaate.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Skeematerapia

Millainen terapeutti olen

Olen kuunteleva ja empaattinen psykoterapeutti, jokaisella asiakkaalla on oikeus tulla kuulluksi omana itsenään. Minulla on voimavaraistava työote ja olen luotettava rinnallakulkija. Tavoitteena on ihmisen voimaantuminen elämään itselleen riittävän hyvää ja omannäköistä elämää. Jokaisella on olemassaolevia voimavaroja ja vahvuuksia, jotka on mahdollista saada käyttöön.

Mitä istunnoillani tehdään

Aluksi kartoitetaan nykytilanne ja jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen terapiasuunnitelma, jossa on tavoitteet mitä kohti mennään. Vastaanottokäynnit ovat asiakaslähtöisiä ja pääpaino voi suuntautua joko akuuttiin mielessä liikkuvaan asiaan tai olla terapiasuunnitelman tavoitteisiin suuntaavaa työskentelyä. Käytän mielikuvaharjoitteita ja annan tarvittaessa kotitehtäviä, jotka voivat olla sekä toiminnallisia että kirjoitustehtäviä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Psykoottiset häiriöt Kaksisuuntainen mielialahäiriö Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt psykiatrisen avohoidon mielialatyöryhmässä kolme vuotta.

Lisätiedot

Tällä hetkellä opiskelen kriisi-ja traumaterapiaa.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta