Etusivu / Löydä apua / Ulla Ingman Ronkainen

Ulla Ingman Ronkainen

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Psykodynaaminen
Helsinki, Munkkiniemi
Englanti Suomi Muu
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen psyk.sairaanhoitaja sekä perhe- ja yksilöpsykoterapeutti. Viitekehyksenä on psykodynaaminen ja perheterapeuttinen psykoterapia. Olen työskennellyt psykoterapeuttina 2003 alkaen, tarjoten yksilö-, pari- ja perhepsykoterapiaa sekä työnohjausta. Vastaanottoni on Munkkiniemessä sekä Veikkolassa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykodynaaminen
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kiintymyssuhteen tukeminen Kriisit ja traumat

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina haluan kohdata asiakkaan tasavertaisena yhteistyökumppanina.. Pyrin aktiivisesti kuuntelemaan ja ymmärtämään asiakkaan tarinaa. Terapeutin ja asiakkaan välisen luottamuksen syntyminen on ensiarvoisen tärkeää. Pyrin löytämään jokaisen asiakkaan kanssa riittävän yhteisen rytmin ja tutunomaisen tavan keskustella. Terapia on luova prosessi ja parhaimmillan ilmapiiri on luonteva, hyväksyvä ja toivoa ylläpitävä. Terapeuttina haluan tukea asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja huomioida riittävästi niin hänen ongelmiaan kuin voimavarojaan. Asiakkaalle tärkeät ihmiset sekä hänen historiansa, nykyisyytensä ja tulevaisuutensa voivat olla vahvasti läsnä terapiaprosessissa.
Mielestäni olen ammatillinen, aito, empaattinen ja osallistuva terapeutti, joka integroi terapiatyössä joustavasti erilaisia viitekehyksiä ja tietotaitoa.
Koulutusten ja pitkän työkokemuksen lisäksi minua on kasvattanut ihmisenä myös vuosikymmenten omakohtainen kokemus avioliitosta ja vanhemmuudesta.

Mitä istunnoillani tehdään

Psykoterapia voi olla joko lyhyt- tai pitkäkestoista. Terapiassa on arviointi-, työskentely- ja lopetusjakso. Yksilöterapian kesto on 45 min. 1-2 x viikossa, perheterapia 90 min. 1-2 x kuukaudessa.
Keskustelut ovat aina asiakaslähtöisiä. Keskustelun tukena voidaan tarvittaessa, halutessa käyttää erilaisia terapeuttisia menetelmiä ja tehtäviä, kuten mm. elämänkaari työskentely, sukupuun piirtäminen, verkostokartta, kuvat, kirjoittaminen sekä tunne-elämään, itsetuntoon, itsetuntemukseen, vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyviä harjoituksia.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn
Erityiskohderyhmät
Adoptio & sijoitus Kipuun liittyvät vaikeudet Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on neljä terveydenhuollon tutkintoa; lastenhoitaja, psykiatrinen sairaanhoitaja, perhepsykoterapeutti ja yksilöpsykoterapeutti.
Työkokemusta minulla on kertynyt yli kolmenkymmenen vuoden ajalla mm. lasten ja nuorten psykiatriasta, lasten erityispäivähoidosta , lastensuojeusta ja perheneuvolasta. Lisäksi olen työskennellyt osa-aikaisesti terveyskeskus-psykologin sijaisena sekä psoriaatikkojen ja atoopikkojen kuntoutuksessa ulkomailla.
Yksityisenä ammatinharjoittajan olen toiminut vuodesta 2003 alkaen tarjoten yksilö-, pari-, ja perheterapiaa sekä vanhempainohjausta ja työnohjausta.

Täydennyskoulutusta olen hankkinut mm. psykosomaattiikkaan, päihdetyöhön, perheväkivaltaan, perheterapiaan ja perhetyöhön, sielunhoitoon, traumojen hoitoon, lasten psykoterapiaan, ratkaisukeskeiseen terapiaan ja vanhemmuuden tukemiseen liittyen.

Terapiatyön ohessa kirjoitan alaan liittyviä artikkeleja, luennoin ja kierrän esiintyvänä muusikkona, laulajana.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilöpsykoterapia 45 min 85e
Pariterapia 90 min 140e
Perheterapia 90 min 140e

Summary in English | Sammanfattning på svenska

My education is a psychiatric nurse, a familytherapist and a psychotherapist. I have worked as a private psychotherapist with families and individuals, since 2003 .I have also worked in psychiatric departments, in speciall daycare, in child welfare-services and in family counceling unit, during last 30 years..