Etusivu / Löydä apua / Tiia Matilainen

Tiia Matilainen

Koulutuksessa Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Helsinki, Hakaniemi
Järvenpää, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Nuoret 13-17v Parit Ryhmät Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Opiskelen kognitiiviseksi psykoterapeutiksi (valm. 3/2019) ja tarjoan nuorille sekä aikuisille koulutusterapiaa Helsingissä ja Järvenpäässä. Etävastaanotot ovat myös mahdollisia. Työkokemusta minulla on psykiatrian erikoissairaanhoidosta yli 12 vuoden ajalta. Katso myös www.ryhmaterapia.fi
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina melko aktiivinen, mutta myös tarvittaessa tilaa-antava. Pyrin tasa-arvoiseen, rehelliseen, tutkivaan vuorovaikutussuhteeseen. Luottamuksellisen ja avoimen ilmapiirin luominen on mielestäni tärkeää. Toivon, että voisit tulla vastaanotolleni juuri sellaisena kuin olet. Olen luonteeltani rauhallinen, mutta myös herkästi innostuva ja positiivinen. Osaan olla tarvittaessa jämpti, mutta pikemminkin olen joustava sekä tilanteen ja tarpeen mukaan etenevä. Olen myötätuntoinen ja asiakkaitani arvostava.

Mitä istunnoillani tehdään

Keskeinen työmenetelmä kognitiivisessa psykoterapiassa on tutkia asiakkaan kanssa hänelle haittaa tuottavia ajatuksia ja uskomuksia sekä niihin liittyviä hankalia tunteita. Terapiassa harjoitellaan uudenlaista käyttäytymistä ja toimintatapoja. Pääasiallinen työtapa on keskustelu, mutta käytän myös erilaisia asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä harjoituksia kuten mielikuvatyöskentelyä ja mindfulness-menetelmiä. Työmenetelmät kuitenkin valitaan yksilöllisesti kunkin asiakkaan tilanteen mukaan ja yhteistyössä. Istunnot perustuvat yhdessä asetettujen tavoitteiden mukaiseen työskentelyyn ja minulle onkin tärkeää, että etenet tavoitteissasi. Olen kiinnostunut siitä, että olemmeko menossa oikeaan suuntaan, joten tapaamisten arviointi on siis osa työskentelyä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Sairaanhoitajana olen työskennellyt mielenterveys- ja päihdetyössä v. 2000 alkaen. Viimeiset 12 vuotta on työni ollut psykiatrian erikoissairaanhoidossa sekä sairaalassa että avopuolella. Tällä hetkellä työskentelen yksityisvastaanoton lisäksi HYKS nuorisopsykiatriassa.
Kognitiivinen työote on ollut työssäni vahvasti aina läsnä ja olenkin käynyt useissa koulutuksissa, joissa keskeisinä sisältöinä on ollut erilaisten kognitiivisten menetelmien käyttö. Täydennyskoulutuksena olen käynyt Kognitiivisen lyhytpsykoterapian opinto-ohjelman (2012-2013)
Tällä hetkellä opiskelen kolmatta vuotta Tampereen yliopistolla Kognitiivisen psykoterapian koulutusohjelmassa. Valmistun keväällä 2019.

Asiakaskuntani

Tarjoan koulutuspsykoterapiaa aikuisille ja yli 16-vuotiaille nuorille. Erityisesti olen kiinnostunut ja perehtynyt elämäntilanteisiin liittyviin kriiseihin, ahdistus- ja masennusoireisiin sekä päihdehäiriöihin. Tarjoan apua myös perheenjäsenen tai läheisen sairastumiseen liittyvään kriisin läpikäymiseen tai vanhemmuuden tukemiseen. Mahdollisuus videovälitteisiin vastaanottoihin osana koulutusterapiaa.
Tarjoan myös ryhmäterapiaa nuoruusikäisille kohdennetusti eri ahdistushäiriöiden hoitoon.

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

60,00

Lisätiedot hinnoittelusta

90min 100€/ Järvenpää
Ryhmäterapia 645€/10krt