Etusivu / Löydä apua / Tiia Hipp

Tiia Hipp

Psykoterapeutti, Yhteiskuntatieteiden maisteri, Kriisi- ja trauma
Helsinki,
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Viikonloppuaikoja Ilta-aikoja Päiväaikoja

Terapeutti ei ota vastaan asiakkaita ajalla 1.7.-31.7.
Tervetuloa vastaanotolleni Helsinkiin tai etänä mistä vain. Tutustumis- ja kriisikäynneille löytyy aikoja heti. Kuntoutuspsykoterapioita voin aloittaa elokuussa 2023. Olen valmistunut traumapsykoterapeutiksi vakaviin kiintymyssuhdetraumoihin suuntautuneesta koulutuksesta Oulun yliopistosta.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kriisi- ja trauma
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat EMDR

Millainen terapeutti olen

Keskeistä työskentelyssäni on turvallisuus, yhdessä tutkiminen, luottamuksellisuus ja oireiden lievittyminen. Olen työskennellyt pitkään lastensuojelussa ja sosiaali- ja kriisipäivystyksessä, ja erityisosaamiseni painottuu kriisi- ja traumatyöhön. Olen myös käytettävissä sote-ammattilaisten tueksi töissä sattuneiden traumaattisten tilanteiden käsittelyyn. esim. EMDR:n avulla.

Terapeuttina olen aktiivinen, läsnäoleva ja ennakoitava. Työtapani on integratiivinen, jossa kehollinen työskentely on osa traumapsykoterapiaa. Hoidan yksittäisiä traumoja, kiintymyssuhdetraumoja ja dissosiaatiohäiriöitä. Käytetyistä menetelmistä sovimme yhdessä ja etenemme terapiassa kohti yhdessä sovittuja tavoitteita.

Mitä istunnoillani tehdään

Tapaamisissa tutkitaan yhdessä asiakkaan tilannetta ja etsitään sopivia keinoja olon helpottamiseen. Vaiheorientoituneen traumapsykoterapian teorian mukaisesti edetään asiakkaan tahdissa vakauttavasta työskentelystä traumaattisten tilanteiden käsittelyyn ja integraatiovaiheeseen. Käytän apuna esim. hengitysharjoituksia, mielikuvaharjoituksia, mindfulnessia, kehollisia harjoituksia ja tehtäviä. Olen käynyt myös EMDR eli ns. silmänliiketerapia koulutuksen.

Tarjoan apua
Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Vaikeaan elämäntilanteeseen Pahaan oloon Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Raskaus & synnytys Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Lastensuojelun asiakkaat Kaksisuuntainen mielialahäiriö Adoptio & sijoitus
Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Olen kiinnostunut myös auttamaan sote- ja pelastusalan ammattilaisia työhön liittyvissä traumaattisissa tilanteissa.

Tutustumiskäynnin hinta

100,00

Vakiokäynnin hinta

120,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Akuuttiaika tai tutustumiskäynti uusille asiakkaille 100 e/ h
Psykoterapiakäynti 120e / 45 min ja 240e / 90 min