Etusivu / Löydä apua / Tero Viljamaa

Tero Viljamaa

Psykoterapeutti, Sosionomi, Perheterapia
Lahti, Keskusta
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Hei! Olen pari-ja perheterapian psykoterapeutti. Parhaillaan opiskelen psykodynaamiseksi nuorisopsykoterapeutiksi Helsingin yliopistossa (2019-22). Vastaanottoni sijaitsee Lahden keskustassa. Kela-korvattavuus pari-ja perheterapiassa, yksilöpsykoterapian osalta 1/23-->
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen humaani, maanläheinen ja emotionaalisesti läsnä.

Kaikki ihmiset kaipaavat elämässään ymmärryksen, mielekkyyden ja arvon antamista omille subjektiivisille kokemuksilleen - ilman ulkopuolelta tulevaa painetta muuttaa omaa ajatteluaan tai toimintaansa. Tarvittavat muutosvoimat lähtevät liikkeelle ihmisestä itsestään käsin - kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisen myötä. Yritän toimia niin, että tämänkaltainen terapeuttinen tila voisi toteutua.

Mitä istunnoillani tehdään

Psykoterapiassa voimme yhdessä tutkia ja yrittää ymmärtää asiakkaan esille tuomia ajatuksia, tunteita, ristiriitoja ja toiveita. Voimme löytää sanoja ja ilmauksia aiemmin vaietulle tai traumaattiselle mielestä poispainetulle. Terapiassa on tärkeää kertoa siitä, mitä mielessä juuri nyt on - näin pääsemme kiinni tärkeisiin tässä hetkessä ja terapiasuhteessa elävöityviin tuntemuksiin ja mielikuviin.

Pari- ja perheterapiassa tutkimme yhdessä perheen voimavaroja, parisuhdetta, perhesuhteita ja vuorovaikutusta. Erityisen tärkeänä pidän lasten äänen esiin nostamista. Käytän usein sukupuutyöskentelyä, jonka olen erityisesti parien ja perheiden kanssa havainnut antoisaksi työmenetelmäksi. Kasvuympäristömme ja siinä tapahtuvan vuorovaikutuksen kautta rakennumme ihmisinä, sekä keholtamme, että mieleltämme.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt viimeiset 17 vuotta sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastyön tehtävissä. Olen toiminut mm. perhetyöntekijänä, lasten- ja nuorten yksilötyöntekijänä, yksilö- ja ja perhepsykoterapeuttina. Lisäksi olen kouluttautunut voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi 2011.

Lisätiedot

Käynnit voidaan luonnollisesti toteuttaa myös etänä, joko puhelimitse tai videoyhteydellä.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tutustumiskäynti 85€ / 45 min.

Yksilökäynti 85€ / 45 min.

Pari- tai Perhetapaaminen 110€ / 60 min. (Kuntoutuspsykoterapiana kelakorvaus 63,91€/käynti)

Pari- tai Perhetapaaminen 150€ / 90 min. (Kuntoutuspsykoterapiana kelakorvaus 95,87€/käynti)