Etusivu / Löydä apua / Terhi Mäkinen

Terhi Mäkinen

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Pariterapia
Etäyhteyksin koko Suomi,
Kouvola, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Viikonloppuaikoja Ilta-aikoja
Psykoterapeuttina tarjoan yksilö- ja pariterapiakäyntejä. Tutkitaan yhdessä voimavaroja ja vahvuuksia. Turvallisuudentunne ja avoimmuus ovat aktiivisen työtapani perusta. Kuulluksitulemisentunne mahdollistaa uusien keinojen löytymisen. Vain pari- ja perheterapiat Kelan kuntoutuspsykoterapiana.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Voimavarakeskeinen perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina kuunteleva ja tilaa-antava, samalla aktiivinen. Arvostan ihmisiä juuri sellaisina kuin me kukin olemme. Mikäli sinä toivot tai yhdessä toivotte, jonkin asian muuttumista, tutkitaan yhdessä millä kaikilla keinoilla se olisi mahdollista. Minulla on kokemusta siitä, että pitkäkestoisiinkin tilanteisiin löytyy vaihtoehtoisia keinoja nähdä ja toimia. Pariterapiassa on tutkimme suhteen hyvinvointia yhdessä.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiatapaamiset muotoutuvat yhdessä suunnitellen vastaamaan tarpeitanne. Ollaan yhdessä uteliaita sellaisille asioita, joiden toivoisitte lisääntyvän. Olipa se esimerkiksi myötätuntoa, itsearvostusta, itsen tai toisen kuuntelemista, tarpeiden ja tunteiden sanottamista. Rohkeasti tutkitaan matkallaolevia esteitä tai hidasteita. Uudenlainen näkeminen tai toimiminen syntyy ajatusten, tunteiden, kehokokemusten ja konkreettisen harjoittelun avulla.

Raskausajan työskentelyssä tutkitaan kiintymyssuhteita ja raskausajan mielikuvia. Vauva- ja pikkulapsiaikana tutkitaan arkea ja suhteita perheen muotoutuessa uudenlaiseksi kokoonpanoksi, vaikkapa kahdesta kolmeksi.

Kaikkineen tutkimme yhdessä suhteita; suhdettaa itsen, läheisten ja ympäristön kanssa.

Jatkuvasti myös arvioimme, kuinka tapaamiset vastaavat tarpeitanne ja kuinka koette kuulluksitulemisen ja tasa-arvoisuuden kontaamisissa.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys Psykoottiset häiriöt Persoonallisuushäiriöt Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut julkisella puolella 20 vuoden ajan niin psykiatrisessa sairaalassa kuin poliklinikkatyössä hoitaen eri-ikäisiä asiakkaita. Viimeisimmät 13 vuotta olen toiminut lastenpsykiatrialla perheiden ja suhteiden äärellä. Toukokuussa valmistun varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapian lisäkoulutuksesta, jonka jälkeen kuntoutuspsykoterapia myös raskaus- sekä vauva- ja pikkulapsiajan työskentelyyn mahdollinen. Koulutuksissani olen perehtynyt mm. kiintymyssuhteisiin, neurologisiin haasteisiin sekä kriisi- ja traumatyöhön, myös läheisen sairastuminen on asia, jonka parissa olen kouluttautunut ja työskennellyt paljon.

Tällä hetkellä toimin sekä yksityisenä ammatinharjoittajana (Tmi Pari- ja perheterapia Läpi repaleisen lokakuun) että palveluntuottajana.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni kaikenikäisten asiakkaiden kanssa, olipa kyse sitten kertakäynnillä tutkittavasti nykytilanteesta, määrämittaisesta lyhytterapeuttisesta työskentelystä tai rauhallisesti etenevästä pidemmästä prosessista.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilökäynti, psykoterapia 85€/45 min ja 95€/60min
Pari- ja perheterapia 105€/60 min ja 160 €/90 min