Etusivu / Löydä apua / Terhi Mäkinen

Terhi Mäkinen

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Voimavarakeskeinen perheterapia
Etäyhteyksillä koko Suomi,
Etäyhteyksillä koko Suomi,
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Parit Perheet Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Terapiassa tutkitaan ja ymmärretään nykytilaa yhdessä, etsitään lisää tilaa ja sopivia vaihtoehtoja. Tapani kohdata on dialoginen ja voimavarakeskeinen. Vastaanotolleni voivat tulla parit, perheet ja myös yksilö.
Psykoterapiasuuntaus
  • Voimavarakeskeinen perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kiintymyssuhteen tukeminen

Millainen terapeutti olen

Työotteeni on rauhallinen ja kuunteleva. Tutkitaan ja ymmärretään yhdessä, mistä kaikesta saattaisi olla kysymys ja millä kaikilla tavoilla pulmallista tilannetta tai oloa voisi helpottaa. Aina ei tarvita suuria muutoksia, ehkä etsitään sopivaa tapaa olla hetkessä. Suhteiden terapeuttina olen kanssanne tutkimassa suhteita toinen toisiinne ja suhteita erilaisiin asioihin tai ilmiöihin. Minulla on kokemusta siitä, että pitkäkestoisiinkin tilanteisiin voi löytyä uusia tapoja suhtautua tai lisää erilaisia käytäntöjä lähestyä. Suhteet perustuvat vuorovaikutustapoihin, joskus niiden kaiut tulevat sukupolvien ketjusta, joita voimme rauhassa tutkia. Sukupolvien ketjuissa saattaa olla myös huomaamatta jäänyttä voimaa ja onnistumisia. Traumojen tuomat haasteet sekä neuropsykiatriset tavat nähdä maailmaa ovat minulle tuttuja. Nähdyksi tuleminen ja kehollisuus ovat merkityksellisiä asioita.

Huom! Kaikki yhteydenotot Minduun kautta ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Mitä istunnoillani tehdään

Tapaamisen kulusta ja työskentelytavoista sovitaan yhdessä. Tärkeää on joka kerralla mahdollisimman vahva turvallisuuden ja luottamuksen tunne, jolloin on mahdollista tutkia hyvinkin haasteellisia ajatuksia, tunteita tai huomioita. Työskentelyssäni korostuu avoimmuuden merkitys sekä sen arviointi, vastaavatko tapaamisemme tarpeitanne ja kuinka koette tulleenne kuulluksi minulle ja toisillenne.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Psykoottiset häiriöt Neuropsykiatriset potilaat Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Peruskoulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja olen työskennellyt vuodesta 2002 psykiatrisessa sairaalassa osastoilla ja poliklinikoilla. Julkisen puolen kokemus minulla on aikuisten akuuttipsykiatriasta, geropsykiatriasta, yleissairaalapsykiatriasta sekä lastenpsykiatriasta, jossa olen työskennellyt vuodesta 2008 alkaen. Keväällä -22 valmistun varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapiakoulutuksesta. Työskentelen mielelläni kaikenikäisten asiakkaiden kanssa, parisuhteet sekä vauvaa odottavat perheet ja pikkulapsiperheet ovat lähellä sydäntäni, mutta yhtälailla muut lapselliset tai lapsettomat perheet ja itselliset ihmiset ovat loputon kiinnostukseni kohde. Halu kohdata ihminen ihmisenä.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni kaikenikäisten asiakkaiden kanssa. Kaikenlaiset parisuhteet sekä vauvaa odottavat perheet ja pikkulapsiperheet ovat lähellä sydäntäni, mutta yhtälailla muut lapselliset tai lapsettomat perheet ja itselliset ihmiset ovat niinikään loputon kiinnostukseni kohde. Halu kohdata ihminen ihmisenä.

Otan vastaan myös uusia asiakkaita niin yksilö- kuin pari- ja perhekäynneille. Terapia voi olla kerta kerralta -sovittua, määrämittaista lyhytterapiaa tai pitempää terapiaa rauhassa edeten. Tarjoamme myös lyhytterapiajaksoja yrityksille.

Tutustumiskäynnin hinta

105,00

Vakiokäynnin hinta

105,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Pari- ja perheterapia 105e/60min
Psykoterapia 85e/45min ja 95e/60min

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.