Etusivu / Löydä apua / Teemu Ollikainen

Teemu Ollikainen

Psykoterapeutti, Psykologi, Integratiivinen
Helsinki, Munkkivuori
Helsinki, Munkkivuori
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Parit Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
HUOM. mahdollisuus ottaa uusia vain satunnaisesti LYHYISIIN (< 10 x) psykoterapiohin/työnohjaukseen/valmennukseen. ONLY brief therapy / counseling / supervision / coaching for new clients. Tarjoan myös koulutus- ja työnohjauspalveluja työyhteisöille ja avainhenkilöille. Jutellaan lisää.
Psykoterapiasuuntaus
  • Integratiivinen
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Etsitkö inhimillistä, kokenutta ja keskustelevaa psykoterapeuttia? Minulla on kokemusta työskentelystä yleisimpien psykoterapiassa käsiteltävien ongelmien kanssa. Olen työskennellyt mm. työterveyspsykologina, psykiatrisessa sairaalassa, kriisikeskuksessa ja terveyskeskuksessa.

Työotteeni on integratiivinen, eli psykoterapian eri lähestymis- ja ajattelutapoja (kognitiivinen, psykodynaaminen, ratkaisukeskeinen) yhdistelevä. Tärkeimpänä asiana psykoterapiassa pidän asiakkaan ja psykoterapeutin luottamuksellista ja toimivaa yhteistyötä. Pyrin tekemään sitä, mistä asiakkalle on hyötyä ja mukauttamaan toimintani asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Erityisenä kiinnostuksen kohteenani on muutoksen tukeminen esimerkiksi elämäntapamuutoksissa. Lisäksi tutkin mm. miesten masennusta; miten miehet masennuksen kokevat ja miten se voi näyttäytyä. Ihmisenä minua voisi luonnehtia avoimeksi, vastuuntuntoiseksi ja uutta etsiväksi. Otan vastaan omalla vastaanotollani Helsingin Munkkivuoressa.

Mitä istunnoillani tehdään

Olen kiinnostunut myös psykoterapian toteuttamisen eri tavoista. Tapaamisen ei ole pakko tapahtua vastaanotolla, vaan se voi toteutua kävelyllä, puhelimessa tai asianmukaisesti suojatun nettiyhteyden välityksellä. Kuvat, musiikki ja luova kirjoittaminen voivat olla psykoterapian välineitä siinä missä keskustelu ja erilaiset perinteisemmät ajatus- ja tunneharjoitukset. Psykoterapian oppimistavoitteita asiakkaalle ovat mm. itsehavainnointikyvyn kehittäminen, uusien ajattelu- ja tunnetaitojen omaksuminen ja pelottomamman suhteen muodostaminen omaan itseen. Työni on auttaa näiden tavoitteiden saavuttamisessa.
Katkelma keskustelusta psykoterapia-asiakkaani kanssa, joka on myös yksi parhaita saamiani palautteita:

TO: "Enhän mäkään aina ymmärrä sua."
Asiakas: "Niin, mutta sä aina YRITÄT ymmärtää. Se on mulle tärkeää."

Tarjoan apua
Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Persoonallisuushäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Syömishäiriöiset potilaat Pakko-oireinen häiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Psykoterapian erikoispsykologi (PsL), psykologi, psykoterapeutti. Työterveyspsykologi (Kela). Työni ohessa olen suorittanut nelivuotisen psykoterapian erikoispsykologikoulutuksen.

Asiakaskuntani

Tällä hetkellä asiakaskuntani koostuu työssäkäyvistä ja opiskelijoista, ikähaarukka on noin 20-65 v. Miehiä ja naisia on yhtä paljon. Asiakkaideni ongelmat ovat tyypillisesti keskivaikealla tasolla (masennus. ahdistus, ym). Lisäksi työnohjaan asiantuntijoita ja avainhenkilöitä.

Lisätiedot

Teen tällä hetkellä psykoterapiatyötä 1,5 pv viikossa. Suurimman osan viikosta työskentelen työterveys- ja organisaatiopsykologina.
Toimin myös työnohjaajana ja valmentajana. Olen yksi Minduun perustajista ja osakas.
Lisäksi toimin satunnaisesti kouluttajana ja tietokirjailijana.
Minduu -palveluun laitan ensisijaisesti lyhytterapia/konsultaatiokäyntejä, ja sitoudun siihen että voin tavata 1-5 kertaa. Pitempijaksoisiin, tyypillisesti Kelan tukemiin, psykoterapioihin vapautuu aikoja toisinaan. Voit myös varata minulle puhelinajan tai nettiterapiatapaamisen.

Tutustumiskäynnin hinta

120,00

Vakiokäynnin hinta

120,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Videovälitteinen psykoterapia 120e / 45 min

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Psychologist, 4-year specialist training (PsL) in psychotherapy. Licensed psychotherapist and an occupational health psychologist. I do short- and long term counseling and psychotherapy with youth and adults.