Etusivu / Löydä apua / Teemu Ollikainen

Teemu Ollikainen

Psykoterapeutti, Psykologi, Integratiivinen
Espoo, Tapiola
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Etsitkö inhimillistä, kokenutta ja keskustelevaa psykoterapeuttia? Minulla on kokemusta työskentelystä yleisimpien psykoterapiassa käsiteltävien ongelmien kanssa. Olen työskennellyt mm. työterveyspsykologina, psykiatrisessa sairaalassa, kriisikeskuksessa ja terveyskeskuksessa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Integratiivinen
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Työotteeni on integratiivinen, eli psykoterapian eri lähestymis- ja ajattelutapoja (kognitiivinen, psykodynaaminen, ratkaisukeskeinen) yhdistelevä. Tärkeimpänä asiana psykoterapiassa pidän asiakkaan ja psykoterapeutin luottamuksellista ja toimivaa yhteistyötä. Pyrin tekemään sitä, mistä asiakkalle on hyötyä ja mukauttamaan toimintani asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Erityisenä kiinnostuksen kohteenani on muutoksen tukeminen esimerkiksi elämäntapamuutoksissa. Lisäksi tutkin mm. miesten masennusta; miten miehet masennuksen kokevat ja miten se voi näyttäytyä. Ihmisenä minua voisi luonnehtia avoimeksi, vastuuntuntoiseksi ja uutta etsiväksi. HUOM. OTAN VASTAAN KAHDESSA ERI TOIMIPISTEESSÄ - omalla vastaanotolla Munkkiniemessä ja Shortumissa Espoon Tapiolassa. Huomioithan kumpaan olet tehnyt varauksen.

Mitä istunnoillani tehdään

Olen kiinnostunut myös psykoterapian toteuttamisen eri tavoista. Tapaamisen ei ole pakko tapahtua vastaanotolla, vaan se voi toteutua kävelyllä, puhelimessa tai asianmukaisesti suojatun nettiyhteyden välityksellä. Kuvat, musiikki ja luova kirjoittaminen voivat olla psykoterapian välineitä siinä missä keskustelu ja erilaiset perinteisemmät ajatus- ja tunneharjoitukset. Psykoterapian oppimistavoitteita asiakkaalle ovat mm. itsehavainnointikyvyn kehittäminen, uusien ajattelu- ja tunnetaitojen omaksuminen ja pelottomamman suhteen muodostaminen omaan itseen. Työni on auttaa näiden tavoitteiden saavuttamisessa.
Katkelma keskustelusta psykoterapia-asiakkaani kanssa, joka on myös yksi parhaita saamiani palautteita:
TO: "Enhän mäkään aina ymmärrä sua."
Asiakas: "Niin, mutta sä aina YRITÄT ymmärtää. Se on mulle tärkeää."

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Psykoterapian erikoispsykologi (PsL), psykologi, psykoterapeutti. Työterveyspsykologi (Kela). Työni ohessa olen suorittanut nelivuotisen psykoterapian erikoispsykologikoulutuksen.

Asiakaskuntani

Tällä hetkellä asiakaskuntani koostuu työssäkäyvistä ja opiskelijoista, ikähaarukka on noin 20-65 v. Miehiä ja naisia on yhtä paljon. Asiakkaideni ongelmat ovat tyypillisesti keskivaikealla tasolla (masennus. ahdistus, ym).

Lisätiedot

Teen tällä hetkellä psykoterapiatyötä muutamia tunteja viikossa. Päivätyössäni toimin Psykologiliiton vastaavana psykologina. Minduu -palvelussa olen mukana osakkaana ja neuvonantajana. Lisäksi toimin satunnaisesti kouluttajana, ohjaajana ja tietokirjailijana. Minduu -palveluun laitan ensisijaisesti konsultaatiokäyntejä, ja sitoudun siihen että voin tavata 1-5 kertaa. Pitempijaksoisiin, tyypillisesti Kelan tukemiin, psykoterapioihin vapautuu aikoja toisinaan. Voit myös varata minulle puhelinajan tai nettiterapiatapaamisen.

Tutustumiskäynnin hinta

100,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Videovälitteinen psykoterapia 100e / 45 min

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Psychologist, 4-year specialist training (PsL) in psychotherapy. Licensed psychotherapist and an occupational health psychologist. I do short- and long term counseling and psychotherapy with youth and adults.